CONFERINŢA "BURSA" - ENERGIA ÎN PRIZĂ / CRISTIAN PÂRVAN, AOAR:"Pierderile tehnologice din reţele ne costă 4 miliarde dolari pe an"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Pierderile tehnologice din reţele ne costă 4 miliarde dolari pe an"

Ţara noastră înregistrează pierderi de circa 4 miliarde dolari pe an, care provin din pierderile tehnologice înregistrate în sistemul energetic, a precizat Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Domnia sa a subliniat că România este de 3,6 ori mai ineficientă energetic faţă de media Uniunii Europene, considerând că banii obţinuţi de autorităţi din privatizările făcute pe piaţa energiei nu ar trebui să meargă la buget, ci să fie utilizaţi pentru modernizarea sistemului.

"Avem pierderi de circa 4 miliarde dolari pe an, care provin din pierderile tehnologice înregistrate în sistemul energetic", a precizat reprezentantul AOAR, subliniind că atât banii obţinuţi din listarea Transgaz, cât şi sumele din privatizarea societăţilor cum ar fi Electrica au intrat în bugetul de stat, în timp ce aceste companii au nevoie de bani pentru retehnologizare, unele dintre ele căutând chiar să contracteze credite bancare.

În ţara noastră există o lipsă de strategie, de interes şi viziune pentru resursele de energie, a mai opinat domnia sa.

Secretarul general al AOAR a mai spus că, dacă, în prezent, avem o capacitate de energie din surse regenerabile de 4.000 MW, iar capacitatea de transport a Translectrica se ridică la 3.000 de MW, autorităţile au acordat avize pentru producţia de 20.000 MW de electricitate.

"Nu facem nimic cu invenţia şi inovaţia, nu folosim şi nu stimulăm inovarea autohtonă", a apreciat Cristian Pârvan, susţinând că ţara noastră nu foloseşte corect şi transparent resursele energetice în folosul societăţii şi nu utilizează resursele de biomasă şi apă geotermală.

"Nu ne interesează decât declarativ eficienţa energetică", a concluzionat domnia sa, preconizând că urmează să atingem o nesustenabilitate a preţurilor, cu consecinţe economice şi sociale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS