CONFERINȚA CODUL INSOLVENȚEI - Ediția a V-a
BURSA 07.12.2017

ANCUȚA STANCIU
 
mărește imaginea
     * Recent, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a declarat că, în acest an, va finaliza un caz privind o presupusă trucare de licitații privind achiziționarea de echipamente electrice de către firme din distribuția electricității, în special Electrica
       Acțiunile "Electrica" au închis, ieri, la 11,2 lei/acțiune, acestea cunoscând în ultima perioadă o scădere destul de mare, prețul fiind foarte aproape de cel de la lansarea la trazacționare în iulie 2014. Acțiunile Electrica (EL) au fost listate pe Bursă pe 4 iulie 2014, după o ofertă publică, prin care compania a atras 444 milioane euro. În prima zi de tranzacționare, acțiunile Electrica (EL) au închis la 11,25 lei, după ce în ofertă s-au vândut la 11 lei.
     Mihai Căruntu, Analist Senior Piața de Capital Departamentul Cercetare Direcția Strategie BCR, consideră: "Cotațiile Electrica au fost afectate în 2017 de rezultatele financiare raportate în acest an, care au semnalat un rezultat sub așteptările pieței și inclusiv sub bugetul de venituri și cheltuieli. O cauză pentru această situație este reprezentată de cheltuielile suplimentare cu consumul propriu tehnologic și rezultatul negativ pe linia de business furnizare generate de creșterea masivă a prețurilor la electricitate începând cu luna ianuarie. Compania a raportat pe segmentul de business furnizare pierderi atât pe trimestrul al treilea, cât și cumulat pentru primele nouă luni din 2017. Practic, Electrica nu a putut transfera către consumatorii individuali de pe piața reglementată costurile mai mari cu achiziția de electricitate. Totuși, în explicațiile oferite cu ocazia raportării rezultatelor financiare la 9 luni, compania s-a arătat încrezătoare în posibilitatea recunoașterii de către ANRE a costurilor suplimentare de achiziție de electricitate în 2018 și chiar ulterior, în condițiile în care în trecut, potrivit Electrica, autoritatea de reglementare a fost flexibilă în recunoașterea acestor cheltuieli.
     În condițiile rezultatelor slabe trimestriale, managementul Electrica a reiterat intenția de a propune ca distribuția de dividende pe 2017 să fie susținută din rezerve, astfel încât aceasta să fie consistentă cu bugetul pe 2017, ceea ce ar trebui să însemne în opinia noastră o distribuție de cash care să însemne un randament de peste 5% raportat la cotațiile actuale. Concretizarea acestei intenții ar fi de așteptat să susțină cotațiile acțiunii Electrica în cursul anului viitor. Pe de altă parte, în ceea ce privește estimările de profit pe 2018, acestea sunt foarte sensibile la condițiile de pe piața de electricitate care încă se arată dificile în prezent. Scenariul de bază ar fi că businessul de furnizare va redeveni profitabil, Electrica fiind în mod normal în poziția de a-și asigura costuri de achiziție de electricitate competitive din poziția sa de lider pe piața de furnizare. Bugetul pe 2018 ce va fi publicat în primăvară de companie va fi un document cu atât mai important pentru poziționarea investitorilor față de companie pe termen scurt și mediu. La elemente de atractivitate putem menționa disponibilitățile de cash importante (peste 300 milioane euro) ce îi permit Electrica să facă achiziții, în rețele de gaz/electricitate în regiune sau în zona de producție de electricitate, așa cum a confirmat recent și CEO-ul companiei. Acestea ar putea crește semnificativ forța companiei de a genera profit, dezvoltând sinergii cu businessul actual al companiei. De asemenea, un viitor punct forte al Electrica s-ar putea dovedi capacitatea relativ bună de a implementa programe de investiții mai semnificative decât spre exemplu se dovedește posibil în cazul Transelectrica. Acest fapt este de bun augur pe termen mediu deoarece susține creșterea activelor reglementate, ca principal driver al profitabilității. În ceea ce privește riscurile, există percepția unui risc de reglementare mai mare, la Electrica decât spre exemplu la Transelectrica, dată fiind ponderea mai mare a tarifului de distribuție în prețul final la consumator (peste 30%), față de o pondere apropiată de 5% în cazul tarifului de transport al Transelectrica".
     Gabriel Dumitrașcu, acționar al Electrica și fostul șef al privatizărilor din Energie, ne-a declarat: "Cotația de astăzi a acțiunilor Electrica este cea mai mică din ultimii doi ani. Prăbușirea acțiunilor de la 14,6 lei, în iulie 2017, la 11,2 lei, astăzi, este consecința lipsei de viziune și acțiune pe parcursul anului trecut, a măsurilor întârziate de investire a banilor proveniți din listarea din 2014, dar și a concentrării pe decizii și măsuri cu efect marginal în locul unor măsuri reale de reformare și adaptare la condițiile unei piețe competitive și liberalizate a grupului Electrica. Investitorii sancționează în același timp și politizarea Consiliului de Administrație, marcând prin cotația redusă lipsa de încredere în conducerea societății, dar și în manevrele acționarului semnificativ, Ministerul Energiei, care, în lipsa unor analize, strategii și viziuni validate de piață, își asumă perpetuarea unei administrații neprofesionale și neperformante, în timp ce niciunul dintre specialiștii români în energetică nu se regăsește în actuala structură de administrare".
     Recent, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a declarat că, în acest an, Autoritatea de Concurență va finaliza un caz privind o presupusă trucare de licitații privind achiziționarea de echipamente electrice de către firme din distribuția electricității, în special Electrica.
     Consiliul Concurenței a declanșat, din oficiu, acum câțiva ani, o investigație privind o posibilă încălcare a regulilor naționale și comunitare de concurență de către firmele AEM, Electromagnetica, Elster Rometrics, Energobit și Landis+Gyr A, active pe piața contoarelor electrice și a echipamentelor conexe. Investigația are ca obiect o posibilă trucare a licitațiilor organizate în perioada 2011-2015 de Electrica SA, E.ON, Enel și CEZ pentru atribuirea contractelor de furnizare a contoarelor electrice și echipamentelor conexe de măsurare a energiei electrice în cadrul licitațiilor.
     "Suspectăm că aceste companii s-au înteles și și-au împărțit contractele, stabilind dinainte câștigătorii licitațiilor organizate de operatorii de energie electrică", declara, în 2015, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.
     Autoritatea de concurență a efectuat inspecții inopinate la sediile AEM SA, Electromagnetica SA, Elster Rometrics SRL, Energobit SA, precum și la sediile operatorilor de distribuție a energiei electrice. 

     * Brokerii pun căderea acțiunilor Electrica pe seama rezultatelor financiare slabe
     Brokerii pieței de capital autohtone pun evoluția acțiunilor societății, din domeniul energiei electrice, îndeosebi, pe seama rezulatelor financiare slabe avute de companie în acest an.
     De asemenea, un alt motiv invocat de analiști îl reprezintă tranzacția de la începutul lunii noiembrie, prin care compania a cumpărat participațiile deținute de Fondul Proprietatea (FP) la filialele sale.
     În acest sens, Dragoș Mesaroș, director de tranzacționare în cadrul Goldring, ne-a transmis: "În opinia mea, cotația EL se depreciază din cauza rezultatelor financiare foarte slabe, iar scăderea din ultima perioadă poate fi pusă pe seama rezultatelor din trimestrul al treilea.
     Această situație a apărut din cauza prețului energiei care a fost foarte ridicat. Societatea are anumite contracte semnate pe termen lung, care trebuie respectate, atât în cazul clienților persoane fizice și juridice. Acestea au fost semnate la anumite prețuri, dar societatea a fost nevoită să cumpere de pe bursă la prețuri mai mari, astfel încât compania suferea pierderi. În tot acest an, piața prețului energiei a fost dominată de volatilitate, iar EL trebuie să achiziționeze energie din piață.
     Personal, am recomandat vânzare pe titlurile EL încă după rezultatele afișate în primul trimestru.
     Din punctul meu de vedere, în cazul tranzacției cu FP, societatea de energie electrică a pierdut niște bani. S-au cheltuit resurse din rezerve care, în momentul de față, aduc pierdere.
     Indiferent de sectorul de activitate, în situația unor astfel de tranzacții, când o companie cumpără niște active, prețul acțiunilor scade. Sigur că și acest element a influențat scăderea cotației, dar cauza principală este dată de rezultatele financiare foarte slabe".
     Din punctul de vedere al domnului Adrian Simionescu, director general Vienna Investment Trust, motivul principal pentru scăderea din ultima perioadă a cotației EL este dat de achiziționarea participațiilor subsidiarelor sale de la FP.
     Practic, investitorii consideră că prețul care a fost plătit este mult prea mare față de valoarea acestora, ne-a spus domnul Simionescu, care a adăugat: "Pe de altă parte, trebuie avut în vedere că societatea de energie electrică era acționar majoritar la aceste subsidiare, deci nu avea nevoie de întregul pachet, pentru că oricum deținea controlul".
     De asemenea, prin această achiziție, au dispărut lichiditățile deținute de companie și care ar fi putut fi investite pentru o extindere regională, eventual achiziționarea unor jucători din regiune sau modernizarea rețelei existente", a punctat domnul Simionescu, completând: "În această situație, evident că perspectivele unei dezvoltări de anvergură a societății, s-au redus considerabil, din lipsă de lichidități.
     Astfel, foarte mulți investitori au ales să vândă, unii ieșind chiar complet din investiție".
     Ovidiu Șerdean, broker în cadrul IFB Finwest, a punctat că, există riscul ca, după rezultatele financiare din trimestrul al treilea, societatea să se confrunte cu cel mai slab an, de când a fost admisă la cota bursei.
     Brokerul de la IFB Finwest a spus: "La finalul anului 2017 am observat o evoluție diferită a companiilor care compun indicele sectorului energetic BET-NG.
     Cu referire la energia electrică, am avut un an bun pentru producătorul de energie, Nuclearelectrica (SNN) și unul mai puțin bun pentru transportatori și distribuitori EL și Transelectrica (TEL).
     Din punctul meu de vedere, evoluția slabă a acțiunilor EL este dată, în special, de rezultatele sub așteptări raportate la cele trei trimestre ale anului, comparativ cu cele obținute în perioadele similare ale anului anterior, evoluție influențată de creșterea cheltuielilor cu achiziția de energie.
     Scaderea accelerată a prețului în noiembrie poate fi pusă și pe seama faptului că, după raportările de la trimestrul al treilea, există riscul ca la final de an să avem cele mai slabe rezultate ale companiei de la listarea din 2014.
     Cotația EL, în acest moment, este apropiată de valorile inițiale de la listare".
     Pe de altă parte, George Brande, broker în cadrul Interfinbrok, vede cu ochi buni volumul în creștere pe care a avut loc deprecierea acțiunilor EL din ultima perioadă. Domnul Brande a spus: "Acțiunile EL au înregistrat o creștere de circa 13% în prima parte a anului 2017, în ton cu indicele BET, până la publicarea, în luna mai, a rezultatelor financiare dezamăgitoare pentru primul trimestru din 2017.
     Apoi, rezultatele pentru primele șase luni ale anului 2017, anunțate în august, urmate de cele pentru primele nouă luni, publicate la mijlocul lunii noiembrie, au accelerat scăderea cotației EL.
     Aceste rezultate au fost afectate, în principal, de cele două perioade, din iarnă și din vară, în care prețul energiei electrice pe piața spot a OPCOM a atins valori record. Acordul cu FP pentru răscumpărarea filialelor a reprezentat un semnal pozitiv, dar nu a reușit să frâneze perspectiva unor rezultate financiare mai slabe pe anul 2017. Faptul că scăderea a avut loc pe fondul unor volume în creștere poate semnala, totuși, existența unor perspective bune".
     Pe data de 1 noiembrie, FP anunța vânzarea participațiilor deținute în filialele EL, valoarea tranzacției fiind de 752,03 de milioane de lei.
     EL a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an un profit net în scădere cu 79,6%, de 95 de milioane de lei, față de primele nouă luni ale anului 2016, de 466 milioane de lei.
     ANDREI IACOMI

 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
1.  Ceva nu este normal...
    (mesaj trimis de Dr.WHO în data de 07.12.2017, ora 09:32)  
 Ceva nu functioneaza cum trebuie in top managementul organizatiei economice!Ar trebuie convocati actionarii si un management performant ar trebui instalat URGENT!


 
2.  fără titlu
    (mesaj trimis de anonim în data de 07.12.2017, ora 13:18)  
 uitati-va putin prin Transilvania si o sa descoperiti investii platite si nefinalizate


 
3.  Electrica, mda...
    (mesaj trimis de Andrei în data de 07.12.2017, ora 22:50)  
 Inteleg din articol ca brokerul ala de la Goldring a inceput sa cumpere actiuni EL. Multam pentru pont, o sa cumpar si eu cate putin


 
Aceeasi sectiune (Companii Afaceri)
Calendarul BURSA 2018
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
23.03.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa s-au înscris pe un curs negativ ieri, după publicarea unor date din care rezultă că activitățile de business din zona euro înregistrează cel mai lent ritm de creștere din ultimul...  click să citești tot articolul
23.03.2018
BVB
     * Deal de 12,4% cu titlurile Carbochim
       Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a avut parte de o ședință negativă din punctul de vedere al cotațiilor, toți indicii bursei încheind ziua de tranzacționare în scădere.
     Rulajul...  click să citești tot articolul
22.03.2018
BVB
     * BET-FI, singurul indice în scădere
       Volumul înregistrat în ședința de la mijlocul săptămânii de tranzacționare a scăzut la 44,97 milioane de lei (9,64 milioane de euro), sub cel din ședința anterioară, de 46 de milioane de lei....  click să citești tot articolul
22.03.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au scăzut ieri, investitorii așteptând decizia de politică monetară a băncii centrale americane (Fed).
     Titlurile conglomeratului german "Bayer" AG s-au depreciat cu...  click să citești tot articolul
21.03.2018
BVB
     * BET-FI, singurul indice în creștere
     * Boromir Ind a ajuns la o deținere de 96,25% din Boromir Prod și poate cere retragerea obligatorie a acționarilor și delistarea de la bursă
       Volumul înregistrat în cea de-a doua ședință de tranzacționare a săptămânii a scăzut la 46,24 milioane de lei (9,91 milioane de euro), sub cel din ședința anterioară, de aproape 55 de milioane de...  click să citești tot articolul
21.03.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile de pe piețele din Europa au urmat un curs poztiv ieri, pe fondul deprecierii euro, generată de publicarea unor date dezamăgitoare privind încrederea oamenilor de afaceri din Germania....  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 23 martie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9196
2.3853
2.9273
3.9936
0.1834
0.6263
0.2147
4.6651
5.3315
1.4900
3.6049
0.2286
0.4864
1.1025
0.0662
0.4571
0.9522
3.7841
0.3203
1.1414
0.5984
0.0582
0.3501
0.2029
2.7405
0.0394
0.1439
1.0303
0.6269
0.1212
163.3202
5.5044
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
22.03.2018
     "The markets are turning into the markets' greatest enemy", wrote an analyst of Goldman Sachs in a note addressed to its customers, according to an article by Bloomberg, and the jump in the VIX volatility index last month "is a symptom of the financial fragility".  click here to read the entire article
19.03.2018
AS SHAREHOLDER,
     * The president of the Association of Brokers has taken the matter to the County Court of Cluj, to address the capital reduction of 2014 and the subsequent decisions of the company
     * Liviu Stoleru, CEO of Cemacon, told us on Thursday, that "no notification has been received from the company concerning such a topic"
     * The case was recorded on Friday, with the County Court of Cluj
     * BCR sold to BOF for 2 Euros the non-performing loans of 16.5 million Euros of "Cemacon" and "Ambient"
       * UPDATE 15.45 "Cemacon" confirms the lawsuit brought by Dan Paul
     "Cemacon" today sent the Bucharest Stock Exchange, a report whereby it confirms the existence of the lawsuit brought by Dan Paul, the president of the Association of Brokers. However, the officials of the company wrote that they have no details about the case.
     -------
     Dan Paul, the president of the Association of Brokers, has sued "Cemacon" (CEON), acting as shareholder, seeking the annulment of the shareholders' decision of March 24th, 2014, concerning the reduction of the share capital and of the subsequent acts, according to a notification seen by "BURSA".  click here to read the entire article
15.03.2018
THE NATIONAL BANK OF ROMANIA ISN'T COMMENTING, EVEN THOUGH BOTH COMMERCIAL BANKS ARE LISTED ON THE STOCK EXCHANGE
     The National Bank of Romania (BNR) has blocked the acquisition of Banca Românească by OTP Bank România, according to information which appeared yesterday in the Romanian press, as well as on some foreign websites. Thus, the NBR hasn't issued an opinion on the transaction, even though the time by which it should have done so expired since back in autumn last year.  click here to read the entire article
14.03.2018
RAINER SEELE, OMV:
     * OMV has a budget of 10 billion Euros for takeovers, until 2025 and it is targeting the markets in the Middle East and Asia Pacific
     * Manfred Leitner: "It is unknown how the BRUA pipeline will be implemented, but I don't think that all the gas volumes of the Black Sea that get exported will only go to the West"
       OMV wants to reduce its dependence on the European market, between 2020-2025, and will focus on acquisitions in the Middle East and Asia Pacific, according to CEO Rainer Seele.  click here to read the entire article
07.03.2018
ACCORDING TO AN EUROPEAN COMMISSION DOCUMENT, SEEN BY BLOOMBERG
     The European Union (EU) intends to apply tariffs for imports of 2.8 billion Euros (3.5 billion dollars) in the US, from T-shirts and bourbon, to motorbikes, if American president Donald Trump continues its plan to impose 25% tariffs for foreign steel acquisitions, according to Bloomberg.  click here to read the entire article
06.03.2018
     * The EU, which is preparing retaliatory tariffs of its own against the US, is carrying out talks with the countries that will be affected by the taxes proposed by the Americans: Japan, Canada, Brazil and Turkey
     * German economy minister: "President Trump wants to play a game that no one can win"
       One of the top advisors to US president Donald Trump has recently announced that the US will not make any exception from the application of tariffs set on imported steel and aluminum, even if the EU is preparing reprisals, according to ft.com.  click here to read the entire article
05.03.2018
LAST WEEK, ROMANIA HAD THE BIGGEST IMPORTS OF NATURAL GAS IN THE LAST FIVE YEARS
     * In Europe, the cold weather has led to a significant rise in the price of natural gas
       Last week, Romania imported about one third of the daily natural gas consumption to get it through the cold winter period, these being the biggest daily imports of natural gas in the last five years, according to some sources from the energy sector, quoted by Agerpres.  click here to read the entire article
02.03.2018
A POSSIBLE CONTRACT FOR THE SPARE PARTS NEEDED BY PATRIOT MISSILES
     * Aurel Cazacu: "The American partners are trying to cooperate, even if they do not have the obligation to offset, and Aerostar is the best plant in Romania"
     * A rise of over 40% for the Aerostar shares over the last year
       Shares of "Aerostar" Bacău (ARS) yesterday rose 6.5%, to 5.24 lei/share, taking the company's valuation to an all time high - 797.93 million lei, after American company Raytheon announced that it has requested a quote from ARS, to get more information about the parts that might be manufactured in Bacău for the Patriot radar, which is part of the Patriot missile system.  click here to read the entire article
28.02.2018
REPORT FROM BRUSSELS / EUROPEAN ENERGY COMMISSION:
     * "We prefer dialogue, but we may resort to the European courts as well, if things don't work out"
       The European Commission is encouraging dialogue with the Romanian authorities concerning Emergency Government Ordinance 64 of 2016 concerning the natural gas sector, but if the issues on this matter cannot be resolved, we may resort to the European Court of Justice, European energy commissioner Miguel Arias Canete, said in a meeting in Brussels with the representatives of the Romanian energy sector.  click here to read the entire article
26.02.2018
     The success of Antena 3 is admirable! Dan Voiculescu has once again proved his usefulness, his television has created the somewhat plausible media context for justice minister Tudorel Toader to dare make his proposal for the revocation of Laura Codruța Kovesi as chief-prosecutor of the DNA, despite the extraordinary support that she gets in the country and abroad.  click here to read the entire article
23.02.2018
     The dismissal of chief DNA (National Anti-corruption Department) prosecutor Laura Codruța Kovesi was announced last night by Justice Minister Tudorel Toader, at the headquarters of the Ministry, after presenting the justification of the decision, presented in the form of twenty bullet points, while also taking the opportunity to mention he had been head of class, which surprised everybody, because no one was interested in his school achievements.  click here to read the entire article
21.02.2018
LIBERAL SENATOR STRIKES AGAIN
     * Senators have voted for the annual effective rate to be at most 2.5% higher than the policy rate when it comes to mortgage
     * The law will go to the Chamber of Deputies - the decision making forum
     * Senator Zamfir: "Today, we have become European as far as the manner in which loans are granted as well"
       PNL senator Daniel Cătălin Zamfir does not disappoint. His draft law concerning the capping of interest rates was the first that appeared on the agenda yesterday, in the common meeting of the specialized commissions and despite the controversies between him and a few other party colleagues, including the president of the Economic Commission Florin Cîțu, the liberal got more than he had made his objective initially - not just the capping of compensatory and penalty interest rates, but also the capping of the annual effective interest rate charged by banks and Non-Financial Banking Institutions (IFNs).  click here to read the entire article
20.02.2018
UPON REQUEST FROM ONE SHAREHOLDER,
     * The investigation concerns the deliberate reporting of inaccurate financial statements or untrue information
     * Sebastian Vlădescu: "An investigation is the only solution which would show where the money went, I know I've done my job"
       The DIICOT prosecutors have begun prosecution in rem of the actions, in the "Romcab" (MCAB) case, according to a response sent by the prosecutors to Valentin Stănescu, a shareholder in the company.  click here to read the entire article
20.02.2018
     Decorated by Traian Băsescu with the Star of Romania, Gunther Krichbaum, the president of the European Affairs Commission of the Bundestag, asks the president of the European Commission, Jean Claude Juncker, through a letter, not to suspend the application of the Cooperation and Verification Mechanism (MCV) concerning the Romanian judicial system and writes that "in the event of new attacks on the independence of the judicial system, should take into consideration initiating the procedure for the activation of article 7 of the EU treaty" (the suspension of Romania's voting rights in the EU council).  click here to read the entire article
16.02.2018
VALERY KUZMIN, AMBASSADOR OF THE RUSSAIAN FEDERATION IN BUCHAREST:
     * Lucian Bode, co-initiator of the BRUA, is asking for clarifications from Teodor Meleșcanu concerning the export of natural gas from Hungary
       We are happy that the perimeters on the continental coast of Romania (ed. note: offshore in the Black Sea) will start being exploited, because there lies inactive a very important resource of the energy industry, his excellency Valery Kuzmin, Ambassador of the Russian Federation told us in Bucharest, during Diplomat's Day.  click here to read the entire article
.