Conducerea SIF Transilvania va contesta amenzile ASF

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Conducerea SIF Transilvania a anunţat, ieri, că va contesta, pe toate căile legale, amenzile primite de membrii directoratului de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Mihai Fercală, preşedintele executiv al SIF3, a fost sancţionat de ASF cu 16.500 de lei, la fel ca şi vicepreşedintele executiv, Iulian Stan, în timp ce Radu Toia, vicepreşedintele executiv, a primit o amendă de 10.000 de lei, pe motiv că nu au respectat obligaţia să publice lista acţionarilor care au cerut revocarea lui Constantin Frăţilă din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere, pentru Adunarea Generală din 11 august.

ASF a considerat că directoratul SIF3 a arătat inconsecvenţă, având în vedere că nu a publicat numele celor 63 de acţionari ai societăţii, care deţin 10,2038% din capitalul social şi care au cerut revocarea lui Constantin Frăţilă, dar le-a publicat în cazul cererii de completare a convocatorului făcute de grupul Frăţilă.

Conducerea SIF Transilvania îşi menţine poziţia transmisă, în luna august, precizând că lista acţionarilor care deţineau, împreună, 10,2038% din capitalul social, a fost transmisă la Autoritate, care poate publica informaţiile, după audierea emitentului.

"Dacă autoritatea doreşte ca investitorii să ştie identitatea celor ce au cerut revocarea lui Constantin Frăţilă, să publice lista, că eu nu am să fac acest lucru", ne-a mai precizat Mihai Fercală, în vară.

De asemenea, ASF i-a amendat pe Mihai Fercală şi pe Iulian Stan şi pentru faptul că procurile speciale utilizate pentru votul secret în AGA din luna august nu corespund cu regulamentele în vigoare. Aceştia precizează însă că modelul de procură este unul utilizat încă din 2005.

Directoratul SIF3 a precizat, în repetate rânduri, că procura specială a fost validată de sentinţe judecătoreşti, iar legalitatea ei a fost validată de două controale de fond ale CNVM respectiv ASF.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Comercianti de Diamante
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Gorgandin
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS