CONFERINŢA "BURSA" - ENERGIA ÎN PRIZĂ / IONEL DAVID, AREE:"8% din electricitatea produsă este eoliană"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"8% din electricitatea produsă este eoliană"

În prezent, 8% din producţia de electricitate provine din surse eoliene, potrivit lui Ionel David, preşedintele Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană (AREE).

Domnia sa a apreciat că, până la finalul anului în curs, totalul unităţilor eoliene instalate vor ajunge la 2.400-2.500 MW pe piaţa noastră, această cantitate reprezentând investiţii de circa 4 miliarde euro.

Ionel David susţine că ţara noastră este lipsită de predictibilitate, subliniind că oamenii de afaceri nu mai investesc în domeniul energiei regenerabile, din cauza instabilităţii legislaţiei din domeniu.

"Suntem curioşi să vedem cum vor fi gestionate primele insolvenţe din domeniul energiei eoliene", a afirmat domnul David, afirmând că modificările care au avut loc în domeniul reglementării sectorului de energie regenerabilă au afectat şi vor continua să afecteze investiţiile din domeniu.

Reprezentantul AREE estimează că, în 2017, ar putea avea loc un puseu inflaţionist pe piaţa certificatelor verzi, în contextul în care jumătate din certificatele care li se cuveneau producătorilor au fost amânate de la tranzacţionare până după 2017.

În aceste condiţii, recent, a fost finalizată o analiză a DG Competition, urmând ca până săptămâna viitoare Comisia Europeană să transmită autorităţilor noastre concluziile acestei analize derulate în domeniul energiei regenerabile.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS