Compromiterea preşedintelui Nissan şi Renault prăbuşeşte acţiunile

E.M.
Companii /

Carlos Ghosn (Sursa foto: Twitter)

Carlos Ghosn (Sursa foto: Twitter)

Actualizare : Carlos Ghosn a fost arestat

Preşedintele director general al alianţei auto Renault-Nissan-Mitsubishi Motors, Carlos Ghosn, a fost arestat astăzi la Tokyo, informează postul public de televiziune din Japonia (NHK), după ce anterior Ghosn a fost acuzat de nereguli de către constructorul nipon Nissan Motor Co, informează AFP.

"Parchetul din Tokyo l-a arestat pe Carlos Ghosn fiind bănuit de încălcarea legislaţiei financiare", susţine NHK.

Informaţia a fost confirmată şi de cotidianul nipon Yomiuri.

------

Actualizare : Nissan propune demiterea preşedintelui companiei

Constructorul auto japonez Nissan Motor Co. a confirmat astăzi în mod oficial, informaţiile apărute în presă, potrivit cărora preşedintele Consiliului de Administraţie, Carlos Ghosn, "timp de mai mulţi ani", a declarat la fisc venituri inferioare valorii reale, transmite AFP.

Conform rezultatelor unei anchete interne, "au fost descoperite alte nereguli, precum utilizarea bunurilor companiei în scopuri personale", a informat constructorul auto japonez, care a adăugat că va propune Consiliului de Administraţie demiterea lui Carlos Ghosn "în cel mai scurt timp posibil".

Nissan a precizat că a furnizat informaţii procurorilor şi cooperează cu aceştia în cursul anchetei lor.

Anterior, cotidianul japonez Asahi Shimbun a publicat un articol conform căruia preşedintele Nissan Motor Co. Ltd., Carlos Ghosn, care deţine în paralel şi funcţia de preşedinte preşedinte director general la grupul auto francez Renault, urmează să fie audiat astăzi de procurorii din Tokyo fiind bănuit că şi-a ascuns o parte din salariu faţă de fisc.

"Parchetul din Tokyo a cerut luni seara directorului să vină de bună voie la sediul său...Carlos Ghosn va fi interogat iar dacă acuzaţiile se vor confirma, va fi reţinut", afirmă Asahi Shimbun, conform Agerpres.

------

Preşedintele Nissan, Carlos Ghosn, va fi arestat de către procurori din Tokyo pentru că ar fi încălcat legea care reglementează instrumentele financiare şi bursa, a relatat publicaţia japoneză Asahi, citată de Reuters.

Ghosn este şi preşedinte şi director general al grupului auto francez Renault.

Potrivit site-ului publicaţiei Asahi, care citează surse implicate în investigaţie, Ghosn este suspectat că şi-ar fi subestimat veniturile în declaraţiile sale financiare şi a acceptat să discute în mod voluntar cu procurorii japonezi.

Un purtător de cuvânt al Nissan a spus că producătorul auto japonez verifică această informaţie.

Acţiunile Nissan au scăzut cu 7,6%, la 7,2 euro pe unitate, la bursa din Germania, în timp ce titlurile Renault au coborât cu 2,4%, la 62,08 europe pe unitate, la bursa din Paris.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS