Gala BURSA 2018

CONFERINŢA "BURSA": "AVANTAJELE MEDIERII ÎN REZOLVAREA CONFLICTELOR"/RALUCA MIHALCEA:"Este foarte important ca mediatorii să fie profesionişti şi implicaţi"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii /

Este foarte important ca, în procesul de mediere, mediatorii să fie profesionişti şi implicaţi, a spus Raluca Mihalcea, consilierul personal al Mariei Grapini, ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediu de Afaceri.

Raluca Mihalcea a precizat că mediatizarea procesului de mediere este deosebit de importantă, adăugând: "Doamna Grapini sprijină echitatea, onestitatea şi transformarea mediului de afaceri din România într-unul atractiv. Maria Grapini apreciază în mod pozitiv intrarea în vigoare a dis­poziţiilor codului de procedură civilă privind Soluţionarea litigiilor fie prin conciliere, fie prin mediere".

Noul Cod de Procedură Civilă, care a intrat în vigoare la data de 15 februarie anul curent, prevede, printre altele, ca părţile implicate într-un conflict să prezinte, înainte de începerea unui proces în justiţie, dovada participării la o şedinţă de informare despre mediere. Procedura de mediere este utilizată ca mijloc alternativ de soluţionare a litigiilor, în scopul degrevării instanţelor de judecată (pe durata desfăşurării medierii, judecata este suspendată).

Sancţiunea inadmisibilităţii cererii de chemare în judecată, în cazul neîn­deplinirii de către reclamant a obligaţiei de a participa la şedinţa de informare privind medierea, a fost amânată pentru 1 august 2013.

În decembrie, anul trecut, a fost aprobată o Ordonanţă de Urgenţă care stabilea că sancţiunea ar fi urmat să fie aplicată de la 1 februarie 2013.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - verfici calitatea de peste 600 de ori pe zi
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită