CONFERINŢA "BURSA" FINANŢAREA EUROPEANĂ - OPORTUNITATE A RELANSĂRII ECONOMICEBanca Mondială vrea firme de recrutare pentru numirea managementului privat la stat

A.T.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

Alexandru Săndulescu, director general al direcţiei de energie din Ministerul Economiei

Alexandru Săndulescu, director general al direcţiei de energie din Ministerul Economiei

Banca Mondială a sugerat autorităţilor să angajeze firme de "head hunting" (recrutare), care să stabilească liste cu persoanele care ar putea să fie alese pentru funcţii de conducere în companiile de stat, pe criterii profesionale, a declarat Alexandru Săndulescu, director general al direcţiei de energie din Ministerul Economiei. Domnia sa a precizat că primele companii din sectorul energetic deţinute de stat vor avea management privat până la finele anului.

"În urma interviurilor cu reprezentanţii statului, din persoanele recomandate de firmele de recrutare se pot stabili cinci sau şapte reprezentanţi în Consiliile de Administraţie ale companiilor de stat", a subliniat domnul Săndulescu.

Pe criteriile stabilite de firmele de "head hunting" pot fi aleşi directorii generali - specialişti fie din compania respectivă, fie din exterior. După numirea managementului privat, companiile vor elabora propriile programe de eficientizare. Se va începe cu o companie profitabilă şi cu una pe pierderi.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat, în urmă cu patru zile, că două dintre companiile din portofoliul instituţiei vor avea management privat până în luna iulie. Nu a fost stabilită modalitatea prin care se va realiza acest demers, dar Ministerul Economiei o va anunţa cel mai probabil în iulie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS