CONFERINŢA BURSA: "ROLUL BĂNCILOR ÎN RESTRUCTURAREA COMPANIILOR"/ARIN OCTAV STĂNESCU:"Băncile nici nu au vrut să audă de restructurări în ultimii doi ani"

A.T.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

"Băncile nici nu au vrut să audă de restructurări în ultimii doi ani"

Nu există restructurare de succes fără "bani proaspeţi" de la bănci, a declarat Arin Octav Stănescu, Managing Partner în cadrul casei de avocatură "Stănescu, Miloş, Dumitru şi Asociaţii". Băncile nici nu au vrut să audă de restructurări în ultimii doi ani, susţine domnia sa adăugând: "Dacă te faci că nu există ceva rău, asta nu înseamnă că răul dispare. Băncile nu au făcut decât să rostogolească creditele neperformante după criză. Acum, după discuţii îndelungate cu băncile şi BNR şi practicienii în insolvenţă, vom reuşi să implementăm Codul insolvenţei, care va aduna, într-un singur loc, toate actele normative din domeniu, inclusiv cele bancare. Băncile spun că nu există criză sistemică. Eu zic că există şi că trebuie să facem ceva. Am speranţa că împreună cu băncile vom reuşi să găsim soluţii pentru restructurarea cu succes a companiilor".

Domnul avocat Stănescu a mai spus că numărul dosarelor noi de intrare în insolvenţă este în creştere cu 20-30% faţă de anul trecut: "Pe rolul instanţelor se află circa 24-25.000 de dosare noi în primele zece luni ale acestui an. Finele anului curent va duce acest număr la circa 27-28.000 de dosare noi, în creştere cu circa 20-30% faţă de anul trecut".

În prezent, din totalul dosarelor de insolvenţă, circa 6% reprezintă restructurări. Germania are doar 3% din dosarele de insolvenţă ca restructurări şi a decis, anul trecut, să schimbe legislaţia. În România, restructurarea companiilor nu este pe deplin înţeleasă decât de puţine case de avocatură şi de puţine bănci, apreciază domnul Stănescu, care a subliniat că restructurarea companiilor aflate în insolvenţă s-a aplicat abia din semestrul II 2009.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Comercianti de Diamante
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Gorgandin
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS