CONFERINŢA AGRI-BUSINESS PE PROFIT EDIŢIA A IV-A / MARCEL CUCU, LAPAR:"Legea irigaţiilor nu are nicio şansă să meargă mai departe"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii /

"Legea irigaţiilor nu are nicio şansă să meargă mai departe"

Legea irigaţiilor nu are nicio şansă să mergă mai departe, dacă nu se ştie cum vor fi utilizaţi banii prevăzuţi în textul legislativ, apreciază Marcel Cucu, Membru în Consiliul Director al Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR). ".

Printre altele, domnul Cucu a menţionat că suma de 1 miliard de euro care apare în lege este absolut insuficientă, distrugerile din domeniul irigaţiilor fiind estimate la 16 miliarde euro.

Marcel Cucu s-a arătat nemulţumit de modul în care evoluează sectorul agricol, în general, menţionând: "Trendul este total diferit de cel la care speram noi. Sunt total revoltat de ceea ce se întâmplă în agricultura românească şi nu numai. De 27 de ani înnotăm în ape tulburi, am avut peste 20 de miniştri ai agriculturii şi fiecare dintre aceştia au venit cu altă strategie, dând la o parte tot ceea ce se făcuse înainte, bun sau rău".

Domnul Cucu opinează că este neapărată nevoie de o strategie în domeniul agricol: "De agricultură depinde viaţa celor de la sate. Vrem, nu vrem, sectorul agricol este indisolubil legat de viaţa celor de la sate, iar unii dintre aceştia trăiesc mai rău decât în anii 50, impozitele fiind la fel ca cele de atunci. O persoană cu două hectare de pământ plăteşte acelaşi impozit, indiferent că are doi sau zece copii. În plus, multe alte ramuri, cum ar fi producţia de input-uri, energia etc., depind de agricultură".

La ţară oamenii sunt foarte săraci, a ţinut să evidenţieze domnia sa, anunţând că este dezastru şi în învăţământ: "Din copiii care merg la şcoală, doar 15-20% urmează învăţământul mediu şi numai 2-3% în învăţământul superior".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS