Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

CONFERINŢA BURSA "COMPORTAMENTUL ÎN AFACERI, PE TIMP DE CRIZĂ"Blănculescu: Să fim rapizi şi să transformăm criza din inamic în aliat!

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii /

Blănculescu: Să fim rapizi şi să transformăm criza din inamic în aliat!

Ţara noastră ar trebui să tranforme criza "din inamic în aliat", este de părere economistul Ionel Blănculescu, considerând că rapiditatea este fundamentală în contextul economic actual: "Cred că a venit vremea să transformăm criza din inamic în aliat. România trebuie să exploateze oportunităţile pe care le generează criza".

Soluţiile oferite de Ionel Blănculescu sunt transformarea noului minister care manageriază atragerea fondurilor europene în-tr-o bancă şi operaţionalizarea parteneriatului public--privat: "Am propus să tran-sformăm Ministerul Afacerilor Europene într-o bancă. S-a mai întâlnit în Polonia - o instituţie care să atragă resurse financiare din alte zone (...) din zona Golfului Persic, China sau alte state. Sunt fonduri neaccesate de noi (...) La un moment dat, (...) când vor veni resurse financiare de la Bruxelles, Guvernul va rambursa fondurile atrase din alte părţi".

În ceea ce priveşte rapiditatea, domnia sa a declarat: "Trebuie să ne adaptăm rapid, să ieşim din arealul plângăcioşilor. Adaptabilitatea înseamnă să te adaptezi la realităţile de astăzi. Noi putem în România să schimbăm ceva. Criza reprezintă un nou început. Va trebui să încercăm să renunţăm la comportamente învechite şi să considerăm că această criză reprezintă un nou început".

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Rapiditatea "a la doctor Ciomu", în lipsa credibilităţii guvernanţilor, ne va arunca în haos.

  Neputând copia expectativa Rusiei (nu mai avem resrse), nici detaşarea puştească a Angliei (ne-am alungat prieteni ca Franţa, Grecia, Olanda), singura opţiune pentru România este aderarea la euro. Ezitantul Daniel Dăianu a fost primul care a cotit-o în acest sens după "rezolvarea" crizei Greciei, intuind că pentru România vremea independenţelor a trecut.

  Aşa că intraţi în clubul euro, domnilor, intraţi dracului în club!!! 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Fiti serios dle T.Vasiliu . Dl Daianu stie ce face. Este un monetarist mai bun decat GUVR-istul bilderbergian M.Isarescu. Va sugerez sa reflectati mai intai asupra pozitiei precare a tarii noastre din cauza unor factori interni supercorupti dirijati din umbra de factori alogeni postdecembristi. Foarte bogati si influenti. Grijuliul presedinte T.B. nu este fecat o rotita caruia-i place sa se pozeze cu popii. Razand cu gura pana la urechi.! Distinsul domn Blanculescu poate are idei bune dar irealizabile. Afirmatiile dlui M.Isarescu despre competitivitate intr-o tara saracita si cu o economie controlata de celebrul CIS -Consiliul Investitorilor Straini-te face sa razi amar.Vom fi competitivi cu altii cand ne vom debarasa de toata pletora politico-bancara postdecembrista . Prin vot sau alte mijloace.Si ne vom lua singeri soarta-n mainile proprii. !

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS