Gala BURSA 2018

CONFERINŢA BURSA: "ROLUL BĂNCILOR ÎN RESTRUCTURAREA COMPANIILOR"/GHEORGHE PIPEREA:"Preluarea controlată, o metodă de privatizare mai eficientă decât cele din prezent"

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

"Preluarea controlată, o metodă de privatizare mai eficientă decât cele din prezent"

Preluarea controlată a unei afaceri, prin metoda Leveraged Buy Out (LBO), reprezintă o metodă de privatizare mai eficientă decât cea pe care o practică, în prezent, statul român, consideră Gheorghe Piperea, managing partner, Piperea& Asociaţii. "LBO presupune trecerea unei afaceri din mâinile unor acţionari care nu au dovedit capacitatea să o administreze în mod corespunzător, în cele ale unor persoane care sunt mai bine poziţionate să facă faţă competiţiei", a explicat domnia sa.

Unul dintre avantajele utilizării insolvenţei este faptul că respectivele companii se află sub protecţia tribunalului, ceea ce permite sus-pendarea urmăririi recuperării anumitor datorii, a arătat Gheorghe Piperea. Acest lucru le oferă şi o serie de avantaje concurenţiale, a precizat domnia sa.

Contractele pe care o companie intrată în insolvenţă le avea în derulare, la momentul declanşării procedurii, se presupune că vor continua, în ciuda existenţei unor creanţe ale unor firme faţă de aceasta, a adăugat Gheorghe Piperea. Trecerea controlului unei societăţi către creditori şi administratori judiciari sporeşte gradul de transparenţă a activităţii acesteia, potrivit avocatului.

Un alt avantaj al procedurii de insolvenţă constă în faptul că, în cazul în care o parte a datoriilor fiscale este ştearsă, acest lucru nu este considerată ajutor de stat, a explicat Gheor-ghe Piperea.

Domnia sa a afirmat că procedura insolvenţei reprezintă o necesitate pentru multe dintre companiile aflate în dificultate. "Mediul economic trebuie asanat, iar dacă există o şansă de salvare a unei companii, practicienii în insolvenţă, împreună cu băncile, reprezintă prin-cipala metodă de salvare a acestora", a declarat domnia sa.

Aproximativ 40% dintre practicienii în insolvenţă din ţara noastră sunt, de profesie, avocaţi, economiştii având o pondere similară, iar restul fiind ingineri, Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR) fiind singura asociaţie de profil din Europa care cuprinde această din urmă categorie profesională, a arătat Gheorghe Piperea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - verfici calitatea de peste 600 de ori pe zi
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită