Concurenţă pe "piaţa" lansărilor de vehicule spaţiale

Ziarul BURSA #Internaţional /

Concurenţă pe "piaţa" lansărilor de vehicule spaţiale

Cel mai mic avion din lume, care va efectua lansări de vehicule spaţiale şi care este construit de compania Stratolaunch Systems, a efectuat primul său zbor, în deşertul Mojave din California.

Avionul alb numit Roc, care are o anvergură a aripilor de mărimea unui teren de fotbal american şi este propulsat de şase motoa-re pe fuselaj dublu a petrecut două ore în aer, înainte de a ateriza în siguranţă la baza Mojave Air and Space Port, în aplauzele a sute de oameni. "Un prim zbor fantastic", a afirmat directorul general al Stratolaunch, Jean Floyd, într-un comunicat, citat de News.ro. "Zborul de astăzi avansează misiunea noastră de a oferi o alternativă flexibilă pentru sistemele de lansare terestre. Suntem extraordinar de mândri de echipa Stratolaunch, echipajul zborului de astăzi şi de partenerii noştri de la Scaled Composites, a Northrup Grumman şi Mojave Air and Space Port", a spus Floyd.

Avionul are rolul să lanseze rachete şi alte vehicule spaţiale cu o greutate de până la 250 de tone, la o altitudine de 10.668 metri şi a fost promovat de companie că va face ca lansările de sateliţi să devină la fel de uşoare ca rezervarea unui zbor cu avionul. Zborul, în care avionul a atins o viteză maximă de 189 de mile pe oră şi o altitudine de 5181,6 metri, a avut rolul de a testa performanţele avionului şi calităţile acestuia. Compania vrea să profite de cererea mare pentru vehicule care pot plasa sateliţi pe orbită, concurând în Statele Unite cu alte companii, cum este Space X, a lui Elon Musk, şi United Launch Alliance, un parteneriat între Boeing şi Lockheed Martin. Stratolaunch a anunţat că intenţionează să lanseze primele rachete de pe avionul Roc cel mai devreme în 2020.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS