CONFERINŢA "BURSA" - ENERGIA ÎN PRIZĂ / REMUS VULPESCU, MINISTERUL FINANŢELOR:"Listarea Nuclearelectrica, un succes comercial al brokerilor"

ALEXANDRA CRĂCIUN
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Listarea Nuclearelectrica, un succes comercial al brokerilor"

Listarea Nuclearelectrica şi preţul obţinut de companie în urma ofertei publice iniţiale încheiate vineri reprezintă un succes comercial al brokerilor, a declarat Remus Vulpescu, director de Cabinet al Ministrului Finanţelor Publice. Contextul nefavorabil actual, atât în plan internaţional, cât şi intern, ar fi putut să aibă o influenţă nefastă asupra preţului obţinut în urma vânzării pachetului de 10% din acţiunile Nuclearelectrica, a explicat domnia sa. Cu toate acestea, datorită efortului brokerilor de la noi din ţară, care au reuşit să acceseze şi capital străin, mai ales din piaţa americană, listarea Nuclearelectrica s-a dovedit a fi un succes.

Remus Vulpescu a conchis: "În contextul riscului unui conflict armat în Siria, adâncirea divergenţelor dintre membrii clasei politice, precum şi escaladarea mişcărilor de stradă din ultima perioadă, rezultatul listării companiei Nuclearelectrica dovedeşte faptul că brokerii şi-au făcut treaba, în acest caz".

Reamintim, în context, că Nuclearelectrica a obţinut de pe bursă 281,877 milioane de lei, printr-o ofertă publică de acţiuni care s-a încheiat pe 20 septembrie, reprezentând 10% din capitalul social, şi îşi va majora capitalul social cu 312,478 milioane de lei, la această operaţiune participând şi Fondul Proprietatea. Preţul de ofertă a fost de 11,2 lei/acţiune, minimul din prospect.

Remus Vulpescu a reiterat faptul că Bursa de Valori de la noi din ţară trebuie să înceapă să încurajeze emitenţii, să implementeze un cod de guvernanţă corporatistă, astfel încât să atragă din ce în ce mai mulţi investitori şi mai multe listări: "Bursa de la Bucureşti are mulţi emitenţi, cu o capitalizare mare, dar foarte puţină lichiditate, ceea ce arată că banii sunt scufundaţi în companii care nu se tranzacţionează. Sper ca BVB să câştige în lichiditate în perioada următoare astfel încât investitorii care cumpără acţiuni să le poată tranzacţiona, nu să stea cu ele ca într-un depozit bancar pe termen lung".

Conform opiniei lui Remus Vulpescu, în sprijinul pieţei de capital şi al economiei autohtone trebuie să vină, pe lângă BVB, şi ASF care a dovedit, în ultima perioadă, că nu este doar un continuator al CNVM, ci că are o identitate proprie.

Directorul de Cabinet al Ministerului Finanţelor Publice a mai susţinut, ieri, că piaţa energetică autohtonă, în urma liberalizării, trebuie să reuşească să devină parte integrantă a celei europene.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS