CONFERINŢA BURSA: "ROLUL BĂNCILOR ÎN RESTRUCTURAREA COMPANIILOR"/CLAUDIU STĂNESCU, FNGCIMM:Pregătim două scheme de ajutor de stat pentru IMM-uri

Alexandru Sârbu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Pregătim două scheme de ajutor de stat pentru IMM-uri

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România (FNGCIMM) lucrează, împreună cu mai multe bănci din ţara noastră, la implementarea a două scheme de ajutor de stat, care să permită restructurarea şi relansarea IMM-urilor aflate în dificultate, a delcarat Claudiu Stănes­cu, consilier al preşedintelui FNGCIMM.

"Dorim să sprijinim IMM-urile viabile, dar care se află într-o situaţie dificilă, pentru a încuraja investitorii şi creditorii să lucreze cu acestea", a precizat domnia sa. Potrivit reprezentantului FNGCIMM, aproximativ 150 de companii din ţara noastră ar fi vizate de aceste proiecte.

Prima schemă prevede acordarea unui ajutor temporar, reversibil, care să permită menţinerea pe linia de plutire a IMM-urilor, pentru cel mult şase luni, timp în care acestea să îşi restructureze şi relanseze activitatea. Cea de a doua schemă presupune oferirea unui sprijin imediat, pe baza unui plan de restabilire a viabilităţii pe termen lung a companiilor, a explicat Claudiu Stănescu.

Pentru realizarea celor două proiecte, FNGCIMM are nevoie de sprijinul a cel puţin două bănci, care să îşi transfere, între ele, o serie de creanţe, a arătat domnia sa. "Implementarea corectă a acestor scheme ar permite crearea de plus valoare pentru IMM-urile aflate în dificultate", consideră Claudiu Stănescu.

FNGCIMM a reuşit, prin acordarea de garanţii în valoare de 2 miliarde euro, să permită IMM-urilor să acceseze credite de 4 miliarde euro şi să păstreze 300.000 locuri de muncă, a mai declarat domnia sa.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Comercianti de Diamante
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Gorgandin
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS