CONFERINŢĂ BURSA / STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEIProf. Univ. Ioan Cuzman: "Ne aflăm într-un moment în care trebuie să se trezească toţi decidenţii"

V.R.
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Prof. Univ. Ioan Cuzman: "Ne aflăm într-un moment în care trebuie să se trezească toţi decidenţii"

România se află la răspântie, la un moment în care trebuie să se trezească toţi decidenţii, indiferent că discutăm despre Executiv, Legislativ sau alţi factori, este de părere domnul Ioan Cuzman, profesor la Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad.

Domnia sa a menţionat că, pe plan intern, ne confruntăm cu dezechilibre politice şi cu faptul că România nu a contracarat căderea economică din 2009-2010, iar PIB-ul din 2015 nu reprezintă decât 55% din media UE

Ioan Cuzman a declarat: "Este nevoie de un proiect de dezvoltare economică a României pe termen mediu şi lung, bazat pe resursele interne. Dacă nu avem o gândire strategică asupra a ceea ce înseamnă această dezvoltare economică, vom continua să fim penultima, poate chiar ultima ţară din UE în ceea ce priveşte PIB pe cap de locuitor, deşi acesta nu este cel mai important indicator privind satisfacţia în viaţă. Fără creştere economică nu este posibil nimic".

Conform spuselor domnului Cuzman, ţara noastră are nevoie de o politică economică funcţională ca sistem, iar elementele sistemului de politică economică ar putea să fie politica industrială, politica agricolă, cea din domeniul serviciilor, politica fiscală, politica bugetară şi cea monetară care, în opinia sa, trebuie să fie adecvată dezvoltării economice, nu destinată evitării derapajelor.

În acest context, domnul Cuzman a menţionat că "ar fi o catastrofă să adoptăm moneda unică europeană, întrucât atunci nu vom mai putea avea o politică monetară".

Ioan Cuzman propune ca programele de guvernare să fie considerate drept contracte cu obiective măsurabile şi cu limite de abateri negative. "Programul de guvernare este un program executiv, un angajament luat prin intermediul Parlamentului, faţă de ceea ce este de făcut", a afirmat domnul Cuzman, adăugând că un guvern care nu respectă ceea ce promite în programe trebuie înlăturat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS