CONFERINȚA CODUL INSOLVENȚEI - Ediția a V-a
BURSA CONSTRUCȚIILOR
BURSA 12.03.2018
mărește imaginea
Adrian Popescu, președinte TMK Artrom
     *  Interviu cu Adrian Popescu, președinte TMK Artrom
     *  La finalul anului, TMK Artrom va avea o cifră de afaceri de circa 1,3 miliarde lei și 1.450 de salariați, ambii indicatori în creștere față de 2017, conform estimărilor lui Adrian Popescu
         Exporturile TMK Artrom vor crește de la 81% la 88%, în acest an față de 2017, ne-a spus Adrian Popescu, președintele companiei din Slatina, care activează pe piața producției de țevi cu aplicații industriale. Domnia sa ne-a precizat, într-un interviu, că, la finalul anului în curs, TMK Artrom va avea o cifră de afaceri de circa 1,3 miliarde lei și 1.450 de salariați, ambii indicatori în creștere față de anul trecut. Obiectivul central al TMK Artrom este creșterea ponderii de produse premium în totalul mixului de fabricație, de la circa 10%, cât este în prezent, la peste 50%, în anii care urmează. Un pas în acest sens este realizarea unui complex de tratamente termice, investiție în valoare de 36 de milioane de dolari, din surse proprii. Capacitatea noului proiect este de peste 160.000 de tone de țevi pe an, iar proiectarea și furnizarea echipamentelor este realizată de Grupul SMS, unul dintre jucătorii mondiali pe piața echipamentelor pentru industria metalurgică. Investiția de la Slatina a creat 240 de locuri de muncă la TMK Reșița și TMK Artrom. Lucrările de construcții la noul complex au demarat în luna iunie 2016, iar în noiembrie 2017 au fost testate la cald.

 
     Reporter: Obiectivul central al TMK Artrom este creșterea ponderii de produse premium în totalul mixului de fabricație, de la circa 10%, cât este în prezent, la peste 50%, în anii care urmează. Lansarea recentă a complexului de tratamente termice este un pas important în acest sens. Care este următorul pas pe care îl veți face pentru majorarea ponderii de produse premium în mixul de fabricație?
     Adrian Popescu: După realizarea acestui proiect important, urmează asimilarea în fabricație de noi oțeluri, în special oțeluri aliate cu tratamente termice care să asigure proprietăți mecanice ridicate, conform cerințelor tot mai mari ale clienților noștri. Totodată, urmărim intrarea pe noi piețe de desfacere, livrarea la noi clienți utilizatori finali ai produselor noastre, cum ar fi producătorii de automobile și utilaje grele din SUA și nu numai.
     Reporter: Care este ponderea exporturilor companiei și la cât intenționați să creșteți volumul vânzărilor în afara țării, în acest an?
     Adrian Popescu: În 2017, aproximativ 85% din volumul producției realizată de TMK-Artrom a fost livrat în afara țării, iar pentru 2018 estimăm că circa 88% din producție va fi exportată, țările unde urmează să vindem cel mai mult fiind Germania, Italia, SUA, Canada, Olanda, Spania, Polonia, Franța, Bulgaria, Turcia etc.
     Reporter: Care au fost problemele cu care v-ați confruntat în timpul implementării noii investiții?
     Adrian Popescu: Ca la orice proiect de această anvergură, au fost întâmpinate și unele probleme, dar care și-au găsit imediat rezolvarea prin implicarea și profesionalismul de care au dat dovadă echipa implicată în realizarea proiectului, furnizorul de echipamente și firma care a realizat construcția. Cel mai dificil pas a fost selecționarea furnizorului principal de utilaje (din cauza cerințelor tehnice extrem de ridicate pe care le-am pus acestui proiect), apoi selecția constructorilor și, în al treilea rând, angajarea personalului care să lucreze în viitor pe aceste instalații.
     Reporter: Ce cifră de afaceri a realizat TMK Artrom anul trecut, și care sunt estimările pentru acest an?
     Adrian Popescu: Cifra de afaceri realizată anul trecut a depășit un miliard de lei (233 milioane euro), iar pentru acest an estimăm vân­zări de aproape 1,3 miliarde lei (în jur de 281 milioane euro).
     Reporter: Câți angajați are compania?
     Adrian Popescu: 1.398 de persoa­ne la zi, cifra la care am ajuns în urma ultimelor angajări generate în special de necesarul de personal calificat pentru noul Complex de Tratamente Termice și care vor continua în următoarea perioadă. Astfel, preconizăm că, la finalul anului acesta, vom ajunge la circa 1.450 de angajați.
     Reporter: Cum apreciați piața pe care activați?
     Adrian Popescu: Competitivă și dinamică, prețul la țeavă fiind influențat de numeroși factori, printre care evoluția prețurilor fierului vechi, petrolului și gazelor, dar și de încrederea investitorilor, care se resimte în volumul investițiilor și, implicit, în consumul de țeavă.
     Reporter: Ce perspective are aceasta?
     Adrian Popescu: Apreciez că trendul actual de creștere înregis­trat de piața țevii în ultimele luni va continua, în anul 2018, deși indicele de creștere va fi ușor mai mic decât ceea ce s-a înregistrat în ultimele șase luni. Este o piață care, pe termen mediu, a cunoscut o tendință crescătoare chiar dacă pe perioade scurte a scăzut, pentru ca apoi să recupereze. Fiind dominată de industria auto și, în general, de utilaje și echipamente cu mai multe nișe de tehnicitate ridicată, are și o stabilitate bună în timp.
     Reporter: Ce considerați că ar tre­bui schimbat în legislația care guvernează mediul de afaceri de la noi?
     Adrian Popescu: Ar trebui să fie mai puține schimbări legislative și o mai mare stabilitate, în vederea creșterii încrederii investitorilor în economia României și în potențialul acestei țări. O reducere a birocrației în obținerea oricărei aprobări sau document emis de o autoritate centrală sau locală, sunt, de asemenea, de dorit. La acestea așteptăm o mai rapidă decizie în orice implică autoritățile statului sau cele locale și mai mult curaj în luarea unor decizii la nivel de promovare, precum și susținerea agen­ților economici care investesc în teh­nologie și dezvoltări indus­triale.
     Lipsa predictibilității, schimbările tot mai dese ale legislației, lipsa infrastructurii rutiere, lipsa personalului muncitor calificat, o birocrație excesivă în obținerea autorizațiilor necesare construcțiilor, funcționarii, termene lungi în obținerea aprobărilor și autorizărilor (de multe ori edificarea în timp scurt a unei afaceri sau dezvoltări sunt esențiale pentru succes) sunt doar câteva dintre punctele care afec­tea­ză activitatea oamenilor de afa­ceri care activează în România.
     Reporter: În acest context, cum vedeți modificările fiscale din 2018?
     Adrian Popescu: În general, politica fiscală aparține statului și aces­ta are dreptul să își judece politicile fiscale așa cum crede. Desigur, răs­punsul mediului de afaceri este imediat și el se manifestă negativ sau pozitiv, după cum îl afectează aceste schimbări în raport cu aș­teptările sale de business. Acesta este sensul unei economii libere de piață, în relația cu statul.
     Ceea ce deranjează în general este o dinamică a schimbărilor prea dese și în termen scurt, fără o pregătire prealabilă. TMK-Artrom are experiența sistemelor fiscale din alte țări (de exemplu SUA, unde deține o companie în proporție de 100%) și se poate adapta la schimbări, dar marile companii care fac planificări pe perioade lungi și cu cel puțin un an înainte de exercițiul bugetar trebuie să știe de astfel de schimbări din timp, cu cel puțin 12 luni înainte de planificarea bugetului și a planului anual.
     Referitor la schimbările fiscale, cred că cea mai mediatizată schimbare este cea a plătitorului contribuțiilor sociale. Companiile care au o relație bazată pe respect cu salariații nu au avut probleme majore atâta vreme cât aplicarea acestei schimbări pur matematică nu afectează nici costul companiilor, nici venitul net al salariaților.
     Reporter: Vă mulțumesc! 

     Adrian Popescu: "În primii ani după privatizarea uzinei și intrarea ei în familia TMK am avut ca țintă să consolidăm și să creștem capacitățile de laminare, să creștem volumele de vânzări, să asigurăm integrarea TMK-Artrom pe plan local cu un flux complet de producție a oțelului și, mai ales, ridicând nivelul calitativ al prezenței noastre pe piață prin produse cu un înalt standard de calitate și prin servicii ante și post vânzare, personalizate necesităților reale ale fiecărui client. Apoi am înțeles că drumul nostru trebuie să cunoască o cotitură, o schimbare radicală, dacă vrem să supraviețuim într-o piață cu concurență acerbă și cu supracapacități semnificative. Cum ținta noastră au fost și rămân piețele cu nivel ridicat de tehnicitate - și am numit aici Europa și America -, la un moment dat a devenit clar că singura noastră șansă de a performa în viitor e să creștem semnificativ ponderea produselor premium în portofoliul nostru. De aceea, cu ceva ani în urmă am definit și propus acționarilor companiei o schimbare radicală în strategia de dezvoltare a TMK-Artrom până în 2020. (...) În urmă cu doi ani și jumătate, am pus în funcțiune prima etapă a acestui program premium, și anume secția de țevi pentru cilindri hidraulici și componente auto. (...) Ca de fiecare dată după ce am pornit un nou obiectiv de investiții, ne așteaptă o altă provocare la fel de grea ca realizarea proiectului însuși: implementarea business planului care a susținut această investiție și atingerea pentru companie, acționari, societatea înconjurătoare și mediu a țintelor pe care ni le-am propus în viitor".
     _________________
     Înființată în 1982 ca întreprindere de stat, uzina de la Slatina și-a început producția în 1988, ulterior fiind transformată în societate pe acțiuni cu capital de stat Artrom SA. La 20 noiembrie 1995, a fost listată la Bursa de Valori București și în anul 1999 - transformată în companie cu capital mixt, public-privat, acționar majoritar devenind compania austriacă STARO GmbH. Pe fondul redresării economiei și accelerării procesului de privatizare, Artrom a fost preluată, în 2001, de compania germană Sinara Handel GmbH (redenumită ulterior TMK-Europe).
     De la înființare, Artrom a fost proiectată pentru o capacitate de 100.000 tone/an. La momentul privatizării, avea o producție efectivă de 26.000 tone/an, capacități nefinalizate tehnologic și performanțe economice scăzute. Din anul 2001, Grupul TMK a demarat un vast plan de modernizări care continuă și astăzi. După ce, în anul 2007, a fost dată în folosință a doua linie de fabricare a țevilor, capacitatea de producție a TMK-Artrom s-a dublat, ajungând la peste 200.000 tone anual. Lanțul productiv a fost completat prin achiziționarea TMK-Reșița, ca sursă sigură de țaglă pentru fabrica de la Slatina.
     Finalizarea primei etape a programului de investiții a făcut posibilă realizarea a două obiective principale. În primul rând, TMK-Reșița și TMK-Artrom au devenit un complex metalurgic unic, care funcționează pe principiul "de la materie primă până la produse finite de înaltă tehnologie". În cel de-al doilea rând, TMK-Artrom a ajuns în topul producătorilor europeni de țevi, în special, fără sudură pentru uz industrial.
     În cea de-a doua etapă a programului de investiții, anul 2015, a început producția de noi tipuri de oțel și aliaje cu valoare adăugată mai mare, fiind lansată producția de țevi Premium pentru fabricarea cilindrilor hidraulici și telescopici. În 2016, urmărind creșterea continuă a volumului de export cu valoare adăugată către piața americană, TMK- Artrom a înființat propria subsidiară comercială la Houston, SUA. Compania numită TMK Industrial Solutions este responsabilă de vânzările a circa 20% din producția TMK-Artrom, precum și a tuturor țevilor industriale produse de TMK în Rusia și SUA.

 


 link: "Statul român nu este capabil să rezolve problemele din infrastructură de unul singur"

 link: "Soluțiile smart-city îmbunătățesc sensibil viața cetățenilor și aduc economii la bugetul public"

 link: "Înainte de a fi «smart», un oraș românesc trebuie să fie «clean»"

 link: "Am trecut de perioada în care oamenii își cumpărau prima casă"

 link: Valorile impozabile ale clădirilor (și) în 2018

 link: "Conceptul de clădire «smart» - una din tendințele internaționale pe piața construcțiilor"

 link: "Balanța riscurilor este favorabilă imobiliarelor, ca investiție"

 link: "Piața spațiilor de birouri a fost efervescentă, anul trecut"

 link: "Piața de retail - la unul dintre cele mai reduse niveluri din ultimii ani"

 link: "Ne așteptăm ca în următorii ani să intre nume mari pe piața noastră de construcții"

 link: Livrări record de spații moderne de depozitare

 link: Amsterdam, Dublin și Paris, orașele cu cele mai mari creșteri ale prețurilor locuințelor

 link: Suedezii de la Linotol construiesc case de lux eficiente energetic la Snagov

 link: UE investește 873 de milioane de euro în infrastructură pentru energie curată

 link: Noi spații de office în nordul Capitalei

 link: Locuințe și spații comerciale noi în Calea Văcărești

 link: Trei clădiri noi de birouri - în Sectorul 1 al Capitalei

 link: Cel mai înalt hotel din lume, inaugurat recent în Dubai

 link: Proiecte Case Mexi

 link: Editor"s Choice

 link: Prețuri medii ale materialelor de construcție

 link: Câștigătorii licitațiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Aceeasi sectiune (Companii Afaceri)
ZUCKERBERG, DESPRE SCANDALUL CAMBRIDGE ANALYTICA:
Calendarul BURSA 2018
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
23.03.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa s-au înscris pe un curs negativ ieri, după publicarea unor date din care rezultă că activitățile de business din zona euro înregistrează cel mai lent ritm de creștere din ultimul...  click să citești tot articolul
23.03.2018
BVB
     * Deal de 12,4% cu titlurile Carbochim
       Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a avut parte de o ședință negativă din punctul de vedere al cotațiilor, toți indicii bursei încheind ziua de tranzacționare în scădere.
     Rulajul...  click să citești tot articolul
22.03.2018
BVB
     * BET-FI, singurul indice în scădere
       Volumul înregistrat în ședința de la mijlocul săptămânii de tranzacționare a scăzut la 44,97 milioane de lei (9,64 milioane de euro), sub cel din ședința anterioară, de 46 de milioane de lei....  click să citești tot articolul
22.03.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au scăzut ieri, investitorii așteptând decizia de politică monetară a băncii centrale americane (Fed).
     Titlurile conglomeratului german "Bayer" AG s-au depreciat cu...  click să citești tot articolul
21.03.2018
BVB
     * BET-FI, singurul indice în creștere
     * Boromir Ind a ajuns la o deținere de 96,25% din Boromir Prod și poate cere retragerea obligatorie a acționarilor și delistarea de la bursă
       Volumul înregistrat în cea de-a doua ședință de tranzacționare a săptămânii a scăzut la 46,24 milioane de lei (9,91 milioane de euro), sub cel din ședința anterioară, de aproape 55 de milioane de...  click să citești tot articolul
21.03.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile de pe piețele din Europa au urmat un curs poztiv ieri, pe fondul deprecierii euro, generată de publicarea unor date dezamăgitoare privind încrederea oamenilor de afaceri din Germania....  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 22 martie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9265
2.3857
2.9422
4.0020
0.1838
0.6264
0.2153
4.6659
5.3603
1.4970
3.5883
0.2297
0.4901
1.1052
0.0665
0.4619
0.9661
3.7891
0.3204
1.1573
0.5983
0.0582
0.3514
0.2051
2.7438
0.0394
0.1440
1.0316
0.6269
0.1211
161.9868
5.5080
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
22.03.2018
     "The markets are turning into the markets' greatest enemy", wrote an analyst of Goldman Sachs in a note addressed to its customers, according to an article by Bloomberg, and the jump in the VIX volatility index last month "is a symptom of the financial fragility".  click here to read the entire article
19.03.2018
AS SHAREHOLDER,
     * The president of the Association of Brokers has taken the matter to the County Court of Cluj, to address the capital reduction of 2014 and the subsequent decisions of the company
     * Liviu Stoleru, CEO of Cemacon, told us on Thursday, that "no notification has been received from the company concerning such a topic"
     * The case was recorded on Friday, with the County Court of Cluj
     * BCR sold to BOF for 2 Euros the non-performing loans of 16.5 million Euros of "Cemacon" and "Ambient"
       * UPDATE 15.45 "Cemacon" confirms the lawsuit brought by Dan Paul
     "Cemacon" today sent the Bucharest Stock Exchange, a report whereby it confirms the existence of the lawsuit brought by Dan Paul, the president of the Association of Brokers. However, the officials of the company wrote that they have no details about the case.
     -------
     Dan Paul, the president of the Association of Brokers, has sued "Cemacon" (CEON), acting as shareholder, seeking the annulment of the shareholders' decision of March 24th, 2014, concerning the reduction of the share capital and of the subsequent acts, according to a notification seen by "BURSA".  click here to read the entire article
15.03.2018
THE NATIONAL BANK OF ROMANIA ISN'T COMMENTING, EVEN THOUGH BOTH COMMERCIAL BANKS ARE LISTED ON THE STOCK EXCHANGE
     The National Bank of Romania (BNR) has blocked the acquisition of Banca Românească by OTP Bank România, according to information which appeared yesterday in the Romanian press, as well as on some foreign websites. Thus, the NBR hasn't issued an opinion on the transaction, even though the time by which it should have done so expired since back in autumn last year.  click here to read the entire article
14.03.2018
RAINER SEELE, OMV:
     * OMV has a budget of 10 billion Euros for takeovers, until 2025 and it is targeting the markets in the Middle East and Asia Pacific
     * Manfred Leitner: "It is unknown how the BRUA pipeline will be implemented, but I don't think that all the gas volumes of the Black Sea that get exported will only go to the West"
       OMV wants to reduce its dependence on the European market, between 2020-2025, and will focus on acquisitions in the Middle East and Asia Pacific, according to CEO Rainer Seele.  click here to read the entire article
07.03.2018
ACCORDING TO AN EUROPEAN COMMISSION DOCUMENT, SEEN BY BLOOMBERG
     The European Union (EU) intends to apply tariffs for imports of 2.8 billion Euros (3.5 billion dollars) in the US, from T-shirts and bourbon, to motorbikes, if American president Donald Trump continues its plan to impose 25% tariffs for foreign steel acquisitions, according to Bloomberg.  click here to read the entire article
06.03.2018
     * The EU, which is preparing retaliatory tariffs of its own against the US, is carrying out talks with the countries that will be affected by the taxes proposed by the Americans: Japan, Canada, Brazil and Turkey
     * German economy minister: "President Trump wants to play a game that no one can win"
       One of the top advisors to US president Donald Trump has recently announced that the US will not make any exception from the application of tariffs set on imported steel and aluminum, even if the EU is preparing reprisals, according to ft.com.  click here to read the entire article
05.03.2018
LAST WEEK, ROMANIA HAD THE BIGGEST IMPORTS OF NATURAL GAS IN THE LAST FIVE YEARS
     * In Europe, the cold weather has led to a significant rise in the price of natural gas
       Last week, Romania imported about one third of the daily natural gas consumption to get it through the cold winter period, these being the biggest daily imports of natural gas in the last five years, according to some sources from the energy sector, quoted by Agerpres.  click here to read the entire article
02.03.2018
A POSSIBLE CONTRACT FOR THE SPARE PARTS NEEDED BY PATRIOT MISSILES
     * Aurel Cazacu: "The American partners are trying to cooperate, even if they do not have the obligation to offset, and Aerostar is the best plant in Romania"
     * A rise of over 40% for the Aerostar shares over the last year
       Shares of "Aerostar" Bacău (ARS) yesterday rose 6.5%, to 5.24 lei/share, taking the company's valuation to an all time high - 797.93 million lei, after American company Raytheon announced that it has requested a quote from ARS, to get more information about the parts that might be manufactured in Bacău for the Patriot radar, which is part of the Patriot missile system.  click here to read the entire article
28.02.2018
REPORT FROM BRUSSELS / EUROPEAN ENERGY COMMISSION:
     * "We prefer dialogue, but we may resort to the European courts as well, if things don't work out"
       The European Commission is encouraging dialogue with the Romanian authorities concerning Emergency Government Ordinance 64 of 2016 concerning the natural gas sector, but if the issues on this matter cannot be resolved, we may resort to the European Court of Justice, European energy commissioner Miguel Arias Canete, said in a meeting in Brussels with the representatives of the Romanian energy sector.  click here to read the entire article
26.02.2018
     The success of Antena 3 is admirable! Dan Voiculescu has once again proved his usefulness, his television has created the somewhat plausible media context for justice minister Tudorel Toader to dare make his proposal for the revocation of Laura Codruța Kovesi as chief-prosecutor of the DNA, despite the extraordinary support that she gets in the country and abroad.  click here to read the entire article
23.02.2018
     The dismissal of chief DNA (National Anti-corruption Department) prosecutor Laura Codruța Kovesi was announced last night by Justice Minister Tudorel Toader, at the headquarters of the Ministry, after presenting the justification of the decision, presented in the form of twenty bullet points, while also taking the opportunity to mention he had been head of class, which surprised everybody, because no one was interested in his school achievements.  click here to read the entire article
21.02.2018
LIBERAL SENATOR STRIKES AGAIN
     * Senators have voted for the annual effective rate to be at most 2.5% higher than the policy rate when it comes to mortgage
     * The law will go to the Chamber of Deputies - the decision making forum
     * Senator Zamfir: "Today, we have become European as far as the manner in which loans are granted as well"
       PNL senator Daniel Cătălin Zamfir does not disappoint. His draft law concerning the capping of interest rates was the first that appeared on the agenda yesterday, in the common meeting of the specialized commissions and despite the controversies between him and a few other party colleagues, including the president of the Economic Commission Florin Cîțu, the liberal got more than he had made his objective initially - not just the capping of compensatory and penalty interest rates, but also the capping of the annual effective interest rate charged by banks and Non-Financial Banking Institutions (IFNs).  click here to read the entire article
20.02.2018
UPON REQUEST FROM ONE SHAREHOLDER,
     * The investigation concerns the deliberate reporting of inaccurate financial statements or untrue information
     * Sebastian Vlădescu: "An investigation is the only solution which would show where the money went, I know I've done my job"
       The DIICOT prosecutors have begun prosecution in rem of the actions, in the "Romcab" (MCAB) case, according to a response sent by the prosecutors to Valentin Stănescu, a shareholder in the company.  click here to read the entire article
20.02.2018
     Decorated by Traian Băsescu with the Star of Romania, Gunther Krichbaum, the president of the European Affairs Commission of the Bundestag, asks the president of the European Commission, Jean Claude Juncker, through a letter, not to suspend the application of the Cooperation and Verification Mechanism (MCV) concerning the Romanian judicial system and writes that "in the event of new attacks on the independence of the judicial system, should take into consideration initiating the procedure for the activation of article 7 of the EU treaty" (the suspension of Romania's voting rights in the EU council).  click here to read the entire article
16.02.2018
VALERY KUZMIN, AMBASSADOR OF THE RUSSAIAN FEDERATION IN BUCHAREST:
     * Lucian Bode, co-initiator of the BRUA, is asking for clarifications from Teodor Meleșcanu concerning the export of natural gas from Hungary
       We are happy that the perimeters on the continental coast of Romania (ed. note: offshore in the Black Sea) will start being exploited, because there lies inactive a very important resource of the energy industry, his excellency Valery Kuzmin, Ambassador of the Russian Federation told us in Bucharest, during Diplomat's Day.  click here to read the entire article
.