CONFERINTA BURSA ANTREPRENORIATUL FEMININ "FEMEIA LA PUTERE - O LUME MAI BUNA" - EDITIA A IV-A / REMUS TRANDAFIR, CJ ILFOV:"O treime din afacerile dezvoltate în Bucureşti şi Ilfov au la bază o femeie"

P.B.
Ziarul BURSA #Companii /

"O treime din afacerile dezvoltate în Bucureşti şi Ilfov au la bază o femeie"

O treime din afacerile dezvoltate cu fonduri de la Consiliul Judeţean Ilfov au la bază o femeie antreprenor, a declarat Remus Trandafir, şef birou Cooperare Internă şi Internaţională în cadrul CJ Ilfov.

Domnul Trandafir a precizat: "În toate proiectele de până acum ale Consiliului Judeţean Ilfov am pus accentul pe colaborarea dintre bărbaţi şi femei. În ultimii 3-4 ani am iniţiat mai multe proiecte de susţinere a antreprenoriatului în judeţul Ilfov şi în Bucureşti. Există foarte multe fonduri în ţară, atât guvernamentale, cât şi europene care pot finanţa start-up-urile".

Reprezentantul CJ Ilfov a spus că, în ultimii 3-5 ani, au fost acordate peste 500 de milioane de euro pentru dezvoltarea de proiecte de antreprenoriat, atât în mediul rural, cât şi în cel urban, în majoritatea spectrelor economice.

"Nu există o concurenţă foarte acerbă între bărbaţi şi femeie pe piaţa muncii, aşa cum s-a spus. Dacă merg să cumpăr un produs sau să beneficiez de un serviciu nu mă uit dacă este făcut de o femeie sau de un bărbat, ci la calitatea oferită", a ţinut să precizeze Remus Trandafir, menţionând că, la nivelul anului 2016, "nu se mai poate vorbi despre o foarte mare discriminare" şi că speră că societatea noastră s-a încadrat pe un drum privind lupta împotriva discriminării de gen.

Oficialul CJ Ilfov a încurajat toate antreprenoarele să pornească în dezvoltarea unei afaceri cu gândul că există egalitate între bărbaţi şi femei din punct de vedere profesional.

"Totul pleacă de la educaţie. (...) Din discuţiile pe care le-am avut cu diverse autorităţi sau companii, niciodată nu s-a pus problema susţinerii sau respingerii unei firme pornind de la faptul că este condusă de un bărbat sau de o femeie", a continuat Remus Trandafir, spunând că apreciază modul de lucru al femeilor şi că "au o capacitate de analiză foarte bună".

În opinia domniei sale, femeile ar trebui să dezvolte afaceri care trec dincolo de imaginarul tradiţional.

"Se vorbeşte de femei în cosmetică, modă, dar aş vrea să aud şi de femei în construcţii sau în producţia de mobilă. Când vom trece de aceste stereotipuri vom putea vorbi de un echilibru între femei şi bărbaţi pe piaţa antreprenorială", a conchis Remus Trandafir.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS