Conferința BURSA - Dezvoltarea Romaniei 2018
INDUSTRIA DE GAMBLING
BURSA 22.02.2012

ANCA IOVAN
 
Adrian Georgescu: Am încercat să păstrăm locurile de muncă, în ciuda crizei economice
     *  Interviu cu Valentin Adrian Georgescu, CEO al Novomatic Group of Companies în România
     Reporter: La cât estimați că se ridică piața jocurilor de noroc în România? Cum au evoluat cifrele în ultimii ani, pe perioada crizei financiare?
     Valentin Adrian Georgescu: Evoluția cifrelor, din păcate, a fost, încă de la începutul crizei, în scădere, stabilizându-se în ultimul an.
     În primele nouă luni ale anului trecut, totalul taxelor și impozitelor colectate, potrivit AOPJNR, se ridica la peste 119 milioane de euro. În 2010, taxele și impozitele plătite Ministerului Finanțelor se ridicau la o valoare record, de peste 172 milioane de euro.
     Reporter: Cum s-a încheiat anul trecut, din punctul de vedere al rezultatelor "Intertop", reprezentantul Novomatic în țara noastră ?
     Valentin Adrian Georgescu: Recenta criză economică și-a pus amprenta în mod cert în toate domeniile, iar activitatea pe care o des-fășurăm a fost afectată ca și aproape toate celelalte ramuri economice. Măsurile, pe care le-am luat în acest sens, și anume: reduceri ale costurilor, în măsura posibilităților și în funcție de priorități, prin diminuarea numărului de aparate per sală la minimum impus, renegocierea chiriilor, a tarifelor pentru pres-tarea serviciilor de pază, telefonie, logistică etc. ne-au ajutat să încheiem anul 2011 cu succes și rezultate pozitive. Am încercat totuși să nu reducem și din calitatea serviciilor pe care le oferim în sălile Admiral și Timax și, mai mult, am încercat să păstram promisiunea pe care am făcut-o personalului în momentul angajării și anume - că le oferim un loc stabil de muncă într-o companie puternică.
     Reporter: Care sunt principalele dificultăți întâmpinate pe piața jocurilor de noroc din țara noastră?
     Valentin Adrian Georgescu: Principala problemă cu care se confruntă industria sloturilor este imposibilitatea aplicării prevederilor legale/fiscale în legătură cu impozitul de 25% din câștiguri și problema biletului de intrare în sălile de joc. Astfel, este imposibil de cuantificat dacă un jucător depășește pragul impozabil de 600 lei de la un singur organizator, pe parcursul unei zile. De cele mai multe ori jucătorii se mută de la un aparat la altul, de la o sală la alta, fără a putea fi urmăriți. Chiar și autoritățile recunosc faptul că acest sis-tem de impozitare este inaplicabil.
     În ceea ce privește Biletul de Intrare, aici ne confruntăm cu urmatoarele probleme:
     - refuzul jucătorului de a achiziționa biletul (discuții, agresivitate);
     - imposibilitatea urmăririi persoanelor care intră în sălile de joc, în special în cazul aparatelor amplasate în baruri, restaurante, holuri etc. Sunt persoane care intră în sală fără intenția declarată de a juca.
     - aplicarea unor măsuri disproporționate de către organele de control, mergând până la suspendarea licenței operatorului.
     Propunerea Romslot ( n.r. Asociația Organizatorilor de Sloturi al cărei președinte este domnul Valentin Georgescu) este de a se trece la responsabilizarea jucătorului, organizatorul având obligația să pună la dispoziția acestuia biletele, conform prevederilor legale. Așa cum înainte de a călători cu autobuzul trebuie să achităm biletul de călătorie, așa trebuie să se întâmple și înaintea participării la joc. În cazul controlului, dacă jucătorul (călătorul) nu are bilet, organizatorul de jocuri (șoferul autobuzului) este amendat, chiar dacă are toată logis-tica necesară să vândă biletul.
     De asemenea, ne mai confruntăm cu problema aparatelor pirat, a sălilor de joc neautorizate și a reclamelor agresive din mass-media cu privire la jocurile de noroc neautorizate.
     În scopul limitării și combaterii acestor activități ilegale, Romslot a sesizat și continuă să facă demersurile legale pentru aducerea la cunoștința organelor abilitate a acestor cazuri.
     Romslot propune obligativitatea amplasării la intrarea în fiecare sală de joc a unei Plachete, care să specifice obligatoriu faptul că în acel spațiu se desfășoară jocuri de noroc legal autorizate, iar participarea la joc în spații ilegale atrage consecințe legale.
      Reporter: Cum a afectat introducerea taxării jocurilor de noroc online participanții la piață, în august 2011?
     Valentin Adrian Georgescu: Practic nu s-a autorizat niciun operator ca "Operator de Monitorizare", ceea ce duce la imposibilitatea demarării procesului de autorizare a jocurilor/operatorilor online. Rezultatul - proliferarea jocurilor ilegale!
     Reporter: Care sunt diferențele în ceea ce privește regimul fiscal în Româ-nia față de statele europene/ SUA?
     Valentin Adrian Georgescu: Putem menționa faptul că în niciun stat membru al Uniunii Europene nu exis-tă prevederi similare cu impozitul de 25% asupra câștigurilor jucătorilor ce depășesc echivalentul a 600 RON/zi de la un organizator. De asemenea, nu există obligativitatea biletelor de intrare în cazul sălilor de sloturi, ci numai la cazinouri. În general, în țările UE se aplică un impozit paușal (forfetar) pe GGR (Gross Gaming Revenue) - ca diferență dintre Încasări (IN) și Plăți (OUT).
     Reporter: Care este profilul clienților dumneavoastră, pe segmente de activitate (ruletă, slot, online)?
     Valentin Adrian Georgescu: Activitatea noastră principală este aceea de exploatare a jocurilor de noroc de tip slot-machine, iar categoriile de clienți ce frecventează locațiile unde noi ne desfășurăm activitatea provin din toate mediile și categoriile sociale.
     Reporter: Care sunt principalele obiective și direcții de acțiune ale Romslot?
     Valentin Adrian Georgescu: Avem în vedere modificarea legis-lației referitoare la impozit și biletul de intrare, în conformitate cu propunerile de mai sus.
     Cât privește "Programul Joacă Responsabil", dorim extinderea acestuia la nivelul tuturor membrilor asociației și în perspectivă imediată, la scara întregii industrii a jocurilor de noroc prin implicarea și celorlalte asociații din domeniu.
     De asemenea, dorim promovarea unui Cod Etic al Industriei de Sloturi, cod care are la bază un set de valori morale și profesionale, respectul legii, integritate.
     Romslot urmărește crearea unei experiențe de joc plăcute, în condiții de siguranță, transparență și echitabile. Obiectivul nostru este satisfacția clienților, prin folosirea tuturor resurselor pentru atingerea unui standard ridicat de calitate a serviciilor prestate, pentru satisfacerea cerințelor clienților și câștigarea loialității acestora.
     Reporter: Cum comentați zvonurile potrivit cărora, prin cazinouri, se spală bani?
     Valentin Adrian Georgescu: Așa cum am menționat la o întrebare anterioară, tipul nostru de activitate se rezumă la exploatarea jocurilor de tip slot-machine. Din păcate nu pot comenta zvonuri apărute într-un segment de piață în care nu ne desfășuram activitatea.
     Reporter: Vă mulțumesc! 

 link: "Măsurile autorităților nu au avut alt efect decât creșterea evaziunii fiscale"

 link: Capitalele norocului: Monte Carlo, Las Vegas, Macao

 link: 11/11/2011, cea mai norocoasă zi din viața unui elvețian

 link: Cristian Pascu: Majoritatea operatorilor din gambling se află la limita supraviețuirii

 link: Anual, circa 3.500 de israelieni vin să joace la cazinouri în țara noastră

 link: Consiliul Concurenței recomandă crearea unei autorități publice independente în domeniul jocurilor de noroc

 link: În 2006, Consiliul Concurenței a cerut înapoi ajutorul acordat Loteriei

 link: 60% din profitul "Loteriei Române" este destinat construcțiilor de locuințe sociale

 link: Prejudicii de 90 milioane de lei la Loteria Română

 link: Ștefan Mandel, omul care a zăpăcit loteriile

 link: Reguli de joc: Poker Texas Holdem și ruletă

 link: Phil Ivey, "Tiger Woods al pokerului"

 link: Scurtă istorie a industriei de gambling

 link: Mircea Sandu vrea să distrugă piața neagră a pariurilor

 link: REZOLUȚIA CONFERINȚEI ROMÂNE DE GAMBLING

 link: Alfred Bulai: Criza stârnește mirajul câștigului rapid

 link: Dependența față de jocurile de noroc

 link: "Românii sunt printre cei mai informați jucători"

 link: Un site american de poker a furat 440 de milioane dolari de la jucători

 link: Marius Stoi: Evaziunea fiscală nu este mai mare decât în alte domenii
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !
Aceeasi sectiune (Companii Afaceri)
Bănci-Asigurări
     * Dolarul s-a apreciat cu 0,38 bani în fața monedei naționale.
     * Francul s-a depreciat la 4,0997 lei.  click să citești tot articolul
Bănci-Asigurări
     Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,14%, valoare înregistrată și în sedința precedentă, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).  click să citești tot articolul
Piaţa de Capital
     Indicii bursieri europeni au deschis ședinta de tranzacționare de astăzi în apreciere.  click să citești tot articolul
Piaţa de Capital
     Indicii de pe Bursa de Valori București (BVB) au deschis în depreciere ședința de tranzacționare de astăzi.  click să citești tot articolul
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
25.09.2018
BVB
     * Șapte din cei nouă indici, în scădere
     Lichiditatea înregistrată în prima ședință de tranzacționare a săptămâ­nii la Bursa de Valori București (BVB) a fost de 37,39 milioane de lei, 60% din...  click să citești tot articolul
24.09.2018
     * BET-BK, singurul indice în scădere
     Opt dintre cei nouă indici ai Bursei de Valori București (BVB) au încheiat ultima zi de tranzacționare a săptămânii în creștere, singurul coș de acțiuni care a...  click să citești tot articolul
24.09.2018
     Piețele din Europa au încheiat săptămâna trecută în ton optimist, investitorii fiind atenți la datele pozitive privind economia SUA (producția industrială și activitatea din sectorul privat)....  click să citești tot articolul
21.09.2018
BVB
     * Rulaj de 47 milioane de lei, peste media anului
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a încheiat ședința de tranzacționare de joi preponderent în teritoriul pozitiv, opt dintre...  click să citești tot articolul
20.09.2018
BVB
     * Scădere de 0,53% pentru BET-NG
     
     Volumul de tranzacționare înregistrat în ședința de la mijlocul săptămânii a Bursei de Valori București (BVB) a fost de 33,45 milioane de lei, dintre care...  click să citești tot articolul
20.09.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urcat ieri, pe fondul câștigurilor din sectorul materiilor prime.  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 25 septembrie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sârbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.8692
2.3828
3.0570
4.0997
0.1819
0.6248
0.2210
4.6603
5.2120
1.4399
3.5102
0.2353
0.4868
1.0865
0.0602
0.4506
0.6447
3.9613
0.2754
0.9679
0.5762
0.0545
0.3543
0.2088
2.6322
0.0394
0.1414
1.0785
0.6272
0.1222
152.8355
5.5615
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
14.09.2018
MREPORT BY TRANSPARENCY INTERNATIONAL
     Globalization has also brought with it an unpleasant effect: cross-border corruption. According to the intermediate report Exporting Corruption for the year 2018, a document drawn up by the organization Transparency International, there is a practice among powerful foreign companies of bribing the public servants of another country when they want to enter the local market.  click here to read the entire article
07.09.2018
DEPUTY VIRGIL POPESCU, VICEPRESIDENT OF THE COMMISSION FOR INDUSTRIES AND SERVICES
     The offshore law will once again reach the Commission, in one or two weeks, according to Mr. Virgil Popescu, the vice-president of the Commission for Industries and Services, the Chamber of Deputies.  click here to read the entire article
05.09.2018
MRS. FIREA'S VERBAL BOMBS
     * "There have been attempts for the prefect to be made a scapegoat"
     * "The support from the government wasn't much to talk about, so if it were withdrawn, there wouldn't be much of a difference"
     Bucharest's General Mayor was heard on Tuesday as a witness by the prosecutors of the General Prosecutor's Office in the case concerning the events which happened on August 10th in Victoriei Square. Before going into the Prosecutors' Department building, Gabriela Firea said she stood by her statements made immediately after the meeting of the National Executive Committee of the PSD and said: "I always speak based on facts, not just in this particular case, but in other areas as well, including politics. I will be answering to the questions of the prosecutor who contacted me and told me I was supposed to be heard in the case which is now being investigated concerning the intervention of the gendarmes on August 10th".  click here to read the entire article
31.08.2018
     The particularly hot weather and the conditions of extreme draught in Europe have brought to light terrible warnings from the past.
     Associated Press recently wrote that in the riverbed of the Elba in the Czech Republic have resurfaced the giant stones known as "the hunger stones", which have indicated over time, the coming of hard times.
     "When you see me, weep", is written on one of these stones, which seems to be considered the best hydrological benchmark in Europe. The inscription is in German and dates back to 1616.
     A detailed analysis of the stone inscriptions was published by the Czech researchers in the "Climate of the Past" magazine in 2013 (author's note: "Droughts in the Czech Lands, 1090-2012 AD", April 2013).  click here to read the entire article
29.08.2018
     * Claudiu Cazacu, XTB România: "United States companies have posted results that even exceeded the analysts' expectations, which were already for 2-figure profit increases"
     * Liviu Moldovan, financial analyst: "Currently, investors have a «blind» faith in the stock markets, in general, and in that of the US, in particular"
     For the first time in the history of the American markets, Nasdaq has surpassed the psychological level of 8,000 points.
     In the August 27 session, the Standard & Poor's 500 (S&P 500) index also reached an all time high, ending the trading session at almost 2,897 points.  click here to read the entire article
27.08.2018
     The capital market was marked, last week, by a number of controversial statements tied to the listing of Digi Communications, starting from the statements made recently by Darius Vâlcov, state advisor on the team of the prime-minister, who wrote on his Facebook page that he has asked the Financial Oversight Authority (ASF) if it was true that the book value of the Digi shares was 1 leu and 8 bani, and pointed out that at the time of the IPO, the shares of Digi were listed at 40 lei and are currently priced at 28 lei (30% down) and keep going down.  click here to read the entire article
23.08.2018
     Angela Merkel inaugurated the highway in December 2005, less than a month after she became chancellor of Germany.
     The highway was built on the territory of the former East Germany, connects Lubeck and the Polish border, after the junction with A11, and goes through the electoral precinct of chancellor Merkel.  click here to read the entire article
20.08.2018
THE NATIONAL MINERAL RESOURCES AGENCY, IN A NOTIFICATION TO THE PRIME-MINISTER:
     The Romanian government has lost over 8 billion lei, between 2006-2018, following the failure to update the royalties paid by the oil and gas companies, says Gigi Dragomir, the president of the National Mineral Resources Agency (ANRM), in a report sent to the prime-minister.  click here to read the entire article
15.08.2018
      * (Interview with Radu Grațian Ghețea, President - CEO of CEC Bank)
     In banking there are many risks and that is why banks need to be flexible and have as diverse an exposure as possible, which take the market circumstances at the time into account, says Radu Grațian Ghețea, President and CEO of CEC Bank. He told us, in an interview: "We have to adapt to what is happening in the market and we need to do things in such a way that the economic activity and that of the bank both function properly. If we're going with the idea that we want to eliminate every risk, then we'll just stop doing anything. For instance, we have been and we are a bank which heavily funds agriculture, which also means animal husbandry. A few years ago, our exposure to the aviculture sector was rather significant, and when the avian flu came we had to cover some non-performing loans on that segment. Now that the avian flu is done, we are facing the swine flu. What should we do, stop lending?"
     Reporter: Lately, there have been opinions from some experts who are saying that there is a wave of non-performing loans of the ones taken out by the First Home Program. What is your comment on these statements?  click here to read the entire article
08.08.2018
     * (Interview with Laszlo Diosi, OTP Bank CEO)
     Reporter: How would you describe the banking market, at the present time?
     Laszlo Diosi: Even though there are plenty of challenges, there are also many opportunities for the Romanian banking system. The lessons of the financial-economic crisis have resulted in a better regulated framework, stable, transparent and predictable. The guiding line of the policies developed by the authorities that are qualified, but in particular by those with a regulatory and oversight role has been characterized by a balance between profitability and systemic safety.
     But there is no shortage of challenges. We are talking here about challenges which concern the digitalization of the banking system and the national and international legislation. The entire system needs to align with complex and sometimes confused regulations.
     Recorded by Emilia Olescu  click here to read the entire article
31.07.2018
     * (Interview with Dan Paul, the president of the Association of Brokers)
     The management of the Bucharest Stock Exchange (BVB) needs to find out from brokers whether Romania truly needs a derivatives market, says Dan Paul, the president of the Association of Brokers, who was kind enough to grant BURSA an interview.  click here to read the entire article
27.07.2018
THE DĂNCILĂ GOVERNMENT AFTER SIX MONTHS
     Now we know why prime-minister Dăncilă was in a hurry to announce the activity report for the first six months at the helm of the Romanian government: the nice tale of the hike of pensions and salaries wasn't supposed to be overshadowed by the evolution of budget expenses, whose increase has led the deficit of the consolidated general budget to 1.61% of the GDP, from 0.88% after the first five months of the year.  click here to read the entire article
23.07.2018
BECAUSE AN AGREEMENT ON THE PRICE COULDN'T BE REACHED,
     The public offer started by Vimetco and Conef for a stake of at most 53.77% of the shares of Alro Slatina (Alro) has been unsuccessful, as the issuer announced that due to the unfavorable market conditions, the shareholders, company and underwriters couldn't agree on a price for the volume of 383.79 million shares put up for sale.  click here to read the entire article
23.07.2018
ECONOMIC ANALYST AURELIAN DOCHIA PREDICTS:
     * According to Eurostat, Romania has the biggest governmental deficit in the EU
     The hike of some taxes, in the near future, is unavoidable, according to economic analyst Aurelian Dochia.
     His statement comes as, in the first quarter, the government's deficit has seen an increase over the last quarter of 2017, according to data by the European Statistics Office (Eurostat).  click here to read the entire article
13.07.2018
Russia World Cup
     The final tournament of the World Football Cup will end with a gala representation, the duel between Croatia and France. France, the with the most expensive players in the tournament, has met the expectations, Croatia is the biggest surprise the of the competition.  click here to read the entire article
.