Conferința BURSA - Dezvoltarea Romaniei 2018
UPDATE
BURSA 10.01.2018

Ancuța Stanciu
 
mărește imaginea
     * Surse: Dan Pazara pleacă "la pachet" cu Mariana Gheorghe
     * Christina Verchere a fost numită pentru perioada rămasă din mandatul Marianei Gheorghe, respectiv până pe 16 aprilie 2019
       * ACTUALIZARE 11:00 Titlurile "OMV Petrom" (simbol SNP) cresc cu 0,17%, la 0,3035 lei/acțiune, la ora transmiterii acestei știri
     V.D.
     ----
     Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a numit-o, ieri, pe Christina Verchere în funcția de președinte al Directoratului și director general executiv (CEO) al OMV Petrom, în locul Marianei Gheorghe.
     Comunicatul OMV Petrom precizează: "În conformitate cu Actul Constitutiv al OMV Petrom, numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul Marianei Gheorghe, respectiv până pe data de 16 aprilie, 2019. Christina Verchere a acceptat numirea și va prelua poziția în funcție de disponibilitate, cel mai târziu începând cu 21 mai 2018. Înainte de ședința Consiliului de Supraveghere de astăzi (n.r. ieri), Mariana Gheorghe a renunțat la mandatul de Președinte al Directoratului și CEO al OMV Petrom. Renunțarea va deveni efectivă la momentul în care succesoarea va prelua funcția, cel mai târziu pe 20 mai 2018".
     Din comunicatul în "limbaj corporatist", înțelegem că, după mai mult de 10 ani la conducerea OMV Petrom, Marianei Gheorghe i s-a spus: "îți iei, mata, jucăriile și pleci".
     Sursele noastre susțin că relațiile dintre Mariana Gheorghe și Rainer Seele, șeful OMV, au fost tensionate în ultima perioadă; și că, odată cu Mariana Gheorghe, vor pleca și alți români din conducerea OMV Petrom, printre care se numără și Dan Pazara, director de comunicare corporate în cadrul OMV Petrom. Sursele noastre afirmă că acesta s-ar fi aflat în atenția Comisiei de Disciplină din cadrul grupului și că i s-ar fi reproșat distribuirea haotică a bugetelor de publicitate de zeci de milioane de euro.
     Mariana Gheorghe, CEO și președintele Directoratului OMV Petrom, a refuzat, în repetate rânduri, să participe, personal, la audierile din această toamnă, ale Comisiei Parlamentare de anchetă a activității ANRE.
     În replică, Iulian Iancu, președintele Comisiei de anchetă ANRE, a anunțat că, în cazul în care Mariana Gheorghe nu se va prezenta personal, va declina imediat către DNA și DIICOT datele pe care Comisia le deține: "În urma datelor și informațiilor deținute de Comisia parlamentară de anchetă se impune prezența dumneavoastră personal.
     "Menționăm că întrebările vi se adresează dumneavoastră și au legătură cu acțiunile desfășurate de dumneavoastră personal. Prin urmare, solicităm insistent să dați curs invitației Comisiei de anchetă cu precizarea că, în cazul neprezentării, datele și informațiile deținute de Comisia de anchetă vor fi transmise imediat spre investigare DIICOT și DNA".
     * Românul Gabriel Selischi, locul 2 pe lista scurtă a candidaților pentru conducerea OMV Petrom
     Există unele voci care critică decizia Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom și a acționarului majoritar, OMV, de a numi o persoană de altă naționalitate decât română la conducerea OMV Petrom. Se pare că Sevil Shhaideh, reprezentantul statului în boardul companiei, a fost implicată în selecția noului CEO, iar pe lista scurtă, pe locul doi, s-ar fi aflat Gabriel Selischi, care, din 2016, era vicepreședinte senior responsabil pentru conducerea activităților Grupului OMV în zona Australasia, iar pe locul 5 un alt român.
     Ieri, înainte de anunțul OMV Petrom, deputatul PNL Virgil Popescu ne-a declarat: "Mă așteptam ca mandatul Marianei Gheorghe să fie prelungit și anul acesta, dar, dacă din diverse motive, conducerea OMV Petrom și acționarul majoritar OMV consideră că este necesară schimbarea, ar fi fost bine ca aceasta să se facă cu un român. OMV Petrom este o companie strategică, unde statul român este acționar, și sper ca Guvernul PSD, care a trâmbițat în campanie sloganul «Îndrăznește să crezi că ești român» să se asigure ca acest lucru să se întâmple. Mai mult, sursele mele spun că în Comisia de selecție a viitorului CEO al OMV Petrom se află și Sevil Shhaideh și o somez public să iasă să spună ce s-a decis, mai ales că vorbim de o companie unde statul român mai deține 20,63% din acțiuni, o companie de interes strategic și un mare contributor la bugetul de stat. Este momentul ca premierul Mihai Tudose să bată cu pumnul în masă și să impună nu persoana, ci acest principiu - ca o companie de asemenea importanță să fie condusă de un român. Nu cred că nu putem găsi români competenți pentru acest post, mai ales că știu că pe lista scurtă sunt deja doi români".
     Ulterior, Consiliul de Supraveghere a anunțat numirea Christinei Verchere în locul Marianei Gheorghe.
     Ziarul BURSA a scris, încă de marți noapte, că unul din subiectele de discuție dintre conducerea OMV și Klaus Iohannis ar fi schimbarea Marianei Gheorghe.
     Christina Verchere și-a început cariera în 1993, după finalizarea studiilor în Economie la Universitatea Aberdeen, Scoția și a lucrat peste 20 de ani într-una din cele mai mari companii de petrol și gaze, unde a deținut numeroase poziții de conducere, în Marea Britanie, SUA și Canada. Începând din 2014, a ocupat funcția de Președinte regional pentru Asia Pacific, în Jakarta, Indonesia.
     * Conducerea OMV, întâlnire cu Klaus Iohannis
     Conducerea OMV AG a prezentat ieri, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu președintele Klaus Iohannis, strategia de dezvoltare a companiei, care include o creștere a gradului de internaționalizare a Petrom, în vederea valorificării oportunităților existente în regiune, precum și o creștere consistentă a investițiilor începând cu anul acesta, potrivit Administrației Prezidențiale.
     Sursele noastre ne-au mai spus că, ieri, la întâlnirea cu Iohannis, nu au fost prezenți oficiali ai OMV Petrom.
     Comunicatul Președinției a precizat: "Directorul general al OMV a reliefat, totodată, nevoia de predictibilitate a cadrului fiscal și legislativ, care trebuie să susțină performanțele companiilor și dezvoltarea unui mediu de afaceri stabil și competitiv. În ceea ce privește parteneriatul dintre OMV-Petrom și Exxon-Mobile pentru exploatarea perimetrului Neptun Deep, acesta continuă să reprezinte un interes major, atât pentru statul român, cât și pentru investitori. Președintele României a reiterat importanța infrastructurii în domeniul energetic pentru creșterea securității energetice la nivel național și regional. În acest sens, stadiul lucrărilor la infrastructura de transport oferă perspective bune pentru asigurarea unei capacități de transport funcționale în momentul începerii exploatării resurselor din Marea Neagră".
     Sursele ne-au spus, acum două zile, că motivele pentru care Rainer Seele se întâlnește cu Iohannis ar fi proiectul Neptun din Marea Neagră și mult discutata Ordonanță 64, înlocuirea Marianei Gheorghe sau problema redevențelor. 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !

1.  Pacat...
    (mesaj trimis de Dr.WHO în data de 10.01.2018, ora 05:29)  
 Multumim doamna Mariana GHEORGHE, ati fost cel mai tare C.E.O. din Romania!!!!


 
  1.1.   mercenara  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de indignatul , in data de 10.01.2018, ora 07:25)
 
 O mercenara pe bani multi!Ce lasă în urmă:carburanți pt.populație la peste 1 euro,40 000 de salariați disponibilizați,peste 20 000 de foști salariați tarati în procese si executați silit,Doljchimul ras de pe pământ,aceeași soarta rafinăria Arpechim ce rugineste de 8 Ani,si....Asta lasă M.Gheorghe în urmă ei!


 
  1.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 10.01.2018, ora 08:04)
 
 Marele CEO premiat de toata lumea pleaca cu coada intre picioare. Aroganta costa, doamna!


 
  1.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 10.01.2018, ora 08:23)
 
 Tie ti-a placut si de Sobolewski, de ce sa ma mir? Asa esti tu, iti plac cozile de topor.


 
  1.4.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 10.01.2018, ora 10:42)
 
 Sa plece, au vandut tot, si-au vandut si sufletul pentru bani!


 
  1.5.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.1 )
    (mesaj trimis de sa fim informati inainte de toate , in data de 10.01.2018, ora 11:39)
 
 1) carburanti pentru popularie la peste 1 euro.....e suficient sa ai tastatura si net ca sa poti scrie, creierul (daca il aveai) te corecta si iti spunea ca pretul la carburant este se stabileste functie de cotatia internationala si de taxele impuse de statul roman (approx 55% din pretul platit la pompa sint taxe)
 2) 40 de mii de salariati disponibilizati: la privatizare petrom avea 50 de mii angajati; cind dna Gheorghe a preluat functia de CEO in 2006, Petrom avea aprox 33 mii angajati - datele sint publice, nu mai bine te informezi matale inainte sa dai din degete?
 3) peste 20 mii fosti angajati tariti in procese si executati: din nou dai dovada ca ai doar degete nu si creier: dna Gheorghe nu poate executa silit pe nimeni dar un executor judecatoresc, in baza undei decizii a instantei, poate executa o persoana care are o datorie; din nou fac apel la creierul tau (lipsa) sa te informezi si sa vezi daca nu cumva acei angajati in numar de 20 mii nu cumva sint maxim 9 mii si daca nu cumva in toate cazurile, oamenii respectivi au dat compania in judecata ca nu le-a platit sporuri cind de fapt compania le-a platit respectivele sporuri
 4) doljchim ras de pe pamint, aceeasi soarta rafinaria arpechim: ghinion, un privat vrea sa faca profit, ce nu este profitabil se inchide; mai bine nu se privatiza Petrom, raminea in administrarea statului, facem in continuare pierdere pe care eu si alti idi..oti ca tine le plateam prin taxe si impozite majorate an de an


 
  1.6.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.5 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 10.01.2018, ora 11:56)
 
 La pct 4 ai dat cu mucii-n fasole...


 
  1.7.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.5 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 10.01.2018, ora 11:58)
 
 uiti raportul curtii de conturi; ditamai prejudiciul! Asta era pct 0


 
  1.8.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.6 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 10.01.2018, ora 13:01)
 
 re punctul 4: era opinia mea, la fel ca si la punctele 1-3; personal cu cred ca un privat inchide ceva ce este profitabil pt ca pur si simplu are prea mult profit si nu mai are nevoie si de acel profit; pt o mai buna informare, te sfatuiesc sa cauti articolele din publicatii de prestigiu care vorbeau in anii 2010 de o supra capacitate de rafinare de aprox 50% la nivel mondial (acesta fiind si motivul pt care marjele de rafinare sint atit de mici)


 
  1.9.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.6 )
    (mesaj trimis de sa fim informati inainte de toate , in data de 10.01.2018, ora 13:09)
 
 supra capacitate de rafinare spuneau articolele din presa de specialitate in anul 2010, se vorbea de o supra capacitate de 50% la nivel mondial - acesta fiind si motivul pt care rafinariile lucreaza cu marja asa de mica; arpechim era frumoasa si profitabila si unii privati rai s-au decis sa o inchida; ok, de atunci incearca sa o vinda, dc nu a cumparat nimeni aceasta rafinarie? din acelasi motiv pt care a fost inchisa in 2010, supra capacitate de rafinare


 
  1.10.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.7 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 10.01.2018, ora 14:23)
 
 care este acel raport? ce zice?


 
  1.11.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.5 )
    (mesaj trimis de indignatul , in data de 10.01.2018, ora 18:37)
 
 În mandatul mercenari au fost preluați la Petrom aproximativ 12000 salariați Petrom service cu serviciile prestate de aceștia apoi disponibilizați treptat,trept.Eu am vehiculat acele cifre aproximative,dar destul de aproape de adevăr.Cu membrii familiilor cele executați de Petrom cifra e aproape.Executările si Procesele au fost comandate de Petrom.Idi...ot ești tu,iar mercenari asta cred că e mă.ta de o aperi așa?!


 
  1.12.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de Dutu , in data de 10.01.2018, ora 19:48)
 
 Dece ,,Pacat" dl.Dr.WHO ?
 .!- Pentru ca a lasat partea austriaca sa indeparteze din conducere si din zona executie ,foarte multi si buni specialisti romani cu experienta si sa vina studentii straini scoliti in Romania lui Ceausescu?
 2-Paentu ca i-au umilit pe toti petrolistii pensionari neacordandu-le nici un cuvant de multumire pentru jertfa lor in constructia si modernizarea rafinariilor si petrochimiei distruse imediat dupa cumparare?
 3-Pentru bataia de joc la adresa petrolistilor pitesteni trimisi acasa si prin demolarea complexului de rafinarie-petrochimie ?
 4-Pentru ca austriecii au cumparat SNP cu banii obtinuti din vanzarea materialelor rezultate din demolarea instalatiilor si in special din petrochimie?
 5-Pentu dividentele ,,bataie de joc" de 24 bani/actiune iar multi ani niciun ban dividente?
  Rusine celor din conducerea PETROM-OMV


 
  1.13.   coada de topor pentru cei din austria  (răspuns la opinia nr. 1.1 )
    (mesaj trimis de indignatul 2 , in data de 10.01.2018, ora 23:34)
 
 -mii de salariati dati afara,
 -oameni bine pregatiti (petrolisti) cu traditie dezamagiti,neglijati pensionati fortat,
 -rafinarii si petrochimie demolate si vandut afara materialele ;banii au acoperit cumpararea SNP. Voi ce ati pazit ?
 -Mii de petrolisti care s-au jertfit,au ars,au murit in conditii groaznice au plecat cu o hartie (vezi Doamne actionari) care acum valoreaza 200 lei ,iar dividentele inexistente si cand exista la valoare de 0,028 lei,
 -Mii de petrolist si chimisti acum pe drumuri ,lipsa scoli de pregatire profesionala in domeniu,
 Si multe altele care sunt si mocnesc legate de politica austriecilor privind indepartarea specialistilor romani din posturi de executie si conducere..
 Voi PETROM,voi statul roman cand aveti de gand sa preluati majoritatea ?? Este vocea celor care s-au jertfit nu numai a mea.


 
  1.14.   IN AUSTRIECI TREBUIE INTRAT CU TANCUL!  (răspuns la opinia nr. 1.13 )
    (mesaj trimis de SOLUTIA LUI NICOLAE STEINHARDT , in data de 11.01.2018, ora 08:38)
 
 SINGURA SOLUTIE ESTE INTRAREA IN EI PRECUM TANCUL!
 LI S-A URCAT IAR LA CAP IMPERIALISMUL! VOR SA LE IA ROMANILOR TOTI BANII! VOR IMPERIALISM ECONOMIC.
 AUSTRIECII, BLESTEMAT POPOR!


 
  1.15.   DOLJCHIM INCHIS  (răspuns la opinia nr. 1.8 )
    (mesaj trimis de Augusta , in data de 11.01.2018, ora 10:37)
 
 Tocmai, pentru ca DOLJCHIM era profitabil dar a fost inchis de OMV!
 Ii facea concurenta lui OMV BOREALIS, care are exact acelasi profil ca si DOLJCHIM..
 ARPECHIM la fel! a fost inchis ca sa poata trimite titeiul romanesc la procesare mai ales in Austria, incalcand contractul de privatizare.


 
  1.16.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de soviet , in data de 13.01.2018, ora 00:47)
 
 Cred ca esti Pazara.


 
  1.17.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.9 )
    (mesaj trimis de Eu , in data de 25.02.2018, ora 16:23)
 
 Arpechim este o bomba de mediu. Nu coresunde directivelor UE. De acolo au inceput si persista problemele. Si asa a fost preluata de Doamna Gheorghe. Ea a facut ordine si curatenie intr-o curte cu multe scurgeri si uscaturi. Admir acest om!


 
  1.18.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.4 )
    (mesaj trimis de petro , in data de 03.04.2018, ora 06:03)
 
 ti l-ai vinde si tu, stai linistit


 
2.  Ha
    (mesaj trimis de Radu Mischie în data de 10.01.2018, ora 09:19)  
 Dom'ne, de plecat pleacă, ok. Dar de ce așa și de ce acum? Asta e întrebarea


 
  2.1.   Un Pic manipulare Stoxx  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de The Brute , in data de 10.01.2018, ora 09:55)
 
 Index ca sa corecteze inadvertente Volant 2002


 
  2.2.   vanzare  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de wlad , in data de 10.01.2018, ora 20:19)
 
 politica de ceva ani a grupului OMW este; creste afacerea si vinde-o


 
  2.3.   Raspuns la opinia 2.2.  (răspuns la opinia nr. 2.2 )
    (mesaj trimis de Manuela , in data de 11.01.2018, ora 08:24)
 
 Gresesti! Politica de afaceri a OMV este de a dezmembra si vinde pe bucati tot catre austrieci. Au vandut totul! Si cladirea de birouri PETROM CITY, au vandut-o tot austriecilor de la RAIFFEISEN . Acum Petrom plateste chirie. MARE. Banii se duc in Austria.
 Cantina de la PETROM CITY este oferita EUROEST, alti austrieci, care aduc totul din Austria, pana si laptele de la tonomatele de cafea, si cafeaua (proasta) o aduc din AUSTRIA. Toti banii se duc la austrieci.
 Depozitarea materialelor necesare activitatii PETROM a fost vanduta cu totul altor austrieci: GEBRUDER WEISS. Acum se platesc bani grei pentru transportul materialelor dintr-o locatie in alta. Banii se duc tot in Austria;
 In Romania nu mai ramane nimic. Romanii sunt doar sclavii care le extrage petrolul pe salarii de mizerie. Conform comunicatului INS , salariile au fost scazute cu 19%. Iar veniturile totale ale petrolistilor au scazut cu 50%


 
3.  a fost nevoie de 10 ani ??
    (mesaj trimis de wlad în data de 10.01.2018, ora 11:10)  
 după mai mult de 10 ani la conducerea OMV Petrom, ne uitam cum ditamai elefantul regional a ajuns o mirtoaga, si privim la vecini! cit a crescut MOL in ultimi 10 ani? acum intrebarea este? de ce a avut nevoie de 10 ani Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom sa o inlature pe Mariana Gheorghe???


 
  3.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 3 )
    (mesaj trimis de sa fim informati inainte de toate , in data de 10.01.2018, ora 13:11)
 
 cind facem o comparatie, e bine sa comparam mere cu mere si nu mere cu pere; acum 10 ani (ca si acum 20 de ani), petrom a fost si este foarte mica in comparatie cu grupul mol; o comparatie corecta este grupul mol vs grupul omv (din care face parte si petrom)


 
  3.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 3.1 )
    (mesaj trimis de mic actionar petrom , in data de 10.01.2018, ora 14:58)
 
 dupe mine este o mare eroare noi,act romani cu cine ne mai sfatuim-/


 
  3.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 3.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 10.01.2018, ora 15:58)
 
 mariana nu avea nici o treaba cu actionarii romani.... ea avea interesele ei!


 
  3.4.   comparatie  (răspuns la opinia nr. 3.1 )
    (mesaj trimis de wlad , in data de 10.01.2018, ora 16:24)
 
 comparatia ta nu este corecta!
 priveste datele!! unde era MOL acum 10 ani?


 
  3.5.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 3.2 )
    (mesaj trimis de Flory , in data de 10.01.2018, ora 17:18)
 
 Buna ziua ,
  Puteti sa ma ajutati ? se fac angajari - colaboratori la aceasta Companie , merita incercat ? Motivul este schimbarea d.nei Ghorghe ?Multumesc .


 
  3.6.   Multi spun ,Pacat" Dece ?  (răspuns la opinia nr. 3 )
    (mesaj trimis de Indignat peste masura , in data de 10.01.2018, ora 23:45)
 
 Dece ,,Pacat" ?
 .!- Pentru ca a lasat partea austriaca sa indeparteze din conducere si din zona executie ,foarte multi si buni specialisti romani cu experienta si sa vina studentii straini scoliti in Romania lui Ceausescu?
 2-Paentu ca i-au umilit pe toti petrolistii pensionari neacordandu-le nici un cuvant de multumire pentru jertfa lor in constructia si modernizarea rafinariilor si petrochimiei distruse imediat dupa cumparare?
 3-Pentru bataia de joc la adresa petrolistilor pitesteni trimisi acasa si prin demolarea complexului de rafinarie-petrochimie ?
 4-Pentru ca austriecii au cumparat SNP cu banii obtinuti din vanzarea materialelor rezultate din demolarea instalatiilor si in special din petrochimie?
 5-Pentu dividentele ,,bataie de joc" de 24 bani/actiune iar multi ani niciun ban dividente?
 Ce au facut membrii acetei societati?
 Nationalizati petrolul domnilor!
  Este bogatia romanilor !


 
  3.7.   NATIONALIZATI PETROLUL ROMANESC!  (răspuns la opinia nr. 3.6 )
    (mesaj trimis de SUSTINERE INDIGNAT PESTE MASURA , in data de 11.01.2018, ora 08:33)
 
 Domnilor, ARE DREPTATE! CONTRACTUL DE PRIVATIZARE A FOST INCALCAT IN MULTE PUNCTE, TREBUIE DOAR NISTE POLITICIENI PATRIOTI, SA ANULEZE CONTRACTUL SI SA RE-NATIONALIZEZE PETROM!
 MARIAN RIZEA A EXPLICAT CUM FURA AUSTRIECII!
 NATIONALIZATI AVUTIA TARII ROMANESTI! ESTE DE IMPORTANTA STRATEGICA PENTRU SUPRAVIETUIREA NATIUNII ROMANE!
 ART 136 DIN CONSTITUTIE - PROPRIETATEA, NE DA DREPTUL DE A REPARA GRESEALA FACUTA!


 
4.  Pensie linistita Marianei Gheorghe
    (mesaj trimis de Augusta în data de 11.01.2018, ora 09:32)  
 Iii doresc Marianei Gheorghe pensie linistita; dupa ce va reusi sa scape de glasul constiintei pentru jefuirea Romaniei de catre austrieci si transformarea angajatilor Petrom in sclav, prin scaderea salariilor in timp ce profiturile au crescut vertiginos an de an. .


 
  4.1.   erata  (răspuns la opinia nr. 4 )
    (mesaj trimis de Augusta , in data de 11.01.2018, ora 09:34)
 
 Ii doresc Marianei Gheorghe pensie linistita; dupa ce va reusi sa scape de glasul constiintei pentru jefuirea Romaniei de catre austrieci si transformarea angajatilor Petrom in sclavi, prin scaderea salariilor in timp ce profiturile au crescut vertiginos an de an. .


 
Aceeasi sectiune (Companii Afaceri)
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
21.09.2018
BVB
     * Rulaj de 47 milioane de lei, peste media anului
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a încheiat ședința de tranzacționare de joi preponderent în teritoriul pozitiv, opt dintre...  click să citești tot articolul
20.09.2018
BVB
     * Scădere de 0,53% pentru BET-NG
     
     Volumul de tranzacționare înregistrat în ședința de la mijlocul săptămânii a Bursei de Valori București (BVB) a fost de 33,45 milioane de lei, dintre care...  click să citești tot articolul
20.09.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urcat ieri, pe fondul câștigurilor din sectorul materiilor prime.  click să citești tot articolul
19.09.2018
BVB
     * Toți indicii bursieri au închis în creștere
     * Tranzacții cu aproape 3% din MedLife, efectuate pe piața "deal"
     
     Lichiditatea înregistrată în ședința de tranzacționare de ieri la...  click să citești tot articolul
19.09.2018
BURSELE DIN LUME
     Piețele europene au urmat un curs mixt ieri, după ce administrația americană a decis să impună taxe vamale de 10% pe importuri chinezești de 200 de miliarde de dolari.  click să citești tot articolul
18.09.2018
BVB
     * Rulaj de 42 milioane de lei, în apropierea mediei acestui an
     
     Cinci dintre cei nouă indici ai Bursei de Valori București (BVB) au încheiat prima ședință de tranzacționare a săptămânii ușor în...  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 21 septembrie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sârbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.8801
2.3806
3.0614
4.1351
0.1822
0.6242
0.2206
4.6559
5.2123
1.4386
3.5050
0.2364
0.4852
1.0851
0.0595
0.4496
0.6306
3.9517
0.2773
0.9692
0.5774
0.0547
0.3541
0.2093
2.6455
0.0394
0.1409
1.0759
0.6269
0.1220
153.4508
5.5550
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
14.09.2018
MREPORT BY TRANSPARENCY INTERNATIONAL
     Globalization has also brought with it an unpleasant effect: cross-border corruption. According to the intermediate report Exporting Corruption for the year 2018, a document drawn up by the organization Transparency International, there is a practice among powerful foreign companies of bribing the public servants of another country when they want to enter the local market.  click here to read the entire article
07.09.2018
DEPUTY VIRGIL POPESCU, VICEPRESIDENT OF THE COMMISSION FOR INDUSTRIES AND SERVICES
     The offshore law will once again reach the Commission, in one or two weeks, according to Mr. Virgil Popescu, the vice-president of the Commission for Industries and Services, the Chamber of Deputies.  click here to read the entire article
05.09.2018
MRS. FIREA'S VERBAL BOMBS
     * "There have been attempts for the prefect to be made a scapegoat"
     * "The support from the government wasn't much to talk about, so if it were withdrawn, there wouldn't be much of a difference"
     Bucharest's General Mayor was heard on Tuesday as a witness by the prosecutors of the General Prosecutor's Office in the case concerning the events which happened on August 10th in Victoriei Square. Before going into the Prosecutors' Department building, Gabriela Firea said she stood by her statements made immediately after the meeting of the National Executive Committee of the PSD and said: "I always speak based on facts, not just in this particular case, but in other areas as well, including politics. I will be answering to the questions of the prosecutor who contacted me and told me I was supposed to be heard in the case which is now being investigated concerning the intervention of the gendarmes on August 10th".  click here to read the entire article
31.08.2018
     The particularly hot weather and the conditions of extreme draught in Europe have brought to light terrible warnings from the past.
     Associated Press recently wrote that in the riverbed of the Elba in the Czech Republic have resurfaced the giant stones known as "the hunger stones", which have indicated over time, the coming of hard times.
     "When you see me, weep", is written on one of these stones, which seems to be considered the best hydrological benchmark in Europe. The inscription is in German and dates back to 1616.
     A detailed analysis of the stone inscriptions was published by the Czech researchers in the "Climate of the Past" magazine in 2013 (author's note: "Droughts in the Czech Lands, 1090-2012 AD", April 2013).  click here to read the entire article
29.08.2018
     * Claudiu Cazacu, XTB România: "United States companies have posted results that even exceeded the analysts' expectations, which were already for 2-figure profit increases"
     * Liviu Moldovan, financial analyst: "Currently, investors have a «blind» faith in the stock markets, in general, and in that of the US, in particular"
     For the first time in the history of the American markets, Nasdaq has surpassed the psychological level of 8,000 points.
     In the August 27 session, the Standard & Poor's 500 (S&P 500) index also reached an all time high, ending the trading session at almost 2,897 points.  click here to read the entire article
27.08.2018
     The capital market was marked, last week, by a number of controversial statements tied to the listing of Digi Communications, starting from the statements made recently by Darius Vâlcov, state advisor on the team of the prime-minister, who wrote on his Facebook page that he has asked the Financial Oversight Authority (ASF) if it was true that the book value of the Digi shares was 1 leu and 8 bani, and pointed out that at the time of the IPO, the shares of Digi were listed at 40 lei and are currently priced at 28 lei (30% down) and keep going down.  click here to read the entire article
23.08.2018
     Angela Merkel inaugurated the highway in December 2005, less than a month after she became chancellor of Germany.
     The highway was built on the territory of the former East Germany, connects Lubeck and the Polish border, after the junction with A11, and goes through the electoral precinct of chancellor Merkel.  click here to read the entire article
20.08.2018
THE NATIONAL MINERAL RESOURCES AGENCY, IN A NOTIFICATION TO THE PRIME-MINISTER:
     The Romanian government has lost over 8 billion lei, between 2006-2018, following the failure to update the royalties paid by the oil and gas companies, says Gigi Dragomir, the president of the National Mineral Resources Agency (ANRM), in a report sent to the prime-minister.  click here to read the entire article
15.08.2018
      * (Interview with Radu Grațian Ghețea, President - CEO of CEC Bank)
     In banking there are many risks and that is why banks need to be flexible and have as diverse an exposure as possible, which take the market circumstances at the time into account, says Radu Grațian Ghețea, President and CEO of CEC Bank. He told us, in an interview: "We have to adapt to what is happening in the market and we need to do things in such a way that the economic activity and that of the bank both function properly. If we're going with the idea that we want to eliminate every risk, then we'll just stop doing anything. For instance, we have been and we are a bank which heavily funds agriculture, which also means animal husbandry. A few years ago, our exposure to the aviculture sector was rather significant, and when the avian flu came we had to cover some non-performing loans on that segment. Now that the avian flu is done, we are facing the swine flu. What should we do, stop lending?"
     Reporter: Lately, there have been opinions from some experts who are saying that there is a wave of non-performing loans of the ones taken out by the First Home Program. What is your comment on these statements?  click here to read the entire article
08.08.2018
     * (Interview with Laszlo Diosi, OTP Bank CEO)
     Reporter: How would you describe the banking market, at the present time?
     Laszlo Diosi: Even though there are plenty of challenges, there are also many opportunities for the Romanian banking system. The lessons of the financial-economic crisis have resulted in a better regulated framework, stable, transparent and predictable. The guiding line of the policies developed by the authorities that are qualified, but in particular by those with a regulatory and oversight role has been characterized by a balance between profitability and systemic safety.
     But there is no shortage of challenges. We are talking here about challenges which concern the digitalization of the banking system and the national and international legislation. The entire system needs to align with complex and sometimes confused regulations.
     Recorded by Emilia Olescu  click here to read the entire article
31.07.2018
     * (Interview with Dan Paul, the president of the Association of Brokers)
     The management of the Bucharest Stock Exchange (BVB) needs to find out from brokers whether Romania truly needs a derivatives market, says Dan Paul, the president of the Association of Brokers, who was kind enough to grant BURSA an interview.  click here to read the entire article
27.07.2018
THE DĂNCILĂ GOVERNMENT AFTER SIX MONTHS
     Now we know why prime-minister Dăncilă was in a hurry to announce the activity report for the first six months at the helm of the Romanian government: the nice tale of the hike of pensions and salaries wasn't supposed to be overshadowed by the evolution of budget expenses, whose increase has led the deficit of the consolidated general budget to 1.61% of the GDP, from 0.88% after the first five months of the year.  click here to read the entire article
23.07.2018
BECAUSE AN AGREEMENT ON THE PRICE COULDN'T BE REACHED,
     The public offer started by Vimetco and Conef for a stake of at most 53.77% of the shares of Alro Slatina (Alro) has been unsuccessful, as the issuer announced that due to the unfavorable market conditions, the shareholders, company and underwriters couldn't agree on a price for the volume of 383.79 million shares put up for sale.  click here to read the entire article
23.07.2018
ECONOMIC ANALYST AURELIAN DOCHIA PREDICTS:
     * According to Eurostat, Romania has the biggest governmental deficit in the EU
     The hike of some taxes, in the near future, is unavoidable, according to economic analyst Aurelian Dochia.
     His statement comes as, in the first quarter, the government's deficit has seen an increase over the last quarter of 2017, according to data by the European Statistics Office (Eurostat).  click here to read the entire article
13.07.2018
Russia World Cup
     The final tournament of the World Football Cup will end with a gala representation, the duel between Croatia and France. France, the with the most expensive players in the tournament, has met the expectations, Croatia is the biggest surprise the of the competition.  click here to read the entire article
.