Conferinţa BURSA Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastreConferinţa BURSA Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastre

COMUNICAT DE PRESĂ:"Smart Cities of Romania Champions" au deja 15 proiecte înscrise

F.B.
Miscellanea /

Interesul ridicat al administraţiei locale pentru conceptul smart city se vede şi în numărul mare de proiecte înscrise la ediţia 2018 a Premiilor Smart Cities of România. 15 localităţi şi-au înscris deja proiectele pentru evaluare, cele mai relevante urmând a fi prezentate în cadrul Galei din 30 octombrie, se arată într-un comunicat de presă remis Redacţiei noastre de către reprezentanţii evenimentului.

Termenul de depune al proiectelor este 19 octombrie.

Printre participanţi se afla Primăriile Piatra Neamţ şi Reghin cu platforme de tip City App, sau Primăriile Iaşi şi Beclean cu proiecte de mobilitate urbană, care implică atât trecerea la autobuze electrice cât şi aplicaţii complexe pentru managementul traficului.

Studii independente arată o creştere a numărului de proiecte smartcity în România în 2018. În majoritatea cazurilor este vorba însă de componente individuale şi mai puţin de abordări integrate. Situaţia este determinată de bugetele limitate aflate la dispoziţia comunităţilor, ceea ce forţează decidenţii la o abordare etapizată a demersurilor de modernizare.

Din luna noiembrie va începe o dezbatere publică amplă asupra strategiei naţionale smart city, care va identifica direcţiile de dezvoltare şi infrastructură publică necesară. Resursele financiare disponibile sunt mari, MCSI anunţând un buget de 45 milioane euro doar pentru realizarea unui cloud guvernamental.

Premiile SMART CITIES OF ROMÂNIA CHAMPIONS 2018 sunt acordate pentru patru categorii: Politici şi strategii, Tehnologii pentru oraşe inteligente, Mobilitate urbană, Educaţie. Juriul va analiza fiecare proiect după o serie de criterii tehnice şi de impact la nivel de comunitate: relevanţă, perspective de replicare, oportunităţi economice, creşterea calităţii vieţii etc.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roRoEnergy
Cabinet de avocatTMPS