Conducerea Companiei Naţionale a Uraniului, convocată pentru protestele de la Crucea

Elena Deacu
Companii #Industrie Extractivă /

Ministrul Energiei, IMM şi Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, a convocat conducerea Companiei Naţionale a Uraniului, mâine, la sediul ministerului, pentru a informa cu privire la protestele de la exploatarea de uraniu Crucea.

Minerii de la Exploatarea Minieră de Uraniu Crucea au reluat, astăzi, protestele suspendate la sfârşitul lunii ianuarie. Circa 230 de mineri au continuat protestul în subteranul minei Crucea, lângă troiţa care nu este în zona de extracţie, o parte dintre aceştia plecând să se blocheze în zona de exploatare a minei Botuşana, unde susţin că vor rămâne până se va respecta protocolul încheiat cu ministrul Energiei.

În 30 ianuarie, după o săptămână de proteste ale minerilor de la EM Crucea, o delegaţie a Ministerului Energiei, IMM şi Mediului de Afaceri, condusă de ministrul Andrei Gerea s-a ajuns la un acord, condiţiile fiind statuate în cadrul unui protocol semnat de toate părţile implicate.

Astfel, între reprezentanţii autorităţilor şi mineri a fost agreată o nouă formulă de calcul al salariului pentru angajaţii din subteran şi pentru cei de la staţiile de preparare, în aşa fel încât minerii să beneficieze de creşterea veniturilor începând cu 1 februarie 2015.

Luni dimineaţă, minerii de la Crucea au reluat protestele suspendate la sfârşitul lunii ianuarie, reclamând că nu li s-au mărit salariile, şi nici nu li se alocă mai mulţi bani pentru norma de hrană.

Minerii solicită demiterea conducerii Companiei Naţionale a Uraniului, dar şi a sucursalei Suceava şi cer premierului Victor Ponta, ministrului Energiei, Andrei Gerea şi ministrului pentru dialog social, Liviu Pop, să vină să discute cu ei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS