CONFERINŢA "BURSA" - ENERGIA ÎN PRIZĂ / MARIN MIREA, CONPIROM:"Creşterea preţurilor energiei, impact negativ asupra industriei"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Creşterea preţurilor energiei, impact negativ asupra industriei"

Creşterea preţurilor energiei a avut un impact negativ asupra industriei, a spus Marin Mirea, reprezentantul patronatului CONPIROM, apreciind că sectorul de profil nu este împotriva liberalizării pieţei, dar că este foarte important în ce mod este derulat acest proces.

Domnia sa a subliniat că majorarea preţurilor gazelor naturale au afectat competitivitatea, primele sectoare care suferă fiind metalurgia, industria constructoare de maşini, industria chimică şi industria ceramicii şi sticlei, fiind influenţate negativ şi transporturile pe calea ferată.

"În ianuarie acest an a fost adoptată o hotărâre de guvern care prevede creşterea proporţională a preţului gazelor naturale din producţia internă, cu câte 12% în prima lună a fiecărui trimestru. Acest lucru a influenţat foarte mult industria. Cele mai importante sectoare pe care le reprezintă companiile din CONPIROM au fost foarte afectate de aceste creşteri, preţul gazelor naturale ajungând de la 484 lei/1.000 mc la 672 lei/1.000 mc şi urmând să atingă 723 lei/1.000 de mc", a menţionat domnia sa.

Specialistul în domeniu Aurelian Leca a subliniat că "noi nu avem cultura energiei", de-a lungul anilor fiind dată o prea mare atenţie componentei sociale, prinsă excesiv în preţul electricităţii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS