Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

CONFERINŢA BURSA - FINANŢAREA EUROPEANĂ, O ŞANSĂ A ECONOMIEI NOASTRE/DAN PAUL, ASOCIAŢIA BROKERILOR:Ne vom gândi de două ori înainte să mai accesăm fonduri

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

Ne vom gândi de două ori înainte să mai accesăm fonduri

Procesul de accesare a fondurilor europene este unul foarte greoi şi birocratic, este de părere Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, care derulează un proiect european prin POSDRU. Domnia sa a declarat că, deşi este mulţumit de modul în care se derulează acest proiect, nu este sigur dacă va mai accesa fonduri europene: "Suntem în cei 3% care cheltuiesc legal banii europeni (...) Cred că ar trebui o mai mare înţelegere şi flexibilitate la POSDRU pentru cei care derulează banii în regulă. Pentru că noi ne vom gândi de două ori înainte de a mai accesa fonduri. A fost o muncă foarte mare şi foarte multă birocraţie. Dacă vom continua să avem o birocraţie mai mare ca la Bruxelles, nu vom avea niciodată o rată de absorb-ţie de 100%".

Domnia sa a precizat că, în prezent, întâmpină unele dificultăţi legate de rambursarea banilor şi a TVA: "Este un proiect frumos, dar avem şi neîmpliniri. Ultimele rambursări decurg greu, primim din ce în ce mai greu TVA înapoi, există raportări necorelate la POSDRU".

De asemenea, faptul că au apărut unele instrucţiuni după ce a început derularea proiectului desfăşurat de Asociaţia Brokerilor a îngreunat întregul proces, întrucât a fost nevoie de efectuarea "unor modificări din urmă", a mai spus Dan Paul. Proiectul prezentat de domnia sa vizează organizarea a zece cursuri în domeniul pieţei de capital.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS