Concurenţa a autorizat preluarea fabricii de detergenţi P& G de către Dalli

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum /

Consiliul Concurenţei (CC) a autorizat tranzacţia prin care SC Dalli Production Romania SRL preia Fabrica de detergenţi din Timişoara de la SC Detergenţi SA, parte a grupului Procter&Gamble, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Autoritatea a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punctul de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Analiza CC a concluzionat că tranzacţia "nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei, prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante identificate". Grupul Dalli este prezent la nivel european în sectorul fabricării produselor pentru îngrijirea personală şi a locuinţei, în principal pentru mărci private ale retailerilor şi pentru producători de marcă. Fabrica de la Timişoara produce detergenţi de rufe, produse pentru îngrijirea ţesăturilor şi detergent de vase. Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial, potrivit comunicatului citat.

Grupul american Procter&Gamble a anunţat în noiembrie 2014 că a vândut fabrica de detergenţi de la Timişoara grupului german Dalli, care produce mărci private. Reprezentanţii P&G au spus atunci că a fost semnat un contract care a vizat transferul către Dalli a fabricii, precum şi a tuturor utilajelor şi bunurilor din fabrică, cu excepţia liniei de producţie a înălbitorului ACE.

După finalizarea contractului, fabrica din Timişoara va continua să producă pentru P&G detergent de rufe pentru următorii trei ani şi detergent de vase pentru următorii doi ani, potrivit surselor citate.

Procter&Gamble este prezent în România din 1992, iar în 1995 a achiziţionat fabrica de detergenţi şi înălbitori Detergenţi SA Timişoara, investiţia iniţială depăşind 40 de milioane de dolari.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
FNGCIMM
Cotnari
Erfi
Flixi
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Verattiva
Contessina
Primigi
Adhouse
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită