CONFERINŢA BURSA "COMPORTAMENTUL ÎN AFACERI, PE TIMP DE CRIZĂ"MARCEL BĂRBUŢ, ADEPLAST: Bursa este un lucru bun, dar a noastră nu funcţionează cum trebuie

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii /

Marcel Bărbuţ ne-a declarat că va accesa un credit de 3 milioane de euro, care a fost deja aprobat, pentru refinanţarea unei investiţii de 4 milioane de euro, realizată în acest an.

Marcel Bărbuţ ne-a declarat că va accesa un credit de 3 milioane de euro, care a fost deja aprobat, pentru refinanţarea unei investiţii de 4 milioane de euro, realizată în acest an.

Piaţa de capital ar putea reprezenta una dintre soluţiile pentru ieşirea din criză a companiilor private, este de părere Marcel Bărbuţ, directorul general al "Adeplast". Domnia sa consideră, însă, că acum nu este momentul pentru o răscumpărare de acţiuni sau pentru o listare pe bursă: "Listarea pe bursă este o soluţie. Bursa este un lucru bun, dar o bursă ca cea din Polonia, nu una ca a noastră, care nu funcţionează aşa cum trebuie. Acum, însă, nu este momentul pentru o răs-cum-părare de acţiuni sau pentru o listare. Pentru mine, consider că 2013 ar fi un moment oportun în acest sens".

Marcel Bărbuţ a subliniat că se află în discuţii cu anumite fonduri pentru identificarea unui partener, adăugând, însă, că nu este nimic concret.

Totodată, domnia sa susţine că o companie viabilă are şanse oricând să fie finanţată de bănci: "Când eşti sănătos, băncile te împrumută cu o dobândă bună şi toţi vin la tine. Noi ne împrumutăm acum la dobânda Euribor, plus 2,4%".

Marcel Bărbuţ ne-a declarat că va accesa un credit de 3 milioane de euro, care a fost deja aprobat, pentru refinanţarea investiţiei de 4 milioane de euro, aferentă noii fabrici de polistiren expandat construită în acest an. Totodată, "Adeplast" va accesa un împrumut de 7,7 milioane de euro, pentru construirea unei noi fabrici, la Roman, care necesită cheltuieli de circa 10 milioane de euro. Şi acest împrumut a fost aprobat.

Directorul producătorului de vopsele şi tencuieli decorative spune că Executivul trebuie să găsească soluţii pentru ieşirea din criză, susţinând că atunci "când cauţi soluţii, trebuie să găseşti".

Domnia sa a subliniat că societatea pe care o conduce a reuşit să-şi creas-că afacerile, în 2010, cu 12%, şi numărul angajaţilor, de la 141 în 2008, la 190 în prezent: "Există posibilitatea ca şi atunci când este criză să se facă lucruri bune în sistemul privat. Cel mai bun lucru este să cauţi soluţii, nu să tai, nu dai oameni afară, nu să te plângi".

"Adeplast" a trecut pe primul loc, de pe locul al treilea, în domeniul în care activează, în perioada de criză, a mai spus domnia sa, subliniind că a investit foarte mult în mo-dernizare şi retehnologizare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS