Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

CONFERINŢA AGRI-BUSINESS PE PROFIT EDIŢIA A IV-A / LAURENŢIU REBEGA, EUROPARLAMENTAR"Dacă vrem ca România să se dezvolte, nu trebuie să legăm ţăranul de glie"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură /

"Dacă vrem ca România să se dezvolte, nu trebuie să legăm ţăranul de glie"

"Creditarea afacerilor din agricultură se face cu dobânzi duble sau triple faţă de cele din ţările occidentale" 

Dacă vrem ca România să se dezvolte, nu trebuie să legăm ţăranul de glie, dimpotrivă, trebuie să creăm şi exploataţii mari, care să fie lucrate de către fermieri calificaţi, cu tehnologii moderne, a declarat Laurenţiu Rebega, europarlamentar, adăugând că procentul micilor agricultori în ansamblul populaţiei active trebuie să scadă la mai puţin de 10%.

"Faptul că mulţi cetăţeni încă trăiesc la ţară nu înseamnă că îşi doresc, în special tinerii, să lucreze în agricultură", a spus domnia sa, adăugând că acesta este un fenomen normal, iar în toate ţările dezvoltate populaţia ocupată în agricultură a scăzut în mod constant.

Laurenţiu Rebega a atras atenţia că cea mai importantă problemă a fermierilor din ţara noastră este capitalizarea. Domnia sa a spus: "Astăzi, agricultura românească produce puţin şi scump, şi nu este vina agricultorilor. Fermierul român nu poate concura de pe aceeaşi poziţie cu fermierul francez, olandez sau chiar polonez pentru că în România, creditarea afacerilor din agricultură se face cu dobânzi duble sau chiar triple faţă de cele din ţările occidentale. În această situaţie, ca să reziste pe piaţă, fermierul român trebuie să se mulţumească cu un profit minim, care nu-i permite o capitalizare şi o dezvoltare a afacerii, adică o gândire care să cuprindă nu doar producţia agricolă, ci şi lanţul de desfacere, de valorificare etc".

Domnia sa a mai avertizat în privinţa dezvoltării sistemului de irigaţii: "Ar trebui să avem în vedere că miza este mult mai mare decât propriu zis agricultura românească. România nu are cea mai mare suprafaţă de teren agricol din Europa, dar suprafaţa sa este dintre cele mai fertile şi mai bine poziţionate climatic. În perspectiva următorilor zeci de ani, România va deveni o resursă agricolă majoră pentru Europa şi nu numai. Este în interesul UE ca aici să se dezvolte o reţea de irigaţii care va putea asigura producţii medii cu cel puţin 20% mai mari decât în prezent. În acest moment, din lipsă de viziune, sistemele de irigaţii nu pot fi finanţate din bani europeni. Întreaga societate românească ar trebui să susţină o poziţie prin care sistemul de irigaţii din ţară să fie considerat un obiectiv strategic al României, dar şi al UE".

În opinia domniei sale, UE trebuie să vadă sistemul de irigaţii din România ca pe o investiţie într-un viitor durabil al comunităţii europene.

Laurenţiu Rebega: "Agricultura României trebuie să fie un atu prin ponderea sa în ansamblul producţiei agricole europene".

Laurenţiu Rebega: "În România, producţia proprie nu poate acoperi piaţa internă. Fermierii români au nevoie de o perioadă de consolidare pe piaţă".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS