Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

Comunitatea de afaceri, preocupată să iasă din zona de confort

L.A.
Miscellanea /

Comunitatea de afaceri, preocupată să iasă din zona de confort

Modul în care se va adapta mediul de business la provocările transformaţionale din tehonologie, societate şi sistemul geopolitic global a fost tema generală sub care s-a desfăşurat prima zi a celei de-a opta ediţii a Romanian Business Leaders (RBL) Summit "Descifrăm transformările din jurul nostru", desfăşurat pe parcursul a două zile, 13 şi 14 martie 2019.

Mai mulţi oameni de afaceri din cei 300 prezenţi la eveniment şi-au propus definirea unei linii roşii de netrecut în relaţia dintre mediul de afaceri şi autorităţi, se arată într-un comunicat de presă, remis astăzi, Redacţiei noastre.

Prima zi a celei de-a opta ediţii a RBL Summit a găzduit trei sesiuni pe teme legate de transformările care marchează etapa istorică actuală şi o discuţie liberă - Live Talks: O conversaţie despre viitorul Europei, moderată de Andreea Roşca (membru-fondator RBL), avându-l ca interlocutor pe Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Germania. "Europa e singura noastră şansă cu adevărat. Trebuie să ne redescoperim străinii", a afirmat Emil Hurezeanu, confoem comunicatului.

Sesiunea "Societatea 4.0. Lentile prin care ne uităm spre viitor", axată pe transformările radicale pe care le aduce tehnologia a fost moderată de Dan Oros, Romania Marketing Manager la Google. La dezbatere au participat Radu Georgescu (Gecad Ventures), Radu Negulescu (Trencadis), Steven van Groningen (Raiffeisen Bank) şi Bogdan Ion (EY). O tendinţă subliniată în cadrul dezbaterii a fost că tot mai multe companii tehnologice intenţionează să-şi stimuleze angajaţii cu acţiuni - Employee Stock Ownership Plan (ESOP) -, însă deocamdată metoda de stimulare nu este foarte populară în piaţă. "Există şi cadru legislativ pentru ESOP", a spus Georgescu.

A doua sesiune, "Reinventarea organizaţiilor: adevăr şi provocare", moderată de Mihai Popa Radu, Managing Partner & Executive Coach - Seeds for Success", a avut în centru urgenţa reinventării stilului de management centralizat din companiile româneşti. Parteneri de dialog au fost Dan Ştefan (Autonom), Diana Frazzei (psiholog specialist, consultant în sănătate ocupaţională), Benny Corvers (Prepared Minds, Belgia) şi Alexandru Reff (Deloitte).

"Sub 15% dintre angajaţii dintr-o companie sunt cu adevărat motivaţi", a afirmat Mihai Popa Radu în deschiderea sesiunii.

Dragoş Roşca, preşedintele RBL, a afirmat în deschiderea evenimentului că, în 2012, când a avut loc primul Summit RBL, ceea ce i-a pus împreună pe primii o sută de entuziaşti a fost încrederea şi dorinţa de a face lucruri. "Obiectivul a fost şi este să facem o ţară mai bună de trăit pentru copiii noştri", a afirmat Dragoş Roşca.

După şapte ani de activitate a RBL, cuvântul "antreprenor" a pierdut conotaţiile negative, precum "hoţ","şmecher", "afacerist", termenul devenind unul cool. "Pentru mulţi tineri este mai cool să se laude că au pus bazele unui startup decât că şi-au cumpărat o maşină de lux", a mai spus Dragoş Roşca.

Evenimentului va găzdui în continuare sesiunea "Regândirea modelelor de business: oportunităţi şi provocări", moderată de Ciprian Stănescu, Partnerships Manager Ashoka România.

Prima zi a evenimentului se va încheia cu "Gala Profesorilor Merito" la care va participa Klaus Iohannis, Preşedintele României, mai informează acelaşi comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS