CONFERINŢA BURSA - "ANTREPRENORIATUL FEMININ: FEMEIA LA PUTERE - O LUME MAI BUNĂ" - DANIELA NICULESCU, ALPHA BANK:"Potenţialul antreprenorial al femeii, încă neexploatat"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii /

"Potenţialul antreprenorial al femeii, încă neexploatat"

Antreprenoriatul feminin reprezintă cel mai important motor de relansare economică, este de părere Daniela Niculescu, director al Direcţiei de IMM din cadrul Alpha Bank.

Domnia sa a menţionat un raport al Băncii Mondiale, care arată că acest lucru este posibil datorită faptului că femeile au fost afectate mai puţin de criza economică actuală, având în vedre numărul mai mic de şomeri din rândul femeilor. De asemenea, acestea economisesc mai mult decât bărbaţii şi, atunci când creează o afacere, o fundamentează în mod raţional.

"Potenţialul antreprenorial al femeii reprezintă, încă, un potenţial de creştere şi dezvoltare economică neexploatat", spune doamna Nicules-cu, menţionând, însă, că, în ţara noastră, se impune lansarea unor programe educaţionale care să cuprindă întreaga filosofie a antreprenoriatului, res-pectiv a unor sisteme de suport al femeilor care se implică în afaceri, pentru a avea "modele de antreprenoriat feminin".

Daniela Niculescu mai arată că, în privinţa unui antreprenoriat de succes, bărbaţii şi femeile au aceleaşi caracteristici: nivel similar de educaţie, interes timpuriu pentru lansarea unei afaceri, aceeaşi dorinţă de a reuşi şi, totodată, de a se confrunta cu aceleaşi provocări.

Reprezentantul Alpha Bank a menţionat că antreprenoriatul este slab reprezentat în randul femeilor, existând mai puţine femei care pornesc o afacere, în comparaţie cu bărbaţii din afaceri.

Domnia sa a spus, însă, că antreprenoriatul feminin reprezintă o "piaţă emergentă", cu un potenţial ridicat de educaţie, ambiţie, ingeniozitate.

"Economia mondială ar beneficia de un adevărat impuls dacă mai multe femei ar intra în antreprenoriat", potrivit Daniela Niculescu.

Domnia sa a subliniat că 32% din IMM-urile aflate în portofoliul de credite al Alpha Bank sunt conduse de femei, iar 12% sunt deţinute de femei, în timp ce doar 28% dintre IMM-urile care au apelat la credite au în posturile de conducere femei şi numai 27% din totalul IMM cu restanţe sunt companii conduse de femei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS