GALA BURSA CONSTRUCTIILOR - 2018
BURSA CONSTRUCȚIILOR
BURSA 12.03.2018
mărește imaginea
Adrian Popescu, președinte TMK Artrom
     *  Interviu cu Adrian Popescu, președinte TMK Artrom
     *  La finalul anului, TMK Artrom va avea o cifră de afaceri de circa 1,3 miliarde lei și 1.450 de salariați, ambii indicatori în creștere față de 2017, conform estimărilor lui Adrian Popescu
         Exporturile TMK Artrom vor crește de la 81% la 88%, în acest an față de 2017, ne-a spus Adrian Popescu, președintele companiei din Slatina, care activează pe piața producției de țevi cu aplicații industriale. Domnia sa ne-a precizat, într-un interviu, că, la finalul anului în curs, TMK Artrom va avea o cifră de afaceri de circa 1,3 miliarde lei și 1.450 de salariați, ambii indicatori în creștere față de anul trecut. Obiectivul central al TMK Artrom este creșterea ponderii de produse premium în totalul mixului de fabricație, de la circa 10%, cât este în prezent, la peste 50%, în anii care urmează. Un pas în acest sens este realizarea unui complex de tratamente termice, investiție în valoare de 36 de milioane de dolari, din surse proprii. Capacitatea noului proiect este de peste 160.000 de tone de țevi pe an, iar proiectarea și furnizarea echipamentelor este realizată de Grupul SMS, unul dintre jucătorii mondiali pe piața echipamentelor pentru industria metalurgică. Investiția de la Slatina a creat 240 de locuri de muncă la TMK Reșița și TMK Artrom. Lucrările de construcții la noul complex au demarat în luna iunie 2016, iar în noiembrie 2017 au fost testate la cald.

 
     Reporter: Obiectivul central al TMK Artrom este creșterea ponderii de produse premium în totalul mixului de fabricație, de la circa 10%, cât este în prezent, la peste 50%, în anii care urmează. Lansarea recentă a complexului de tratamente termice este un pas important în acest sens. Care este următorul pas pe care îl veți face pentru majorarea ponderii de produse premium în mixul de fabricație?
     Adrian Popescu: După realizarea acestui proiect important, urmează asimilarea în fabricație de noi oțeluri, în special oțeluri aliate cu tratamente termice care să asigure proprietăți mecanice ridicate, conform cerințelor tot mai mari ale clienților noștri. Totodată, urmărim intrarea pe noi piețe de desfacere, livrarea la noi clienți utilizatori finali ai produselor noastre, cum ar fi producătorii de automobile și utilaje grele din SUA și nu numai.
     Reporter: Care este ponderea exporturilor companiei și la cât intenționați să creșteți volumul vânzărilor în afara țării, în acest an?
     Adrian Popescu: În 2017, aproximativ 85% din volumul producției realizată de TMK-Artrom a fost livrat în afara țării, iar pentru 2018 estimăm că circa 88% din producție va fi exportată, țările unde urmează să vindem cel mai mult fiind Germania, Italia, SUA, Canada, Olanda, Spania, Polonia, Franța, Bulgaria, Turcia etc.
     Reporter: Care au fost problemele cu care v-ați confruntat în timpul implementării noii investiții?
     Adrian Popescu: Ca la orice proiect de această anvergură, au fost întâmpinate și unele probleme, dar care și-au găsit imediat rezolvarea prin implicarea și profesionalismul de care au dat dovadă echipa implicată în realizarea proiectului, furnizorul de echipamente și firma care a realizat construcția. Cel mai dificil pas a fost selecționarea furnizorului principal de utilaje (din cauza cerințelor tehnice extrem de ridicate pe care le-am pus acestui proiect), apoi selecția constructorilor și, în al treilea rând, angajarea personalului care să lucreze în viitor pe aceste instalații.
     Reporter: Ce cifră de afaceri a realizat TMK Artrom anul trecut, și care sunt estimările pentru acest an?
     Adrian Popescu: Cifra de afaceri realizată anul trecut a depășit un miliard de lei (233 milioane euro), iar pentru acest an estimăm vân­zări de aproape 1,3 miliarde lei (în jur de 281 milioane euro).
     Reporter: Câți angajați are compania?
     Adrian Popescu: 1.398 de persoa­ne la zi, cifra la care am ajuns în urma ultimelor angajări generate în special de necesarul de personal calificat pentru noul Complex de Tratamente Termice și care vor continua în următoarea perioadă. Astfel, preconizăm că, la finalul anului acesta, vom ajunge la circa 1.450 de angajați.
     Reporter: Cum apreciați piața pe care activați?
     Adrian Popescu: Competitivă și dinamică, prețul la țeavă fiind influențat de numeroși factori, printre care evoluția prețurilor fierului vechi, petrolului și gazelor, dar și de încrederea investitorilor, care se resimte în volumul investițiilor și, implicit, în consumul de țeavă.
     Reporter: Ce perspective are aceasta?
     Adrian Popescu: Apreciez că trendul actual de creștere înregis­trat de piața țevii în ultimele luni va continua, în anul 2018, deși indicele de creștere va fi ușor mai mic decât ceea ce s-a înregistrat în ultimele șase luni. Este o piață care, pe termen mediu, a cunoscut o tendință crescătoare chiar dacă pe perioade scurte a scăzut, pentru ca apoi să recupereze. Fiind dominată de industria auto și, în general, de utilaje și echipamente cu mai multe nișe de tehnicitate ridicată, are și o stabilitate bună în timp.
     Reporter: Ce considerați că ar tre­bui schimbat în legislația care guvernează mediul de afaceri de la noi?
     Adrian Popescu: Ar trebui să fie mai puține schimbări legislative și o mai mare stabilitate, în vederea creșterii încrederii investitorilor în economia României și în potențialul acestei țări. O reducere a birocrației în obținerea oricărei aprobări sau document emis de o autoritate centrală sau locală, sunt, de asemenea, de dorit. La acestea așteptăm o mai rapidă decizie în orice implică autoritățile statului sau cele locale și mai mult curaj în luarea unor decizii la nivel de promovare, precum și susținerea agen­ților economici care investesc în teh­nologie și dezvoltări indus­triale.
     Lipsa predictibilității, schimbările tot mai dese ale legislației, lipsa infrastructurii rutiere, lipsa personalului muncitor calificat, o birocrație excesivă în obținerea autorizațiilor necesare construcțiilor, funcționarii, termene lungi în obținerea aprobărilor și autorizărilor (de multe ori edificarea în timp scurt a unei afaceri sau dezvoltări sunt esențiale pentru succes) sunt doar câteva dintre punctele care afec­tea­ză activitatea oamenilor de afa­ceri care activează în România.
     Reporter: În acest context, cum vedeți modificările fiscale din 2018?
     Adrian Popescu: În general, politica fiscală aparține statului și aces­ta are dreptul să își judece politicile fiscale așa cum crede. Desigur, răs­punsul mediului de afaceri este imediat și el se manifestă negativ sau pozitiv, după cum îl afectează aceste schimbări în raport cu aș­teptările sale de business. Acesta este sensul unei economii libere de piață, în relația cu statul.
     Ceea ce deranjează în general este o dinamică a schimbărilor prea dese și în termen scurt, fără o pregătire prealabilă. TMK-Artrom are experiența sistemelor fiscale din alte țări (de exemplu SUA, unde deține o companie în proporție de 100%) și se poate adapta la schimbări, dar marile companii care fac planificări pe perioade lungi și cu cel puțin un an înainte de exercițiul bugetar trebuie să știe de astfel de schimbări din timp, cu cel puțin 12 luni înainte de planificarea bugetului și a planului anual.
     Referitor la schimbările fiscale, cred că cea mai mediatizată schimbare este cea a plătitorului contribuțiilor sociale. Companiile care au o relație bazată pe respect cu salariații nu au avut probleme majore atâta vreme cât aplicarea acestei schimbări pur matematică nu afectează nici costul companiilor, nici venitul net al salariaților.
     Reporter: Vă mulțumesc! 

     Adrian Popescu: "În primii ani după privatizarea uzinei și intrarea ei în familia TMK am avut ca țintă să consolidăm și să creștem capacitățile de laminare, să creștem volumele de vânzări, să asigurăm integrarea TMK-Artrom pe plan local cu un flux complet de producție a oțelului și, mai ales, ridicând nivelul calitativ al prezenței noastre pe piață prin produse cu un înalt standard de calitate și prin servicii ante și post vânzare, personalizate necesităților reale ale fiecărui client. Apoi am înțeles că drumul nostru trebuie să cunoască o cotitură, o schimbare radicală, dacă vrem să supraviețuim într-o piață cu concurență acerbă și cu supracapacități semnificative. Cum ținta noastră au fost și rămân piețele cu nivel ridicat de tehnicitate - și am numit aici Europa și America -, la un moment dat a devenit clar că singura noastră șansă de a performa în viitor e să creștem semnificativ ponderea produselor premium în portofoliul nostru. De aceea, cu ceva ani în urmă am definit și propus acționarilor companiei o schimbare radicală în strategia de dezvoltare a TMK-Artrom până în 2020. (...) În urmă cu doi ani și jumătate, am pus în funcțiune prima etapă a acestui program premium, și anume secția de țevi pentru cilindri hidraulici și componente auto. (...) Ca de fiecare dată după ce am pornit un nou obiectiv de investiții, ne așteaptă o altă provocare la fel de grea ca realizarea proiectului însuși: implementarea business planului care a susținut această investiție și atingerea pentru companie, acționari, societatea înconjurătoare și mediu a țintelor pe care ni le-am propus în viitor".
     _________________
     Înființată în 1982 ca întreprindere de stat, uzina de la Slatina și-a început producția în 1988, ulterior fiind transformată în societate pe acțiuni cu capital de stat Artrom SA. La 20 noiembrie 1995, a fost listată la Bursa de Valori București și în anul 1999 - transformată în companie cu capital mixt, public-privat, acționar majoritar devenind compania austriacă STARO GmbH. Pe fondul redresării economiei și accelerării procesului de privatizare, Artrom a fost preluată, în 2001, de compania germană Sinara Handel GmbH (redenumită ulterior TMK-Europe).
     De la înființare, Artrom a fost proiectată pentru o capacitate de 100.000 tone/an. La momentul privatizării, avea o producție efectivă de 26.000 tone/an, capacități nefinalizate tehnologic și performanțe economice scăzute. Din anul 2001, Grupul TMK a demarat un vast plan de modernizări care continuă și astăzi. După ce, în anul 2007, a fost dată în folosință a doua linie de fabricare a țevilor, capacitatea de producție a TMK-Artrom s-a dublat, ajungând la peste 200.000 tone anual. Lanțul productiv a fost completat prin achiziționarea TMK-Reșița, ca sursă sigură de țaglă pentru fabrica de la Slatina.
     Finalizarea primei etape a programului de investiții a făcut posibilă realizarea a două obiective principale. În primul rând, TMK-Reșița și TMK-Artrom au devenit un complex metalurgic unic, care funcționează pe principiul "de la materie primă până la produse finite de înaltă tehnologie". În cel de-al doilea rând, TMK-Artrom a ajuns în topul producătorilor europeni de țevi, în special, fără sudură pentru uz industrial.
     În cea de-a doua etapă a programului de investiții, anul 2015, a început producția de noi tipuri de oțel și aliaje cu valoare adăugată mai mare, fiind lansată producția de țevi Premium pentru fabricarea cilindrilor hidraulici și telescopici. În 2016, urmărind creșterea continuă a volumului de export cu valoare adăugată către piața americană, TMK- Artrom a înființat propria subsidiară comercială la Houston, SUA. Compania numită TMK Industrial Solutions este responsabilă de vânzările a circa 20% din producția TMK-Artrom, precum și a tuturor țevilor industriale produse de TMK în Rusia și SUA.

 


 link: "Statul român nu este capabil să rezolve problemele din infrastructură de unul singur"

 link: "Soluțiile smart-city îmbunătățesc sensibil viața cetățenilor și aduc economii la bugetul public"

 link: "Înainte de a fi «smart», un oraș românesc trebuie să fie «clean»"

 link: "Am trecut de perioada în care oamenii își cumpărau prima casă"

 link: Valorile impozabile ale clădirilor (și) în 2018

 link: "Conceptul de clădire «smart» - una din tendințele internaționale pe piața construcțiilor"

 link: "Balanța riscurilor este favorabilă imobiliarelor, ca investiție"

 link: "Piața spațiilor de birouri a fost efervescentă, anul trecut"

 link: "Piața de retail - la unul dintre cele mai reduse niveluri din ultimii ani"

 link: "Ne așteptăm ca în următorii ani să intre nume mari pe piața noastră de construcții"

 link: Livrări record de spații moderne de depozitare

 link: Amsterdam, Dublin și Paris, orașele cu cele mai mari creșteri ale prețurilor locuințelor

 link: Suedezii de la Linotol construiesc case de lux eficiente energetic la Snagov

 link: UE investește 873 de milioane de euro în infrastructură pentru energie curată

 link: Noi spații de office în nordul Capitalei

 link: Locuințe și spații comerciale noi în Calea Văcărești

 link: Trei clădiri noi de birouri - în Sectorul 1 al Capitalei

 link: Cel mai înalt hotel din lume, inaugurat recent în Dubai

 link: Proiecte Case Mexi

 link: Editor"s Choice

 link: Prețuri medii ale materialelor de construcție

 link: Câștigătorii licitațiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !
Aceeasi sectiune (Companii Afaceri)
Actualitate - vezi toate știrile mai jos.
Miscellanea, 15:55
OMS:
     Jucatul compulsiv de jocuri video este considerat de-acum o nouă tulburare mentală, anunță astăzi Organizația Mondială a Sănătății, o hotărâre care ar putea să conducă la o stigmatizarea tinerilor, avertizează unii critici, relatează News.ro.  click să citești tot articolul
Piaţa de Capital, 14:58
LA MIJLOCUL ȘEDINȚEI:
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat, în prima parte a ședinței de tranzacționare de astăzi, o lichiditate de 8,88 milioane lei (1,90 milioane de euro).  click să citești tot articolul
Internaţional, 14:47
UE:
     Uniunea Europeană a prelungit cu un an sancțiunile impuse Rusiei din cauza anexării Peninsulei ucrainene Crimeea în 2014, relatează News.ro.  click să citești tot articolul
Companii-Afaceri, 14:23
RUPERT STADLER
     Directorul executiv al companiei germane de automobile Audi, Rupert Stadler, a fost arestat în legătură cu o investigație privind scandalul Dieselgate, relatează News.ro.  click să citești tot articolul
Politică, 14:16
SRI:
     Serviciul Român de Informații a publicat astăzi protocolul de cooperare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Înalta Curte de Casație și Justiție.  click să citești tot articolul
Calendarul BURSA 2018
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
18.06.2018
BVB
     * Creșteri pe linie pentru toți indicii bursei
     
     Volumul consemant în ședința de tranzacționare de vineri a Bursei de Valori București (BVB) a fost de numai 17,7 milioane de lei (3,8 milioane de...  click să citești tot articolul
18.06.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au scăzut vineri, oprindu-se din avansul generat joi de anunțul Băncii Centrale Europene (BCE) privind încheierea, anul acesta, a programului de achiziții de obligațiuni. Cele...  click să citești tot articolul
15.06.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urmat un curs ascendent ieri, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat că va menține dobânzile la un nivel scăzut încă un an.  click să citești tot articolul
14.06.2018
BVB
     * Salt de 12,44% pentru SIF Moldova, ca urmare a aprobării programului de răscumpărare de acțiuni la un preț cu mult peste cel din piață
     
     Volumul consemnat în ședința de tranzacționare de la...  click să citești tot articolul
14.06.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa s-au înscris pe un curs pozitiv ieri, investitorii așteptând decizia de după reuniunea de politică monetară a Federal Reserve din SUA (Fed), care a avut loc în zilele de 12-13...  click să citești tot articolul
13.06.2018
BVB
     * Volum de doar 27 milioane de lei, jumătate din valoarea medie a anului
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a încheiat cea de-a doua zi de tranzacționare a săptămânii în...  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 18 iunie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9961
2.3858
3.0565
4.0360
0.1812
0.6264
0.2254
4.6662
5.3310
1.4454
3.6386
0.2400
0.4938
1.0880
0.0636
0.4548
0.8518
4.0240
0.2988
1.0788
0.6249
0.0591
0.3644
0.1944
2.7958
0.0395
0.1527
1.0955
0.6322
0.1231
165.6750
5.6755
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
12.06.2018
     The reunion scheduled today between Donald Trump and Kim Jong-un is taking place in Singapore due to the relative neutrality and the security this city-state provides. Singapore is one of the few countries that still hosts a North-Korean embassy, and many of the deals of the Kim regime were conducted here, according to the foreign press.  click here to read the entire article
05.06.2018
     "It is a good thing that the public doesn't understand the functioning of our banking and monetary system, because otherwise I think there would be a revolution in the streets by dawn".
     HENRY FORD, founder of the American automotive industry

     Fed up with subsidizing the commercial banks with their own money, the Swiss, mobilized through the "Sovereign Money" initiative, have proposed the organization of a Referendum which will be held on Sunday, June 10th 2018 - is a historical referendum, revolutionary for the banking industry, of international resonance -, by which the initiators want to amend the Constitution, which would impose to the commercial banks to grant loans only within the limits of the bank's money, forbidding them to issue scrip money and ensuring the monopoly of the Confederation (of the Swiss state) on issuance of money free of debt.  click here to read the entire article
23.05.2018
     The "pension apocalypse is coming"! The more or less qualified keep talking in the written press, TV and on the radio. The uncertainty is being preserved - deliberately by some, by the government members out of pure stupidity!  click here to read the entire article
16.05.2018
GABRIELA MIHAELA VOICILĂ, THE BUSINESS ENVIRONMENT MINISTER:
     Where there are many entrepreneurs there is creation, where there are many women entrepreneurs there is divine creation, says Gabriela Mihaela Voicilă, state secretary in the Ministry for the Business Environment, Trade and Entrepreneurship (MMACA). In her opinion, entrepreneurship means joy, a better situation, but less time for the family: "Taken together, entrepreneurship means achievements (...) Every one of us needs validation, for having built, having created something".  click here to read the entire article
14.05.2018
IN THE LAWSUITS AGAINST THE BANKS
     * Piperea: "In the Andriciuc case, the EU Court of Justice has not limited its argumentation to the CHF, but expanded it to cover any currency for which the debtors weren't hedged"
     The courts in the country have begun ruling in favor of borrowers and freezing the value of the European currency at the exchange rate valid on the date the loans were originated, in the lawsuits brought against the banks.  click here to read the entire article
09.05.2018
IN THE ROMANIAN BANANA REPUBLIC...
     The urge "Mircea, act like you're working!", back in the days of the so-called revolution of December 1989, was brought back recently by a new "director".
     We are talking of course, about the meeting between NBR governor Mugur Isărescu, and a government "delegation" led by chamber of deputies chairman Liviu Dragnea, together with PM Viorica Dăncilă.
     Sources from within the PSD, quoted by ziare.com, have claimed that, "in the meeting with the NBR governor, Liviu Dragnea seemed to be looking for a way out, and he seems confused, as he didn't expect his decisions to lead to such effects in the economy".  click here to read the entire article
08.05.2018
     Liviu Dragnea's insistence in moving the Romanian embassy from Tel Aviv, to Jerusalem, feeds an older, widespread confusion. Much older. Politically, Jerusalem has been divided from the first presence of the Judeans on the lands of the Palestinians, since back in the days of Abraham and Abimelec. "The indivisible Jerusalem" wanted by Benjamin Netanyahu is a spiritual creation.
     Definitely, pilgrims and locals claim that Jerusalem has a geography, meaning that the city would be compatible with the cardinal points and that is why Palestinians, Israelis and people overall, including those of the UN, EU and the US, speak about Eastern Jerusalem and Western Jerusalem, without anybody being surprised that that is happening at the center of the world, where the god of the Judeans began his creation, starting from the very rock from which later Archangel Gabriel raised Mohammed to visit Heaven, the same place of origin where one of the seven angels "and showed me the Holy City, Jerusalem, coming down out of heaven from God." (Apocalypse, 21: 10), where God is one of the same.  click here to read the entire article
03.05.2018
     Financial fair play is a concept that comes from the world of soccer. The notion is simple, don't spend more than you earn in a month, or in a year, regardless of what shareholder, mogul or investor enters the business.  click here to read the entire article
03.05.2018
     President Klaus Iohannis has announced that he has decided to send to the Constitutional Court the laws on the judicial system, but also to the Venice Commission. The president has issued a call to the CCR not to hurry and to work with the European entity, saying that after the Constitutional Court gets to issue an opinion on the new laws, a new analysis of the laws will be conducted and it will be decided then if a new reexamination of the three laws in the Parliament will be needed.  click here to read the entire article
27.04.2018
     The dystopia of 2169 seems to be 151 years away from us, if we were to watch the American sci-fi movie "In Time", in which New Zealand screenwriter, director and producer New Zealand Andrew M. Niccol has imagined a world in which money has been replaced by the lifespan left and each individual over 25 years old (when they stop aging), are wearing a counter on their arm, displaying how much they have left to live; the economic system relies on transactions paid in lifespan - banks, loans, interest rates - the rich are storing billions of years, while the poor only have hours, minutes or seconds left and when their time is up they die suddenly, as if struck by a mace.  click here to read the entire article
25.04.2018
DEPUTY PRIME-MINISTER VIOREL ȘTEFAN:
     * Bogdan Chirițoiu: "The European Commission will force the future buyer of Sidex Galați to increase the output of steel"
     ArcelorMittal may only sell the Galați metallurgic plant with the explicit agreement of the Romanian state, and the European Commission will ensure that the output of the plant will increase after the transaction, deputy prime-minister Viorel Ștefan said yesterday, in a conference on the issue of major industrial energy consumers.  click here to read the entire article
20.04.2018
     * "Iliescu on trial for all the bloodshed!" was one of the powerful slogans of the University Square, as well as "Iliescu - KGB, go back to the USSR!".
     We, who had organized the marathon protest of the century, knew who Ion Iliescu was, as the rest of the Romanian people took a long time to catch on, even Brucan was wrong in his estimate that the much maligned "stupid people" would take two decades to "awake".  click here to read the entire article
16.04.2018
     * - The Syrian gas attack did not exist, the American missiles were brought down, then where are the dead coming from?!
     * - It is enough to tell Syrians that they are attacked and killing each other?
     Friday, Syria was attacked by war attacks, in which a warship of the United Nations which operate in the Red Sea (according to the American officials), American B-1 bombers, four British Royal Tornado GR4 aircraft (which fired Storm Shadow missiles) and French Rafale jets.  click here to read the entire article
12.04.2018
     New Delhi, March 4th, 2017 - I am in the garden of the Royal Plaza hotel, sitting next to the table of a group of Indians, probably Hindus, two women in colorful saris and two men, all of them in their fifties. They are checking me out, I catch them doing it a few times. A Romanian manea, with heavy Indian influences starts playing from the speakers, I am surprised, I start laughing.  click here to read the entire article
02.04.2018
FOR THE FIRST TIME AFTER THE LOSS OF 2.6 BILLION LEI OF 2014
     The Romanian Commercial Bank (BCR) has proposed to shareholders the distribution of dividends of 228.12 million lei, out of the profit of 570 million lei, for last year, this being the first year with such an item on the agenda of the General Shareholder Meeting, after the huge loss of 2014, of 2.6 billion lei, caused by the high provisions and the sale of non-performing loans.  click here to read the entire article
.