GALA BURSA CONSTRUCTIILOR - 2018
UPDATE
BURSA 10.01.2018

Ancuța Stanciu
 
mărește imaginea
     * Surse: Dan Pazara pleacă "la pachet" cu Mariana Gheorghe
     * Christina Verchere a fost numită pentru perioada rămasă din mandatul Marianei Gheorghe, respectiv până pe 16 aprilie 2019
       * ACTUALIZARE 11:00 Titlurile "OMV Petrom" (simbol SNP) cresc cu 0,17%, la 0,3035 lei/acțiune, la ora transmiterii acestei știri
     V.D.
     ----
     Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a numit-o, ieri, pe Christina Verchere în funcția de președinte al Directoratului și director general executiv (CEO) al OMV Petrom, în locul Marianei Gheorghe.
     Comunicatul OMV Petrom precizează: "În conformitate cu Actul Constitutiv al OMV Petrom, numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul Marianei Gheorghe, respectiv până pe data de 16 aprilie, 2019. Christina Verchere a acceptat numirea și va prelua poziția în funcție de disponibilitate, cel mai târziu începând cu 21 mai 2018. Înainte de ședința Consiliului de Supraveghere de astăzi (n.r. ieri), Mariana Gheorghe a renunțat la mandatul de Președinte al Directoratului și CEO al OMV Petrom. Renunțarea va deveni efectivă la momentul în care succesoarea va prelua funcția, cel mai târziu pe 20 mai 2018".
     Din comunicatul în "limbaj corporatist", înțelegem că, după mai mult de 10 ani la conducerea OMV Petrom, Marianei Gheorghe i s-a spus: "îți iei, mata, jucăriile și pleci".
     Sursele noastre susțin că relațiile dintre Mariana Gheorghe și Rainer Seele, șeful OMV, au fost tensionate în ultima perioadă; și că, odată cu Mariana Gheorghe, vor pleca și alți români din conducerea OMV Petrom, printre care se numără și Dan Pazara, director de comunicare corporate în cadrul OMV Petrom. Sursele noastre afirmă că acesta s-ar fi aflat în atenția Comisiei de Disciplină din cadrul grupului și că i s-ar fi reproșat distribuirea haotică a bugetelor de publicitate de zeci de milioane de euro.
     Mariana Gheorghe, CEO și președintele Directoratului OMV Petrom, a refuzat, în repetate rânduri, să participe, personal, la audierile din această toamnă, ale Comisiei Parlamentare de anchetă a activității ANRE.
     În replică, Iulian Iancu, președintele Comisiei de anchetă ANRE, a anunțat că, în cazul în care Mariana Gheorghe nu se va prezenta personal, va declina imediat către DNA și DIICOT datele pe care Comisia le deține: "În urma datelor și informațiilor deținute de Comisia parlamentară de anchetă se impune prezența dumneavoastră personal.
     "Menționăm că întrebările vi se adresează dumneavoastră și au legătură cu acțiunile desfășurate de dumneavoastră personal. Prin urmare, solicităm insistent să dați curs invitației Comisiei de anchetă cu precizarea că, în cazul neprezentării, datele și informațiile deținute de Comisia de anchetă vor fi transmise imediat spre investigare DIICOT și DNA".
     * Românul Gabriel Selischi, locul 2 pe lista scurtă a candidaților pentru conducerea OMV Petrom
     Există unele voci care critică decizia Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom și a acționarului majoritar, OMV, de a numi o persoană de altă naționalitate decât română la conducerea OMV Petrom. Se pare că Sevil Shhaideh, reprezentantul statului în boardul companiei, a fost implicată în selecția noului CEO, iar pe lista scurtă, pe locul doi, s-ar fi aflat Gabriel Selischi, care, din 2016, era vicepreședinte senior responsabil pentru conducerea activităților Grupului OMV în zona Australasia, iar pe locul 5 un alt român.
     Ieri, înainte de anunțul OMV Petrom, deputatul PNL Virgil Popescu ne-a declarat: "Mă așteptam ca mandatul Marianei Gheorghe să fie prelungit și anul acesta, dar, dacă din diverse motive, conducerea OMV Petrom și acționarul majoritar OMV consideră că este necesară schimbarea, ar fi fost bine ca aceasta să se facă cu un român. OMV Petrom este o companie strategică, unde statul român este acționar, și sper ca Guvernul PSD, care a trâmbițat în campanie sloganul «Îndrăznește să crezi că ești român» să se asigure ca acest lucru să se întâmple. Mai mult, sursele mele spun că în Comisia de selecție a viitorului CEO al OMV Petrom se află și Sevil Shhaideh și o somez public să iasă să spună ce s-a decis, mai ales că vorbim de o companie unde statul român mai deține 20,63% din acțiuni, o companie de interes strategic și un mare contributor la bugetul de stat. Este momentul ca premierul Mihai Tudose să bată cu pumnul în masă și să impună nu persoana, ci acest principiu - ca o companie de asemenea importanță să fie condusă de un român. Nu cred că nu putem găsi români competenți pentru acest post, mai ales că știu că pe lista scurtă sunt deja doi români".
     Ulterior, Consiliul de Supraveghere a anunțat numirea Christinei Verchere în locul Marianei Gheorghe.
     Ziarul BURSA a scris, încă de marți noapte, că unul din subiectele de discuție dintre conducerea OMV și Klaus Iohannis ar fi schimbarea Marianei Gheorghe.
     Christina Verchere și-a început cariera în 1993, după finalizarea studiilor în Economie la Universitatea Aberdeen, Scoția și a lucrat peste 20 de ani într-una din cele mai mari companii de petrol și gaze, unde a deținut numeroase poziții de conducere, în Marea Britanie, SUA și Canada. Începând din 2014, a ocupat funcția de Președinte regional pentru Asia Pacific, în Jakarta, Indonesia.
     * Conducerea OMV, întâlnire cu Klaus Iohannis
     Conducerea OMV AG a prezentat ieri, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu președintele Klaus Iohannis, strategia de dezvoltare a companiei, care include o creștere a gradului de internaționalizare a Petrom, în vederea valorificării oportunităților existente în regiune, precum și o creștere consistentă a investițiilor începând cu anul acesta, potrivit Administrației Prezidențiale.
     Sursele noastre ne-au mai spus că, ieri, la întâlnirea cu Iohannis, nu au fost prezenți oficiali ai OMV Petrom.
     Comunicatul Președinției a precizat: "Directorul general al OMV a reliefat, totodată, nevoia de predictibilitate a cadrului fiscal și legislativ, care trebuie să susțină performanțele companiilor și dezvoltarea unui mediu de afaceri stabil și competitiv. În ceea ce privește parteneriatul dintre OMV-Petrom și Exxon-Mobile pentru exploatarea perimetrului Neptun Deep, acesta continuă să reprezinte un interes major, atât pentru statul român, cât și pentru investitori. Președintele României a reiterat importanța infrastructurii în domeniul energetic pentru creșterea securității energetice la nivel național și regional. În acest sens, stadiul lucrărilor la infrastructura de transport oferă perspective bune pentru asigurarea unei capacități de transport funcționale în momentul începerii exploatării resurselor din Marea Neagră".
     Sursele ne-au spus, acum două zile, că motivele pentru care Rainer Seele se întâlnește cu Iohannis ar fi proiectul Neptun din Marea Neagră și mult discutata Ordonanță 64, înlocuirea Marianei Gheorghe sau problema redevențelor. 
 

 
Opinia cititorului   [ scrieți-vă opinia. ] 
Trimite părerea ta.
Nume (maxim 50 caractere)
E-mail (optional)
Titlu (maxim 50 caractere)
Mesaj
 
REGULAMENTUL MESAJELOR
Acord
Prin trimiterea opiniei ne confirmați că ați citit regulamentul de mai sus și că vă asumați prevederile sale !

1.  Pacat...
    (mesaj trimis de Dr.WHO în data de 10.01.2018, ora 05:29)  
 Multumim doamna Mariana GHEORGHE, ati fost cel mai tare C.E.O. din Romania!!!!


 
  1.1.   mercenara  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de indignatul , in data de 10.01.2018, ora 07:25)
 
 O mercenara pe bani multi!Ce lasă în urmă:carburanți pt.populație la peste 1 euro,40 000 de salariați disponibilizați,peste 20 000 de foști salariați tarati în procese si executați silit,Doljchimul ras de pe pământ,aceeași soarta rafinăria Arpechim ce rugineste de 8 Ani,si....Asta lasă M.Gheorghe în urmă ei!


 
  1.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 10.01.2018, ora 08:04)
 
 Marele CEO premiat de toata lumea pleaca cu coada intre picioare. Aroganta costa, doamna!


 
  1.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 10.01.2018, ora 08:23)
 
 Tie ti-a placut si de Sobolewski, de ce sa ma mir? Asa esti tu, iti plac cozile de topor.


 
  1.4.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.1 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 10.01.2018, ora 10:42)
 
 Sa plece, au vandut tot, si-au vandut si sufletul pentru bani!


 
  1.5.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.1 )
    (mesaj trimis de sa fim informati inainte de toate , in data de 10.01.2018, ora 11:39)
 
 1) carburanti pentru popularie la peste 1 euro.....e suficient sa ai tastatura si net ca sa poti scrie, creierul (daca il aveai) te corecta si iti spunea ca pretul la carburant este se stabileste functie de cotatia internationala si de taxele impuse de statul roman (approx 55% din pretul platit la pompa sint taxe)
 2) 40 de mii de salariati disponibilizati: la privatizare petrom avea 50 de mii angajati; cind dna Gheorghe a preluat functia de CEO in 2006, Petrom avea aprox 33 mii angajati - datele sint publice, nu mai bine te informezi matale inainte sa dai din degete?
 3) peste 20 mii fosti angajati tariti in procese si executati: din nou dai dovada ca ai doar degete nu si creier: dna Gheorghe nu poate executa silit pe nimeni dar un executor judecatoresc, in baza undei decizii a instantei, poate executa o persoana care are o datorie; din nou fac apel la creierul tau (lipsa) sa te informezi si sa vezi daca nu cumva acei angajati in numar de 20 mii nu cumva sint maxim 9 mii si daca nu cumva in toate cazurile, oamenii respectivi au dat compania in judecata ca nu le-a platit sporuri cind de fapt compania le-a platit respectivele sporuri
 4) doljchim ras de pe pamint, aceeasi soarta rafinaria arpechim: ghinion, un privat vrea sa faca profit, ce nu este profitabil se inchide; mai bine nu se privatiza Petrom, raminea in administrarea statului, facem in continuare pierdere pe care eu si alti idi..oti ca tine le plateam prin taxe si impozite majorate an de an


 
  1.6.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.5 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 10.01.2018, ora 11:56)
 
 La pct 4 ai dat cu mucii-n fasole...


 
  1.7.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.5 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 10.01.2018, ora 11:58)
 
 uiti raportul curtii de conturi; ditamai prejudiciul! Asta era pct 0


 
  1.8.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.6 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 10.01.2018, ora 13:01)
 
 re punctul 4: era opinia mea, la fel ca si la punctele 1-3; personal cu cred ca un privat inchide ceva ce este profitabil pt ca pur si simplu are prea mult profit si nu mai are nevoie si de acel profit; pt o mai buna informare, te sfatuiesc sa cauti articolele din publicatii de prestigiu care vorbeau in anii 2010 de o supra capacitate de rafinare de aprox 50% la nivel mondial (acesta fiind si motivul pt care marjele de rafinare sint atit de mici)


 
  1.9.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.6 )
    (mesaj trimis de sa fim informati inainte de toate , in data de 10.01.2018, ora 13:09)
 
 supra capacitate de rafinare spuneau articolele din presa de specialitate in anul 2010, se vorbea de o supra capacitate de 50% la nivel mondial - acesta fiind si motivul pt care rafinariile lucreaza cu marja asa de mica; arpechim era frumoasa si profitabila si unii privati rai s-au decis sa o inchida; ok, de atunci incearca sa o vinda, dc nu a cumparat nimeni aceasta rafinarie? din acelasi motiv pt care a fost inchisa in 2010, supra capacitate de rafinare


 
  1.10.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.7 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 10.01.2018, ora 14:23)
 
 care este acel raport? ce zice?


 
  1.11.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.5 )
    (mesaj trimis de indignatul , in data de 10.01.2018, ora 18:37)
 
 În mandatul mercenari au fost preluați la Petrom aproximativ 12000 salariați Petrom service cu serviciile prestate de aceștia apoi disponibilizați treptat,trept.Eu am vehiculat acele cifre aproximative,dar destul de aproape de adevăr.Cu membrii familiilor cele executați de Petrom cifra e aproape.Executările si Procesele au fost comandate de Petrom.Idi...ot ești tu,iar mercenari asta cred că e mă.ta de o aperi așa?!


 
  1.12.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de Dutu , in data de 10.01.2018, ora 19:48)
 
 Dece ,,Pacat" dl.Dr.WHO ?
 .!- Pentru ca a lasat partea austriaca sa indeparteze din conducere si din zona executie ,foarte multi si buni specialisti romani cu experienta si sa vina studentii straini scoliti in Romania lui Ceausescu?
 2-Paentu ca i-au umilit pe toti petrolistii pensionari neacordandu-le nici un cuvant de multumire pentru jertfa lor in constructia si modernizarea rafinariilor si petrochimiei distruse imediat dupa cumparare?
 3-Pentru bataia de joc la adresa petrolistilor pitesteni trimisi acasa si prin demolarea complexului de rafinarie-petrochimie ?
 4-Pentru ca austriecii au cumparat SNP cu banii obtinuti din vanzarea materialelor rezultate din demolarea instalatiilor si in special din petrochimie?
 5-Pentu dividentele ,,bataie de joc" de 24 bani/actiune iar multi ani niciun ban dividente?
  Rusine celor din conducerea PETROM-OMV


 
  1.13.   coada de topor pentru cei din austria  (răspuns la opinia nr. 1.1 )
    (mesaj trimis de indignatul 2 , in data de 10.01.2018, ora 23:34)
 
 -mii de salariati dati afara,
 -oameni bine pregatiti (petrolisti) cu traditie dezamagiti,neglijati pensionati fortat,
 -rafinarii si petrochimie demolate si vandut afara materialele ;banii au acoperit cumpararea SNP. Voi ce ati pazit ?
 -Mii de petrolisti care s-au jertfit,au ars,au murit in conditii groaznice au plecat cu o hartie (vezi Doamne actionari) care acum valoreaza 200 lei ,iar dividentele inexistente si cand exista la valoare de 0,028 lei,
 -Mii de petrolist si chimisti acum pe drumuri ,lipsa scoli de pregatire profesionala in domeniu,
 Si multe altele care sunt si mocnesc legate de politica austriecilor privind indepartarea specialistilor romani din posturi de executie si conducere..
 Voi PETROM,voi statul roman cand aveti de gand sa preluati majoritatea ?? Este vocea celor care s-au jertfit nu numai a mea.


 
  1.14.   IN AUSTRIECI TREBUIE INTRAT CU TANCUL!  (răspuns la opinia nr. 1.13 )
    (mesaj trimis de SOLUTIA LUI NICOLAE STEINHARDT , in data de 11.01.2018, ora 08:38)
 
 SINGURA SOLUTIE ESTE INTRAREA IN EI PRECUM TANCUL!
 LI S-A URCAT IAR LA CAP IMPERIALISMUL! VOR SA LE IA ROMANILOR TOTI BANII! VOR IMPERIALISM ECONOMIC.
 AUSTRIECII, BLESTEMAT POPOR!


 
  1.15.   DOLJCHIM INCHIS  (răspuns la opinia nr. 1.8 )
    (mesaj trimis de Augusta , in data de 11.01.2018, ora 10:37)
 
 Tocmai, pentru ca DOLJCHIM era profitabil dar a fost inchis de OMV!
 Ii facea concurenta lui OMV BOREALIS, care are exact acelasi profil ca si DOLJCHIM..
 ARPECHIM la fel! a fost inchis ca sa poata trimite titeiul romanesc la procesare mai ales in Austria, incalcand contractul de privatizare.


 
  1.16.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1 )
    (mesaj trimis de soviet , in data de 13.01.2018, ora 00:47)
 
 Cred ca esti Pazara.


 
  1.17.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.9 )
    (mesaj trimis de Eu , in data de 25.02.2018, ora 16:23)
 
 Arpechim este o bomba de mediu. Nu coresunde directivelor UE. De acolo au inceput si persista problemele. Si asa a fost preluata de Doamna Gheorghe. Ea a facut ordine si curatenie intr-o curte cu multe scurgeri si uscaturi. Admir acest om!


 
  1.18.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 1.4 )
    (mesaj trimis de petro , in data de 03.04.2018, ora 06:03)
 
 ti l-ai vinde si tu, stai linistit


 
2.  Ha
    (mesaj trimis de Radu Mischie în data de 10.01.2018, ora 09:19)  
 Dom'ne, de plecat pleacă, ok. Dar de ce așa și de ce acum? Asta e întrebarea


 
  2.1.   Un Pic manipulare Stoxx  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de The Brute , in data de 10.01.2018, ora 09:55)
 
 Index ca sa corecteze inadvertente Volant 2002


 
  2.2.   vanzare  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de wlad , in data de 10.01.2018, ora 20:19)
 
 politica de ceva ani a grupului OMW este; creste afacerea si vinde-o


 
  2.3.   Raspuns la opinia 2.2.  (răspuns la opinia nr. 2.2 )
    (mesaj trimis de Manuela , in data de 11.01.2018, ora 08:24)
 
 Gresesti! Politica de afaceri a OMV este de a dezmembra si vinde pe bucati tot catre austrieci. Au vandut totul! Si cladirea de birouri PETROM CITY, au vandut-o tot austriecilor de la RAIFFEISEN . Acum Petrom plateste chirie. MARE. Banii se duc in Austria.
 Cantina de la PETROM CITY este oferita EUROEST, alti austrieci, care aduc totul din Austria, pana si laptele de la tonomatele de cafea, si cafeaua (proasta) o aduc din AUSTRIA. Toti banii se duc la austrieci.
 Depozitarea materialelor necesare activitatii PETROM a fost vanduta cu totul altor austrieci: GEBRUDER WEISS. Acum se platesc bani grei pentru transportul materialelor dintr-o locatie in alta. Banii se duc tot in Austria;
 In Romania nu mai ramane nimic. Romanii sunt doar sclavii care le extrage petrolul pe salarii de mizerie. Conform comunicatului INS , salariile au fost scazute cu 19%. Iar veniturile totale ale petrolistilor au scazut cu 50%


 
3.  a fost nevoie de 10 ani ??
    (mesaj trimis de wlad în data de 10.01.2018, ora 11:10)  
 după mai mult de 10 ani la conducerea OMV Petrom, ne uitam cum ditamai elefantul regional a ajuns o mirtoaga, si privim la vecini! cit a crescut MOL in ultimi 10 ani? acum intrebarea este? de ce a avut nevoie de 10 ani Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom sa o inlature pe Mariana Gheorghe???


 
  3.1.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 3 )
    (mesaj trimis de sa fim informati inainte de toate , in data de 10.01.2018, ora 13:11)
 
 cind facem o comparatie, e bine sa comparam mere cu mere si nu mere cu pere; acum 10 ani (ca si acum 20 de ani), petrom a fost si este foarte mica in comparatie cu grupul mol; o comparatie corecta este grupul mol vs grupul omv (din care face parte si petrom)


 
  3.2.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 3.1 )
    (mesaj trimis de mic actionar petrom , in data de 10.01.2018, ora 14:58)
 
 dupe mine este o mare eroare noi,act romani cu cine ne mai sfatuim-/


 
  3.3.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 3.2 )
    (mesaj trimis de anonim , in data de 10.01.2018, ora 15:58)
 
 mariana nu avea nici o treaba cu actionarii romani.... ea avea interesele ei!


 
  3.4.   comparatie  (răspuns la opinia nr. 3.1 )
    (mesaj trimis de wlad , in data de 10.01.2018, ora 16:24)
 
 comparatia ta nu este corecta!
 priveste datele!! unde era MOL acum 10 ani?


 
  3.5.   fără titlu  (răspuns la opinia nr. 3.2 )
    (mesaj trimis de Flory , in data de 10.01.2018, ora 17:18)
 
 Buna ziua ,
  Puteti sa ma ajutati ? se fac angajari - colaboratori la aceasta Companie , merita incercat ? Motivul este schimbarea d.nei Ghorghe ?Multumesc .


 
  3.6.   Multi spun ,Pacat" Dece ?  (răspuns la opinia nr. 3 )
    (mesaj trimis de Indignat peste masura , in data de 10.01.2018, ora 23:45)
 
 Dece ,,Pacat" ?
 .!- Pentru ca a lasat partea austriaca sa indeparteze din conducere si din zona executie ,foarte multi si buni specialisti romani cu experienta si sa vina studentii straini scoliti in Romania lui Ceausescu?
 2-Paentu ca i-au umilit pe toti petrolistii pensionari neacordandu-le nici un cuvant de multumire pentru jertfa lor in constructia si modernizarea rafinariilor si petrochimiei distruse imediat dupa cumparare?
 3-Pentru bataia de joc la adresa petrolistilor pitesteni trimisi acasa si prin demolarea complexului de rafinarie-petrochimie ?
 4-Pentru ca austriecii au cumparat SNP cu banii obtinuti din vanzarea materialelor rezultate din demolarea instalatiilor si in special din petrochimie?
 5-Pentu dividentele ,,bataie de joc" de 24 bani/actiune iar multi ani niciun ban dividente?
 Ce au facut membrii acetei societati?
 Nationalizati petrolul domnilor!
  Este bogatia romanilor !


 
  3.7.   NATIONALIZATI PETROLUL ROMANESC!  (răspuns la opinia nr. 3.6 )
    (mesaj trimis de SUSTINERE INDIGNAT PESTE MASURA , in data de 11.01.2018, ora 08:33)
 
 Domnilor, ARE DREPTATE! CONTRACTUL DE PRIVATIZARE A FOST INCALCAT IN MULTE PUNCTE, TREBUIE DOAR NISTE POLITICIENI PATRIOTI, SA ANULEZE CONTRACTUL SI SA RE-NATIONALIZEZE PETROM!
 MARIAN RIZEA A EXPLICAT CUM FURA AUSTRIECII!
 NATIONALIZATI AVUTIA TARII ROMANESTI! ESTE DE IMPORTANTA STRATEGICA PENTRU SUPRAVIETUIREA NATIUNII ROMANE!
 ART 136 DIN CONSTITUTIE - PROPRIETATEA, NE DA DREPTUL DE A REPARA GRESEALA FACUTA!


 
4.  Pensie linistita Marianei Gheorghe
    (mesaj trimis de Augusta în data de 11.01.2018, ora 09:32)  
 Iii doresc Marianei Gheorghe pensie linistita; dupa ce va reusi sa scape de glasul constiintei pentru jefuirea Romaniei de catre austrieci si transformarea angajatilor Petrom in sclav, prin scaderea salariilor in timp ce profiturile au crescut vertiginos an de an. .


 
  4.1.   erata  (răspuns la opinia nr. 4 )
    (mesaj trimis de Augusta , in data de 11.01.2018, ora 09:34)
 
 Ii doresc Marianei Gheorghe pensie linistita; dupa ce va reusi sa scape de glasul constiintei pentru jefuirea Romaniei de catre austrieci si transformarea angajatilor Petrom in sclavi, prin scaderea salariilor in timp ce profiturile au crescut vertiginos an de an. .


 
Aceeasi sectiune (Companii Afaceri)
LA TELEMUNCĂ STĂM BINE, LA MINORI SUNT PROBLEME
SOCIETATEA CIVILĂ DIN IAȘI ÎNDEAMNĂ STATUL SĂ NU MAI AMÂNE:
Actualitate - vezi toate știrile mai jos.
Politică, 16:46
     Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, astăzi, răspunzând unei întrebări, că nu este exclusă declanșarea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, spunânând că acesata a întârziat nepermis de mult cu decizia privind revocarea procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.  click să citești tot articolul
Politică, 16:17
     Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, astăzi, după ședința coaliției, că parlamentarii coaliției vor asigura cvorumul, dar nu vor participa la votul privind moțiunea de cenzură  click să citești tot articolul
Piaţa de Capital, 15:41
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat, în prima parte a ședinței de tranzacționare de astăzi, o lichiditate de 18,56 milioane lei (3,97 milioane euro).  click să citești tot articolul
Politică, 15:31
     Adoptarea unei ordonanțe de urgență privind Codurile penale este exclusă, potrivit președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD.  click să citești tot articolul
Politică, 15:21
VICTOR PONTA:
     Președintele partidului Pro România, Victor Ponta, a spus astăzi că formațiunea sa nu susține un Guvern condus de liderul PNL, Ludovic Orban, și l-a propus pentru funcția de premier pe fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu.  click să citești tot articolul
Calendarul BURSA 2018
Ediții precedente
Newsletter Facebook Twitter YouTube LinkedIn RSS
Jurnal Bursier
25.06.2018
BVB
     * Rulaj de numai 4 milioane de euro
     
     Volumul înregistrat în ultima ședință de tranzacționare a săptămânii a fost de numai 4 milioane de euro, mai puțin de jumătate din valoarea medie a acestei...  click să citești tot articolul
25.06.2018
BURSELE DIN LUME
     Bursele din Europa au urcat vineri, după publicarea unor date din care rezultă că activitatea întreprinzătorilor din zona euro este în creștere. O influență pozitivă asupra piețelor din regiune a...  click să citești tot articolul
22.06.2018
BVB
     * BET-FI, singurul indice în creștere
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a avut o evoluție preponderent negativă din punctul de vedere al cotațiilor, în ședința de...  click să citești tot articolul
22.06.2018
BURSELE DIN LUME
     Acțiunile de pe piețele din Europa au scăzut ieri, după apariția informației conform căreia cei mai mari producători auto din Germania nu mai susțin eliminarea taxelor de import dintre Uniunea...  click să citești tot articolul
21.06.2018
BVB
     * BET-FI, singurul indice în scădere
     
     Piața principală a Bursei de Valori București (BVB) a avut o evoluție pozitivă din punctul de vedere al cotațiilor, în ședința de tranzacționare de la...  click să citești tot articolul
20.06.2018
BVB
     * Circa jumătate din volum, realizat cu titlurile Banca Transilvania și BRD - Groupe Societe Generale
     
     Acțiunile tranzacționate la Bursa de Valori București (BVB) au înregistrat, în mare parte,...  click să citești tot articolul
Cotații Internaționale

Curs Valutar

Curs valabil din data de 25 iunie 2018
1 Dolar australian...
1 Leva bulgărească...
1 Dolar canadian....
1 Franc elvețian...
1 Coroană cehă...
1 Coroană daneză...
1 Liră egipteană...
1 Euro...
1 Liră sterlină...
100 Forinți maghiari...
100 Yeni japonezi...
1 Leu moldovenesc...
1 Coroană norvegiană...
1 Zlot polonez...
1 Rublă rusească...
1 Coroană suedeză...
1 Liră turcească...
1 Dolar S.U.A...
1 Rand sud-african...
1 Real brazilian...
1 Renminbi chinezesc...
1 Rupie indiană...
100 Woni sud-coreeni...
1 Peso mexican...
1 Dolar neo-zeelandez...
1 Dinar sărbesc...
1 Hryvna ucraineană...
1 Dirham emirate arabe...
1 Kuna croată...
1 Bahtul thailandez...
1 Gram aur...
1 DST...
AUD
BGN
CAD
CHF
CZK
DKK
EGP
EUR
GBP
HUF
JPY
MDL
NOK
PLN
RUB
SEK
TRY
USD
ZAR
BRL
CNY
INR
KRW
MXN
NZD
RSD
UAH
AED
HRK
THB
XAU
XDR
2.9739
2.3859
3.0154
4.0527
0.1807
0.6262
0.2239
4.6665
5.3031
1.4372
3.6581
0.2367
0.4931
1.0782
0.0637
0.4506
0.8612
4.0058
0.2967
1.0580
0.6123
0.0588
0.3589
0.1991
2.7626
0.0395
0.1527
1.0906
0.6324
0.1215
163.4997
5.6520
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
..Lei
click aici pentru cursurile pieței valutare - istoric
English Section
19.06.2018
     The Romanian Constitution:
     Art. 80 - The role of the president
     (1) The Romanian president represents the Romanian government and is the guarantor of national independence, unity and territorial integrity.
     (2) The Romanian president must watch for the compliance with the Constitution and the good functioning of the public authorities. For that purpose, the president serves as a mediating entity between the powers of the state, as well as between the state and society.  click here to read the entire article
12.06.2018
     The reunion scheduled today between Donald Trump and Kim Jong-un is taking place in Singapore due to the relative neutrality and the security this city-state provides. Singapore is one of the few countries that still hosts a North-Korean embassy, and many of the deals of the Kim regime were conducted here, according to the foreign press.  click here to read the entire article
05.06.2018
     "It is a good thing that the public doesn't understand the functioning of our banking and monetary system, because otherwise I think there would be a revolution in the streets by dawn".
     HENRY FORD, founder of the American automotive industry

     Fed up with subsidizing the commercial banks with their own money, the Swiss, mobilized through the "Sovereign Money" initiative, have proposed the organization of a Referendum which will be held on Sunday, June 10th 2018 - is a historical referendum, revolutionary for the banking industry, of international resonance -, by which the initiators want to amend the Constitution, which would impose to the commercial banks to grant loans only within the limits of the bank's money, forbidding them to issue scrip money and ensuring the monopoly of the Confederation (of the Swiss state) on issuance of money free of debt.  click here to read the entire article
23.05.2018
     The "pension apocalypse is coming"! The more or less qualified keep talking in the written press, TV and on the radio. The uncertainty is being preserved - deliberately by some, by the government members out of pure stupidity!  click here to read the entire article
16.05.2018
GABRIELA MIHAELA VOICILĂ, THE BUSINESS ENVIRONMENT MINISTER:
     Where there are many entrepreneurs there is creation, where there are many women entrepreneurs there is divine creation, says Gabriela Mihaela Voicilă, state secretary in the Ministry for the Business Environment, Trade and Entrepreneurship (MMACA). In her opinion, entrepreneurship means joy, a better situation, but less time for the family: "Taken together, entrepreneurship means achievements (...) Every one of us needs validation, for having built, having created something".  click here to read the entire article
14.05.2018
IN THE LAWSUITS AGAINST THE BANKS
     * Piperea: "In the Andriciuc case, the EU Court of Justice has not limited its argumentation to the CHF, but expanded it to cover any currency for which the debtors weren't hedged"
     The courts in the country have begun ruling in favor of borrowers and freezing the value of the European currency at the exchange rate valid on the date the loans were originated, in the lawsuits brought against the banks.  click here to read the entire article
09.05.2018
IN THE ROMANIAN BANANA REPUBLIC...
     The urge "Mircea, act like you're working!", back in the days of the so-called revolution of December 1989, was brought back recently by a new "director".
     We are talking of course, about the meeting between NBR governor Mugur Isărescu, and a government "delegation" led by chamber of deputies chairman Liviu Dragnea, together with PM Viorica Dăncilă.
     Sources from within the PSD, quoted by ziare.com, have claimed that, "in the meeting with the NBR governor, Liviu Dragnea seemed to be looking for a way out, and he seems confused, as he didn't expect his decisions to lead to such effects in the economy".  click here to read the entire article
08.05.2018
     Liviu Dragnea's insistence in moving the Romanian embassy from Tel Aviv, to Jerusalem, feeds an older, widespread confusion. Much older. Politically, Jerusalem has been divided from the first presence of the Judeans on the lands of the Palestinians, since back in the days of Abraham and Abimelec. "The indivisible Jerusalem" wanted by Benjamin Netanyahu is a spiritual creation.
     Definitely, pilgrims and locals claim that Jerusalem has a geography, meaning that the city would be compatible with the cardinal points and that is why Palestinians, Israelis and people overall, including those of the UN, EU and the US, speak about Eastern Jerusalem and Western Jerusalem, without anybody being surprised that that is happening at the center of the world, where the god of the Judeans began his creation, starting from the very rock from which later Archangel Gabriel raised Mohammed to visit Heaven, the same place of origin where one of the seven angels "and showed me the Holy City, Jerusalem, coming down out of heaven from God." (Apocalypse, 21: 10), where God is one of the same.  click here to read the entire article
03.05.2018
     Financial fair play is a concept that comes from the world of soccer. The notion is simple, don't spend more than you earn in a month, or in a year, regardless of what shareholder, mogul or investor enters the business.  click here to read the entire article
03.05.2018
     President Klaus Iohannis has announced that he has decided to send to the Constitutional Court the laws on the judicial system, but also to the Venice Commission. The president has issued a call to the CCR not to hurry and to work with the European entity, saying that after the Constitutional Court gets to issue an opinion on the new laws, a new analysis of the laws will be conducted and it will be decided then if a new reexamination of the three laws in the Parliament will be needed.  click here to read the entire article
27.04.2018
     The dystopia of 2169 seems to be 151 years away from us, if we were to watch the American sci-fi movie "In Time", in which New Zealand screenwriter, director and producer New Zealand Andrew M. Niccol has imagined a world in which money has been replaced by the lifespan left and each individual over 25 years old (when they stop aging), are wearing a counter on their arm, displaying how much they have left to live; the economic system relies on transactions paid in lifespan - banks, loans, interest rates - the rich are storing billions of years, while the poor only have hours, minutes or seconds left and when their time is up they die suddenly, as if struck by a mace.  click here to read the entire article
25.04.2018
DEPUTY PRIME-MINISTER VIOREL ȘTEFAN:
     * Bogdan Chirițoiu: "The European Commission will force the future buyer of Sidex Galați to increase the output of steel"
     ArcelorMittal may only sell the Galați metallurgic plant with the explicit agreement of the Romanian state, and the European Commission will ensure that the output of the plant will increase after the transaction, deputy prime-minister Viorel Ștefan said yesterday, in a conference on the issue of major industrial energy consumers.  click here to read the entire article
20.04.2018
     * "Iliescu on trial for all the bloodshed!" was one of the powerful slogans of the University Square, as well as "Iliescu - KGB, go back to the USSR!".
     We, who had organized the marathon protest of the century, knew who Ion Iliescu was, as the rest of the Romanian people took a long time to catch on, even Brucan was wrong in his estimate that the much maligned "stupid people" would take two decades to "awake".  click here to read the entire article
16.04.2018
     * - The Syrian gas attack did not exist, the American missiles were brought down, then where are the dead coming from?!
     * - It is enough to tell Syrians that they are attacked and killing each other?
     Friday, Syria was attacked by war attacks, in which a warship of the United Nations which operate in the Red Sea (according to the American officials), American B-1 bombers, four British Royal Tornado GR4 aircraft (which fired Storm Shadow missiles) and French Rafale jets.  click here to read the entire article
12.04.2018
     New Delhi, March 4th, 2017 - I am in the garden of the Royal Plaza hotel, sitting next to the table of a group of Indians, probably Hindus, two women in colorful saris and two men, all of them in their fifties. They are checking me out, I catch them doing it a few times. A Romanian manea, with heavy Indian influences starts playing from the speakers, I am surprised, I start laughing.  click here to read the entire article
.