COMPANIA CARE REUNEŞTE MĂRCILE KFC, PIZZA HUT ŞI PIZZA HUT DELIVERYSphera Franchise Group anunţă intenţia să se listeze la BVB

A.A.
Piaţa de Capital /

Sphera Franchise Group anunţă intenţia să se listeze la BVB

IPO pentru 25% din acţiunile companiei 

Sphera Franchise Group SA, care reuneşte sub umbrela sa companiile care deţin brandurile KFC, Pizza Hut şi Pizza Hut Delivery, a anunţat, astăzi, intenţia să lanseze o ofertă publică iniţială de acţiuni ordinare existente şi să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti.

Oferta va consta într-un pachet reprezentând aproximativ 25% din numărul total de acţiuni emise de companie şi se adresează investitorilor de retail şi instituţionali din România şi investitorilor instituţionali internaţionali, din afara Statelor Unite ale Americii.

"Sphera intenţionează să solicite admiterea acţiunilor la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată la Vedere operată de Bursa de Valori Bucureşti, după încheierea cu succes a Ofertei", se arată în comunicat.

Informaţiile detaliate în legătură cu Oferta vor fi publicate în Prospect, după aprobarea acestuia de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, au precizat reprezentanţii companiei.

În luna iunie, mărcile KFC, Pizza Hut şi Piza Hut Delivery s-au reunit sub Sphera Franchise Group, o entitate ce reuneşte şi KFC în Republica Moldova şi în zona de nord-est a Italiei.

Crearea noii companii reprezintă o modalitate mai eficientă de gestionare a brandurilor din portofoliu, potrivit unui comunicat al companiei din vară.

Deţinătorii finali ai Companiei sunt Radu Dimofte (43,67% deţinere indirectă), Lucian Vlad (33,33% deţinere indirectă) şi Nicolae Badea (23% deţinere indirectă). Cei trei acţionari se numără printre fondatorii afacerii ce operează francizele KFC şi Pizza Hut în România.

La finalul lunii mai, ziarul BURSA a scris că societatea care deţine licenţa de operare a restaurantelor KFC din România intenţionează listarea pe piaţa de capital.

Sphera a înregistrat în 2016 un profit net de 51,6 milioane lei, cu 9,2% mai mare decât în 2015 pe fondul unor vânzări de 514,5 milioane lei, cu 26,8% mai mari decât în 2015.

Mark Hilton, CEO al Sphera, a declarat în legătura cu IPO-ul Sphera: "Modelul nostru de afaceri s-a dovedit a fi de succes şi ne-a permis lansarea a 40 de restaurante noi în perioada 2012 - septembrie 2017, menţinând în acelaşi timp un nivel de creştere anuală (like-for-like) semnificativ al vânzărilor. Avem în continuare planuri de dezvoltare ambiţioase, cu 10 noi deschideri de restaurante în plan până la final de 2017. Considerăm că avem un potenţial de creştere semnificativ în anii următori, atât în ceea ce priveşte rezultatele restaurantelor existente cât şi prin deschiderea de noi restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, precum şi prin dezvoltarea unui business semnificativ KFC în Italia. Planul nostru este de a depăşi 240 de restaurante până la finalul anului 2022. Suntem încurajaţi de condiţiile de piaţă şi anticipăm că tendinţele macroeconomice şi de industrie vor continua evoluţia pozitivă şi după 2017. Credem în perspectivele Grupului şi privim încrezător către acest moment important în dezvoltarea Companiei, şi anume listarea acţiunilor la Bursa de Valori Bucureşti precum şi creşterea profilului şi a vizibilităţii Grupului în calitate de entitate listată".

WOOD & Company acţionează ca Sole Global Coordinator şi Joint Bookrunner al Ofertei. Raiffeisen Bank (România) este Joint Bookrunner, iar Alpha Finance România S.A. acţionează în calitate de CoLead Manager în legătură cu Oferta. Rothschild acţionează în calitate de Financial Adviser al Companiei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită