CONFERINŢA AGRI-BUSINESS PE PROFIT EDIŢIA A IV-ATelekom Romania - de la smartphone, la smart farming

A.M.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură /

Telekom Romania - de la smartphone, la smart farming

Claudiu Petre, Telekom: "Încercăm să aducem cât mai multă tehnologie în ţară" 

Telekom Romania îşi propune să creeze, prin proiectul AgroNet, un sistem integrat pentru monitorizarea producţiei agricole, de la fermă până la produsul finit, a declarat Claudiu Petre, manager Fonduri Europene şi Dezvoltare a Afacerii, Telekom Romania, în cadrul celei de-a patra ediţii a conferinţei "Agri-Business pe Profit", organizată de ziarul BURSA.

Domnia sa a spus că Telekom Romania îşi propune să aducă cât mai multă tehnologie în ţară, în condiţiile în care trăim într-o eră digitală.

Domnul Petre a amintit: "Anul 2009 a reprezentat anul în care numărul de device-uri conectate la internet a întrecut pentru prima dată numărul populaţiei globale, iar în 2020, numărul de device-uri conectate la internet va fi de 55 miliarde".

În aceste condiţii, scopul comunităţii AgroNet este să asigure o eficientizare a anumitor procese, potrivit domnului Petre.

Acesta spune că proiectul conţine trei componente mari: ferma, reţeaua şi piaţa: "La nivelul fermei, vom fi interesaţi de informaţii precum controlul calităţii solului, a apei şi a aerului, vorbim despre o monitorizare continuă a temperaturilor, a unor informaţii necesare pentru gestionarea stocului. Reţeaua IT va putea furniza aceste informaţii oricărui fermier interesat de acest serviciu, iar astfel se va crea o predictibilitate, atât de mult clamată.

Pe componenta de reţea, există, în acest moment, infrastructură pentru senzori pe partea de meteorologie care nu necesită alimentare cu energie. Există tehnologie care poate asigura un transfer minimal de date, în mijlocul oricărui areal nepopulat".

Pe partea de piaţa electronică, domnul Claudiu Petre a spus că, în ţara noastră, nu sunt suficient dezvoltate platformele de crowdfunding (finanţarea unei idei prin contribuţii de la mai mulţi participanţi) şi crowdsourcing (externalizarea în masă).

Claudiu Petre a precizat că un proiect precum AgroNet nu prezintă riscuri.

Domnul Petre a mai spus că Telekom Romania mai are în pregătire proiectul "ContNETG - Horizon2020", care are scopul de a dezvolta o platformă de colectare şi procesare a volumelor mari de date securizate, oferite ca un serviciu pentru aplicaţiile de utilizator final.

Printre contribuţiile inovatoare ale proiectului se numără: - scalarea asupra surselor eterogene şi nesigure de date colectate în infrastructuri cloud interconectate şi descentralizate; - programarea şi procesarea în timp real a fluxurilor de date eterogene; - interoperabilitatea între mediile distribuite şi mediile federalizate; - analiza volumelor mari de date, folosind cel puţin trei furnizorii cloud diferiţi, luând în considerare cel puţin două modele de prelucrare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS