CONFERINŢA BURSA "COMPORTAMENTUL ÎN AFACERI, PE TIMP DE CRIZĂ"Alina Bărbulescu: Dezvoltarea durabilă - soluţia pentru ieşirea din criză

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii /

Alina Bărbulescu: Dezvoltarea durabilă - soluţia pentru ieşirea din criză

În opinia Alinei Bărbulescu, consilier special pe Politici Energetice în cadrul Comitetului Economic şi Social Euro­pean, dezvoltarea durabilă reprezintă soluţia pentru ieşirea din criză. Pentru asigurarea unei dezvoltări durabile, este nevoie, în opinia domniei sale, de limitarea costurilor, prin reducerea consumului de energie, de asigurarea sistemului de producţie şi transport al materiei prime, precum şi de reducerea pierderilor.

Alina Bărbulescu este de părere că Executivul ar trebui să adopte o serie de măsuri, printre care se numără recuperarea unui procent stimulativ din taxele şi impozitele aplicate anumitor companii, cum ar fi cele care se axează, în activitatea lor, pe utilizarea tehnologiilor verzi sau pe reducerea cantităţii de de­şeuri. Totodată, Guvernul ar trebui să susţină prefinanţarea cu 15-30% pentru cei care atrag fon­duri europene, în opinia doam­nei Bărbulescu. Neimpozitarea profitului reinvestit şi accesul simplificat la fondurile UE reprezintă alte două măsuri necesare pentru o dezvoltare durabilă.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Fiind prezenta la conferinta, am auzit foarte clar ca Dna. Barbulescu a amintit de tehnologiile verzi, nu de "certificatele verzi".

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS