CONFERINŢA "BURSA": "AVANTAJELE MEDIERII ÎN REZOLVAREA CONFLICTELOR"/COSMIN VASILE:"Dispoziţia legală este imperativă, dar fără sancţiuni"

A.S.
Ziarul BURSA #Companii /

"Dispoziţia legală este imperativă, dar fără sancţiuni"

Caracterul imperativ al dis poziţiei legale care impune obligativitatea participării la şedinţele de informare despre mediere, începând cu 15 februarie, este afectat de amânarea aplicării de sancţiuni pentru data de 1 august, consideră Cosmin Vasile, partener în cadrul casei de avocatură Zamfirescu Racoţi Predoiu. "Avem o dispoziţie imperativă, căreia îi lipsesc sancţiunile, ceea ce îi afectează în mod serios imperativitatea", a declarat domnia sa.

Cosmin Vasile consideră că, şi în aces te condiţii, obligativitatea informării despre beneficiile pe care le aduce medierea reprezintă cea mai bună metodă de promovare a acestei procedurii, în condiţiile în care şi în ţările care au o tradiţie de zeci de ani în utilizarea mijloacelor alternative de soluţionare a conflictelor, principalul impediment în calea medierii îl reprezintă reticenţa mediului de afaceri, care nu cunoaşte suficient această procedură.

Noile prevederi legale ar urma să aibă, drept efect, popularizarea medierii către cel mult jumătate dintre justiţiabili, având în vedere că sancţiunea inadmisibilităţii cererii se poate aplica doar reclamanţilor, precizează avocatul.

Cosmin Vasile a amintit că ţara noastră a fost printre puţinele state membre ale Uniunii Europene pe care Comisia Europeană le-a prezentat drept exemplu pozitiv, pentru progresele înregistrate în ceea ce priveşte organizarea cadrului pentru desfăşurarea medierii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS