Gala BURSA 2018

CONFERINŢA "BURSA" - ENERGIA ÎN PRIZĂ / Dan Paul, Asociaţia Brokerilor:"Privatizarea prin bursă scade presiunea politicului în companiile de stat"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Privatizarea prin bursă scade presiunea politicului în companiile de stat"

Privatizarea pe bursă a companiilor care au capital majoritar de stat este bună pentru că scade presiunea politicului în aceste entităţi, susţine Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, arătând că, în urma unui astfel de proces, la conducerea societăţilor au acces investitorii mici.

"Privatizarea prin bursă este bună pentru că astfel companiile au acces la capital, dar şi pentru o transparenţă mai mare, care va fi un element pozitiv atât pentru stat, cât şi pentru cetăţenii ce vor putea cumpăra acţiuni", a mai spus Dan Paul, subliniind că bursa generează transparenţă prin rapoartele publicate de societăţi către investitori.

"Transparenţa creează presiune asupra managementului companiei, prin care corupţia este diminuată", a spus domnia sa.

Dan Paul a făcut referire la recent încheiata ofertă de vânzare a 10% din compania de stat Nuclearelectrica, pentru 63 milioane de euro, pe care o consideră un succes. Preşedintele Asociaţiei Brokerilor a salutat faptul că statul a apelat la bursă pentru privatizarea Nuclearelectrica şi a încurajat continuarea acestor iniţiative.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.afeer.rowww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.roALB Romania 2018www.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită