CONFERINȚA CODUL INSOLVENȚEI - Ediția a V-a
RAINER SEELE, OMV:
BURSA 14.03.2018

Adina Ardeleanu
 
mărește imaginea
Boardul OMV a prezentat strategia companiei până în 2025.
     * OMV are un buget de 10 miliarde de euro pentru preluări, până în 2025, și țintește piețele din Orientul Mijlociu și Asia Pacific
     * Manfred Leitner: "Nu se știe cum va fi implementată conducta BRUA, dar nu cred că toate volumele de gaze din Marea Neagră care vor fi exportate vor merge doar către Vest"
       OMV vrea să își reducă dependența de piața europeană, în perioada 2020-2025, și se va orienta către achiziții în Orientul Mijlociu și Asia Pacific, potrivit directorului executiv al companiei, Rainer Seele.
     Grupul austriac are un buget de 10 miliarde de euro pentru preluări, până în 2025.
     Conform strategiei pentru 2018-2025, compania vrea să investească, anual, între 2 și 2,5 miliarde de euro în explorare, rafinare, procesare și purificarea țițeiului brut și a gazelor naturale.
     "Investițiile vor merge jumătate în segmentul upstream și jumătate în downstream", a spus Rainer Seele, adăugând: "Nu voi spune în ce țări, este secret, trebuie să vă surprind și pe viitor".
     Întrebat dacă vizează și active în Rusia, CEO-ul OMV a răspuns: "Am învățat, de-a lungul călătoriilor mele în Rusia, că trebuie să dansezi la o singură nuntă. De aceea, suntem dedicați colaborării cu Gazprom și nu ne uităm la alții. Acesta este partenerul nostru și vom sărbători aniversarea de 50 de ani de parteneriat cu Gazprom. Nu ne vom pune în pericol parteneriatul cu Gazprom. Acesta este mesajul nostru clar".
     Domnia sa a adăugat: "Am spus că prioritatea capitolului următor al strategiei noastre nu este Rusia. Pe asta ne-am concentrat, în ultimii doi ani. Viitorul proiect vizează Orientul Mijlociu, iar, după acesta, ținta este regiunea Asia-Pacific. Referitor la Rusia, vrem să finalizăm tranzacția de schimb de active până la finalul anului și apoi să ne concentrăm pe Orientul Mijlociu".
     OMV a anunțat, în 2016, semnarea unui acord de bază cu grupul rus "Gazprom" cu privire la schimbul unor active. Potrivit termenilor acordului, "Gazprom" va primi o participație de 38,5% din acțiunile companiei OMV (NORGE) AS, o companie concentrată pe explorarea și producția de petrol în Norvegia. În schimb, OMV va primi o participație de 24,98% la un proiect destinat dezvoltării blocurilor 4 și 5 ale formațiunii Achimov, parte a zăcământului de petrol, gaz și condensat Uregoy din Siberia.
     Potrivit lui Seele, OMV vrea să mute capacitățile de producție mai aproape de piețele atractive.
     * OMV se așteaptă la o producție de gaze semnificativă și pe termen lung din perimetrul Neptun din Marea Neagră
     Compania petrolieră OMV vorbește, în strategia sa până în 2025, de o producție de gaze semnificativă și pe termen lung din perimetrul Neptun din Marea Neagră, deși decizia finală de a investi în acest perimetru va fi luată abia în a doua parte a acestui an.
     OMV este acționarul majoritar al OMV Petrom, companie care explorează blocul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, alături de americanii de la ExxonMobil.
     "Producția ar urma să crească la 600.000 de barili pe zi până în 2025 (față de 348.000 barili pe zi în 2017 - n.r.). Această creștere va fi asigurată de achiziții în regiuni bogate în rezerve, unde costul de producție mediu nu depășește 8 dolari (pe baril - n.r.). O contribuție semnificativă, pe termen lung, este așteptată să vină din câmpurile Yuzhno Russkoye, Achimov IV și V din Rusia, precum și din blocul de gaze offshore Neptun din România", se arată într-un comunicat al OMV.
     Întrebat cum va ajunge gazul din Marea Neagră pe piețele europene, având în vedere că gazoductul BRUA nu este menționat în strategia companiei, Manfred Leitner, downstream executive board member în cadrul grupului OMV, a declarat că nu poate spune oficial că Austria nu va face parte din acest proiect, dar a menționat că, momentan, acesta s-a oprit în Ungaria.
     Domnia sa a continuat: "Desigur, nu ne amuză acest lucru. Ne-ar fi plăcut să ajungă la Baumgarten (n.r. în Austria), prin Ungaria.
     În prezent, se pare că sunt unele idei să aducem gazul direct la Baumgarten, dar prin Slovacia. Din punct de vedere al consumatorilor austrieci, această variantă este mult mai scumpă. Un astfel de traseu nu este conexiunea ideală".
     Acesta a mai adăugat că nu se știe cum va fi implementată conducta BRUA: "Vor fi investiții pe teritoriul României care să aducă gazul românesc la granița cu Ungaria. Există infrastructură. Vom lua unele volume. Dar nu cred că toate volumele care vor fi exportate vor merge doar către Vest. Sunt și alte opțiuni".
     Proiectul conductei de gaze BRUA, care ar urma să lege Bulgaria, România, Ungaria și Austria, nu se va realiza în forma actuală, ci va apărea un alt proiect, BRUSA, care va include și Slovacia, a declarat, recent, Răzvan Nicolescu, senior-expert în cadrul Deloitte și fost ministru al Energiei.
     Răzvan Nicolescu a mai spus că, pentru România, cel mai bine ar fi ca volumele de gaze care vor fi extrase din Marea Neagră să rămână în țară, unde să fie procesate cu valoare adăugată mare.
     Într-o conferință de presă din 21 februarie, Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom, declara că există discuții privind vânzarea în țările vecine a gazelor care vor fi extrase din Marea Neagră, însă compania a pierdut licitația pentru rezervarea de capacitate pe conducta spre Ungaria.
     Pe lângă cererea de gaze din țările din vecinătatea României, importantă este și capacitatea de transport către aceste zone, a adăugat ea.
     "În această perioadă noi purtăm discuții și analizăm scenarii de vânzare pe astfel de piețe din vecinătate, dar ele trebuie să fie calibrate cu disponibilitatea de interconectivități între România și piețele potențiale. Nu avem niciun contract încheiat la această oră", a susținut oficialul OMV Petrom.
     Ea a arătat că fiecare dintre cele două companii din consorțiu, respectiv OMV Petrom și ExxonMobil, poartă discuții separate pentru vânzarea gazelor, ele fiind concurente pe această piață.
     Totodată, Gheorghe a confirmat faptul că OMV Petrom a pierdut licitația prin care ar fi dorit să rezerve capacitate de export pe conducta Arad-Szeged.
     "A fost o licitație pentru dreptul de a transporta pe relația Arad-Szeged, la care au fost mai multe firme participante. Capacitatea totală a fost de 4 miliarde de metri cubi pe relația de export. Am participat și noi, dar nu am câștigat. Nu este public cine a câștigat, am citit și noi știrile că sunt trei firme din Ungaria", a mai spus directorul general al companiei.
     La rândul său, Lăcrămioara Diaconu, șefa diviziei responsabile de activitatea de gaze din cadrul companiei, a subliniat faptul că OMV Petrom analizează și alte rute de transport, precum cele spre nordul și sudul României, adică spre Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria și Turcia.
     Pe data de 5 februarie, agenția ungară de presă MTI a transmis faptul că mai multe companii din Ungaria au rezervat întreaga capacitate de 4,4 miliarde de metri cubi pe an a conductei de gaze care leagă România și Ungaria, citându-l pe ministrul maghiar de externe, Peter Szijjarto.
     Potrivit acestuia, începând din anul 2022, mari cantități de gaze naturale extrase din Marea Neagră vor putea fi livrate Ungariei.
     Proiectul BRUA este un nou proiect de coridor european de transport al gazelor, care ar urma să aibă o lungime totală de 1.318 kilometri și să ofere o interconectare mai bună între țările aflate de-a lungul rutei sale, să sprijine piața energiei permițând noi legături cu proiecte majore de infrastructură, cum ar fi gazoductul Trans-Adriatic Pipeline (TAP) și gazoductul Trans-Anatolian Natural Gas Pipeline (TANAP), alte hub-uri de gaze din Europa Centrală și viitoarele instalații de producție offshore în Marea Neagră.
     De asemenea, proiectul este gândit să asigure o integrare mai aprofundată a piețelor europene de gaze și va spori securitatea furnizării.
     Transgaz a primit finanțări pentru acest proiect de la Uniunea Europeană, care a acordat un grant de 179 de milioane de euro, precum și împrumuturi de la Banca Europeană de Investiții (50 de milioane de euro) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (60 de milioane de euro).
     * Investiții de un miliard de euro, în următorii șapte ani, în rafinăriile Schwechat, Burghausen și Petrobrazi
     Oficialii OMV au mai arătat că vor să investească în următorii șapte ani un miliard de euro în cele trei rafinării ale grupului - Schwechat, Burghausen și Petrobrazi, în perspectiva intenției de a dubla capacitatea de rafinare pe termen lung.
     Compania austriacă anticipează o creștere a cererii pentru gazele naturale, odată cu depărtarea de cărbune a pieței europene.
     Astfel că vânzările de gaze ale companiei ar putea crește la peste 20 de miliarde de metri cubi până în 2025, iar OMV speră să acopere 10% din piața din Germania.
     "Alte planuri includ livrarea în rețeaua europeană de transport a unor cantități suplimentare de gaze din Norvegia și România. Construcția conductei Nord Stream 2 are o importanță strategică crucială pentru OMV, întrucât va securiza alimentarea cu un volum consistent de gaze, pe termen lung, către Europa, în asociere cu Central European Gas Hub de la Baumgarten și de rețeaua de conducte ale Gas Connect Austra (transportatorul național - n.r.)", se mai arată în documentul companiei.
     Strategia companiei mai vizează o majorare a profitului operațional de bază al OMV cu 70% în următorii opt ani, în baza preluărilor internaționale, a extinderii activităților sale de rafinare și a reducerilor viitoare de costuri.
     OMV a informat că intenționează să obțină un câștig înainte de dobânzi și taxe (care exclude elementele speciale) de peste 5 miliarde de euro până în 2025. 

     * Rainer Seele, OMV: "Mai avem puțin și plătim redevențe în funcție de prețul de pe Lună"
     Principiul stabilirii prețului de referință pentru redevențele la gaze naturale în funcție de cotațiile din Austria este o prostie, a spus, ieri, Rainer Seele, CEO OMV. Domnia sa a adăugat, fără să ofere cifre legate de costurile suplimentare pentru companie, în urma noii formule stabilite de ANRM: "Nu știu de ce reglementatorul român a ales prețul de la Viena. De ce nu pe cel din Asia, că oricum e mai mare? Nu știu de ce este legat prețul (n.r. de referință) de un indicator din afara țării. Mai avem puțin și plătim la prețul de pe Lună".
     În opinia sa, ar fi normal ca producătorii să plătească redevența la prețul pe care îl obțin pentru gazul pe care îl extrag.
     Pe 7 februarie, Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a dat un ordin, potrivit căruia prețul de referință pentru gazele naturale extrase în România, în vederea stabilirii redevențelor, se va calcula în funcție de prețurile de tranzacționare de pe hubul de la CEGH Viena.

 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
1.  Lacramioara Diaconu Pintea :-)
    (mesaj trimis de The Brute în data de 14.03.2018, ora 03:48)  
 este fiinta diafana care in 2010 a retras comunicatul prin care Petrom si Oltchim dadeau publicitatii infiintarea unui joint venture pentru initierea unui project petrochemical, lucru dezaprobat in mai putin de 24 de ore, nefacand astfel concurenta propriei firme Borealis. Alaturi de domnul Razvan Nicolescu , simpatica colega a reusit ca pana in anul 2009 inclusiv Petrom sa aiba in raportul anual un CoD ISIN al unei companii din Singapore si date financiare care nu au fost prezentate in sistemul IFRS pentru a nu se descoperisenzationalul capital social in valoarea de 18 Miliarde RON, rectificat la 5 Miliarde in AGEA din 2013 , ca urmare a introducerii in 2012 in indicele ETF Blackrock. Si dumneavoastra, domnule Seele, ne vorbiti de preturile de pe Luna;-). Cum ar spune in dulap mioritic: s-a intalnit prostu cu hotzu. Apropos prostu, cum e cu transformarea SCF in BOE? De ce oare din 2017 a devenit unitara? De la 5400 la 6000 e ceva? Si cum a devenit regiunea Petrom in regiunea Romania? Intrebati-o pe Doamna Moll cat de important e sa nu faci gargara pana nu esti in stare sa prezinti in raport financiar conform GoB:-)Liebe Grüße , TB


 
  1.1.   Erata la Singapore  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de The Brute , in data de 14.03.2018, ora 04:04)
 
 ma scuzati e vorba de Senegal.Parca as fi Reuters de le incurc ca in 2011 la SPO cand s-a buimacit investoru de top, el citind in prospect in ISiN intr-adevar mioritic, absolut diferit insa de cel real, schimbat exact in perioada subscrierii din iulie 2011. Cum ar zice domnul Comandantul, e ditamai petrolieru si nu mergeti cu liftu ca e in revizie-)


 
Aceeasi sectiune (Companii Afaceri)
ZUCKERBERG, DESPRE SCANDALUL CAMBRIDGE ANALYTICA:
Calendarul BURSA 2018
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
23.03.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa s-au înscris pe un curs negativ ieri, după publicarea unor date din care rezultă că activitățile de business din zona euro înregistrează cel mai lent ritm de creștere din ultimul...  click să citești tot articolul
23.03.2018
BVB
     * Deal de 12,4% cu titlurile Carbochim
       Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a avut parte de o ședință negativă din punctul de vedere al cotațiilor, toți indicii bursei încheind ziua de tranzacționare în scădere.
     Rulajul...  click să citești tot articolul
22.03.2018
BVB
     * BET-FI, singurul indice în scădere
       Volumul înregistrat în ședința de la mijlocul săptămânii de tranzacționare a scăzut la 44,97 milioane de lei (9,64 milioane de euro), sub cel din ședința anterioară, de 46 de milioane de lei....  click să citești tot articolul
22.03.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au scăzut ieri, investitorii așteptând decizia de politică monetară a băncii centrale americane (Fed).
     Titlurile conglomeratului german "Bayer" AG s-au depreciat cu...  click să citești tot articolul
21.03.2018
BVB
     * BET-FI, singurul indice în creștere
     * Boromir Ind a ajuns la o deținere de 96,25% din Boromir Prod și poate cere retragerea obligatorie a acționarilor și delistarea de la bursă
       Volumul înregistrat în cea de-a doua ședință de tranzacționare a săptămânii a scăzut la 46,24 milioane de lei (9,91 milioane de euro), sub cel din ședința anterioară, de aproape 55 de milioane de...  click să citești tot articolul
21.03.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile de pe piețele din Europa au urmat un curs poztiv ieri, pe fondul deprecierii euro, generată de publicarea unor date dezamăgitoare privind încrederea oamenilor de afaceri din Germania....  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 22 martie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9265
2.3857
2.9422
4.0020
0.1838
0.6264
0.2153
4.6659
5.3603
1.4970
3.5883
0.2297
0.4901
1.1052
0.0665
0.4619
0.9661
3.7891
0.3204
1.1573
0.5983
0.0582
0.3514
0.2051
2.7438
0.0394
0.1440
1.0316
0.6269
0.1211
161.9868
5.5080
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
22.03.2018
     "The markets are turning into the markets' greatest enemy", wrote an analyst of Goldman Sachs in a note addressed to its customers, according to an article by Bloomberg, and the jump in the VIX volatility index last month "is a symptom of the financial fragility".  click here to read the entire article
19.03.2018
AS SHAREHOLDER,
     * The president of the Association of Brokers has taken the matter to the County Court of Cluj, to address the capital reduction of 2014 and the subsequent decisions of the company
     * Liviu Stoleru, CEO of Cemacon, told us on Thursday, that "no notification has been received from the company concerning such a topic"
     * The case was recorded on Friday, with the County Court of Cluj
     * BCR sold to BOF for 2 Euros the non-performing loans of 16.5 million Euros of "Cemacon" and "Ambient"
       * UPDATE 15.45 "Cemacon" confirms the lawsuit brought by Dan Paul
     "Cemacon" today sent the Bucharest Stock Exchange, a report whereby it confirms the existence of the lawsuit brought by Dan Paul, the president of the Association of Brokers. However, the officials of the company wrote that they have no details about the case.
     -------
     Dan Paul, the president of the Association of Brokers, has sued "Cemacon" (CEON), acting as shareholder, seeking the annulment of the shareholders' decision of March 24th, 2014, concerning the reduction of the share capital and of the subsequent acts, according to a notification seen by "BURSA".  click here to read the entire article
15.03.2018
THE NATIONAL BANK OF ROMANIA ISN'T COMMENTING, EVEN THOUGH BOTH COMMERCIAL BANKS ARE LISTED ON THE STOCK EXCHANGE
     The National Bank of Romania (BNR) has blocked the acquisition of Banca Românească by OTP Bank România, according to information which appeared yesterday in the Romanian press, as well as on some foreign websites. Thus, the NBR hasn't issued an opinion on the transaction, even though the time by which it should have done so expired since back in autumn last year.  click here to read the entire article
14.03.2018
RAINER SEELE, OMV:
     * OMV has a budget of 10 billion Euros for takeovers, until 2025 and it is targeting the markets in the Middle East and Asia Pacific
     * Manfred Leitner: "It is unknown how the BRUA pipeline will be implemented, but I don't think that all the gas volumes of the Black Sea that get exported will only go to the West"
       OMV wants to reduce its dependence on the European market, between 2020-2025, and will focus on acquisitions in the Middle East and Asia Pacific, according to CEO Rainer Seele.  click here to read the entire article
07.03.2018
ACCORDING TO AN EUROPEAN COMMISSION DOCUMENT, SEEN BY BLOOMBERG
     The European Union (EU) intends to apply tariffs for imports of 2.8 billion Euros (3.5 billion dollars) in the US, from T-shirts and bourbon, to motorbikes, if American president Donald Trump continues its plan to impose 25% tariffs for foreign steel acquisitions, according to Bloomberg.  click here to read the entire article
06.03.2018
     * The EU, which is preparing retaliatory tariffs of its own against the US, is carrying out talks with the countries that will be affected by the taxes proposed by the Americans: Japan, Canada, Brazil and Turkey
     * German economy minister: "President Trump wants to play a game that no one can win"
       One of the top advisors to US president Donald Trump has recently announced that the US will not make any exception from the application of tariffs set on imported steel and aluminum, even if the EU is preparing reprisals, according to ft.com.  click here to read the entire article
05.03.2018
LAST WEEK, ROMANIA HAD THE BIGGEST IMPORTS OF NATURAL GAS IN THE LAST FIVE YEARS
     * In Europe, the cold weather has led to a significant rise in the price of natural gas
       Last week, Romania imported about one third of the daily natural gas consumption to get it through the cold winter period, these being the biggest daily imports of natural gas in the last five years, according to some sources from the energy sector, quoted by Agerpres.  click here to read the entire article
02.03.2018
A POSSIBLE CONTRACT FOR THE SPARE PARTS NEEDED BY PATRIOT MISSILES
     * Aurel Cazacu: "The American partners are trying to cooperate, even if they do not have the obligation to offset, and Aerostar is the best plant in Romania"
     * A rise of over 40% for the Aerostar shares over the last year
       Shares of "Aerostar" Bacău (ARS) yesterday rose 6.5%, to 5.24 lei/share, taking the company's valuation to an all time high - 797.93 million lei, after American company Raytheon announced that it has requested a quote from ARS, to get more information about the parts that might be manufactured in Bacău for the Patriot radar, which is part of the Patriot missile system.  click here to read the entire article
28.02.2018
REPORT FROM BRUSSELS / EUROPEAN ENERGY COMMISSION:
     * "We prefer dialogue, but we may resort to the European courts as well, if things don't work out"
       The European Commission is encouraging dialogue with the Romanian authorities concerning Emergency Government Ordinance 64 of 2016 concerning the natural gas sector, but if the issues on this matter cannot be resolved, we may resort to the European Court of Justice, European energy commissioner Miguel Arias Canete, said in a meeting in Brussels with the representatives of the Romanian energy sector.  click here to read the entire article
26.02.2018
     The success of Antena 3 is admirable! Dan Voiculescu has once again proved his usefulness, his television has created the somewhat plausible media context for justice minister Tudorel Toader to dare make his proposal for the revocation of Laura Codruța Kovesi as chief-prosecutor of the DNA, despite the extraordinary support that she gets in the country and abroad.  click here to read the entire article
23.02.2018
     The dismissal of chief DNA (National Anti-corruption Department) prosecutor Laura Codruța Kovesi was announced last night by Justice Minister Tudorel Toader, at the headquarters of the Ministry, after presenting the justification of the decision, presented in the form of twenty bullet points, while also taking the opportunity to mention he had been head of class, which surprised everybody, because no one was interested in his school achievements.  click here to read the entire article
21.02.2018
LIBERAL SENATOR STRIKES AGAIN
     * Senators have voted for the annual effective rate to be at most 2.5% higher than the policy rate when it comes to mortgage
     * The law will go to the Chamber of Deputies - the decision making forum
     * Senator Zamfir: "Today, we have become European as far as the manner in which loans are granted as well"
       PNL senator Daniel Cătălin Zamfir does not disappoint. His draft law concerning the capping of interest rates was the first that appeared on the agenda yesterday, in the common meeting of the specialized commissions and despite the controversies between him and a few other party colleagues, including the president of the Economic Commission Florin Cîțu, the liberal got more than he had made his objective initially - not just the capping of compensatory and penalty interest rates, but also the capping of the annual effective interest rate charged by banks and Non-Financial Banking Institutions (IFNs).  click here to read the entire article
20.02.2018
UPON REQUEST FROM ONE SHAREHOLDER,
     * The investigation concerns the deliberate reporting of inaccurate financial statements or untrue information
     * Sebastian Vlădescu: "An investigation is the only solution which would show where the money went, I know I've done my job"
       The DIICOT prosecutors have begun prosecution in rem of the actions, in the "Romcab" (MCAB) case, according to a response sent by the prosecutors to Valentin Stănescu, a shareholder in the company.  click here to read the entire article
20.02.2018
     Decorated by Traian Băsescu with the Star of Romania, Gunther Krichbaum, the president of the European Affairs Commission of the Bundestag, asks the president of the European Commission, Jean Claude Juncker, through a letter, not to suspend the application of the Cooperation and Verification Mechanism (MCV) concerning the Romanian judicial system and writes that "in the event of new attacks on the independence of the judicial system, should take into consideration initiating the procedure for the activation of article 7 of the EU treaty" (the suspension of Romania's voting rights in the EU council).  click here to read the entire article
16.02.2018
VALERY KUZMIN, AMBASSADOR OF THE RUSSAIAN FEDERATION IN BUCHAREST:
     * Lucian Bode, co-initiator of the BRUA, is asking for clarifications from Teodor Meleșcanu concerning the export of natural gas from Hungary
       We are happy that the perimeters on the continental coast of Romania (ed. note: offshore in the Black Sea) will start being exploited, because there lies inactive a very important resource of the energy industry, his excellency Valery Kuzmin, Ambassador of the Russian Federation told us in Bucharest, during Diplomat's Day.  click here to read the entire article
.