Conferinţa "BURSA"/Agri-Business pe profit: "Politica agricolă comună - 2014-2020" / ALEX JURCONI, PRO AGRO:"Statul trebuie să protejeze fermierii de sancţiunile Rusiei"

P.B.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură /

"Statul trebuie să protejeze fermierii de sancţiunile Rusiei"

Administraţiile naţionale trebuie să ia măsuri concrete prin care să protejeze fermierii de factorii nocivi externi, precum embargoul impus de Rusia, care le pot afecta activitatea şi producţia, a declarat Alex Jurconi, preşedintele Federaţiei Naţionale PRO AGRO.

Domnia sa apreciază că embargoul Rusiei la nivel european a pus în dificultate inclusiv piaţa zootehnică autohtonă: "Statul trebuie să ia măsuri, să intervină în economie şi în industria zootehnică. În condiţii excepţionale, aşa cum se întâmplă în cazul situaţiei dintre Rusia şi Ucraina, statul poate să ia o serie de măsuri precum exonerarea de la plata impozitului pe profit sau reducerea TVA pentru a vedea cum evoluează piaţa".

Preşedintele PRO AGRO a amintit de scandalul cărnii de cal din februarie 2013 care a scăzut orice şansă de export a produselor autohtone. În opinia domniei sale, boala "limbii albastre" a contribuit şi ea la blocarea oricărui tip de tranzit zootehnic, iar puţinele bovine şi ovine pe care le exportăm urmează un coridor lung şi dificil, cu costuri foarte ridicate, fapt ce determină ca produsele româneşti să devină ineficiente pe pieţe internaţionale.

Domnul Jurconi susţine că orice proiect de investiţii în industria zootehnică trebuie să fie însoţit de măsuri concrete în piaţă. Reprezentantul PRO AGRO a subliniat că statul nu trebuie să stea deoparte şi să spere că această piaţă se va reglementa de la sine, pentru că acest lucru nu se va întâmpla, în condiţiile în care presiunea americană este în creştere pe piaţa noastră.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS