COMUNICAT DE PRESĂBanca Transilvania se implică: 35.000 de euro pentru educaţia financiară a peste 1.600 de elevi

Comunicate de presă /

Banca Transilvania se implică: 35.000 de euro pentru educaţia financiară a peste 1.600 de elevi

"CONTează pe educaţie!" este cel mai nou proiect de implicare socială, susţinut de Banca Transilvania. Program de anvergură, acesta constă în cursuri menite să contribuie la educaţia financiară şi antreprenorială a peste 1.600 de elevi cu vârste între 7 şi 18 ani. In perioada 2 - 6 aprilie, elevi din 16 şcoli, din judeţele Cluj, Alba, Bihor, Sălaj, Maramureş, Sibiu, Satu-Mare şi Bistriţa-Năsăud, vor avea ocazia să participe la aceste acţiuni.

Iniţiativa aparţine Şcolii Internaţionale Cluj (www.scoalainternationala.ro) şi d-lui Eusebiu Burcaş, coach financiar (www.burcash.ro). Banca Transilvania s-a alăturat dezvoltării şi implementării proiectului, prin alocarea a 35.000 de euro, educaţia fiind o prioritate printre domeniile pe care le susţine. Partenerii proiectului doresc să dezvolte, şi cu această ocazie, rolul major pe care instituţiile publice şi private îl au, alături de părinţi şi de profesori, în privinţa formării copiilor.

Cum pot să îmi gestionez mai bine banii; cum să economisesc; ce este Bursa; câte moduri de investiţii am la dispoziţie? Sunt doar câteva dintre întrebările la care elevii vor primi răspunsurile de care au nevoie, prin participarea la acest program. Sunt implicaţi inclusiv 100 de profesori din şcolile participante în proiect, aceştia fiind cei care vor preda cursurile de educaţie financiară. In această săptămână, în perioada 16 - 18 martie, profesorii vor participa la un training susţinut de reprezentanţii Burcash şi ai şcolii Internaţionale Cluj.

Proiectul "CONTează pe educaţie!" va cuprinde abordări interdisciplinare, concursuri, precum şi activităţi practice, cum ar fi organizarea unei acţiuni de strângere de fonduri prin aplicarea unor strategii de management şi de marketing sau simularea de tranzacţionări pe Bursă - pe o platformă pusă la dispoziţie de Bursa de Valori Bucureşti, cu sprijinul companiei Intercapital Invest.

Banca Transilvania s-a implicat recent, în luna februarie, într-un proiect similar, dedicat educaţiei financiare şi antreprenoriale a elevilor - este vorba de "My Money Week", propus tot de Şcoala Internaţională Cluj. Pentru BT, ca parte a comunităţii, astfel de iniţiative sunt ocazii în plus de a investi în oameni şi în proiecte sustenabile.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită