Conferinţa "BURSA"/Agri-Business pe profit: "Politica agricolă comună - 2014-2020" / NADIA CRIŞAN, COALIŢIA PENTRU DEZVOLTAREA ROMÂNIEI:"Taxarea inversă la carne, absolut necesară pentru sectorul agricol"

A.Z.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură /

"Taxarea inversă la carne, absolut necesară pentru sectorul agricol"

Autorităţile noastre pot şi trebuie să ia, în perioada imediat următoare, mai multe măsuri care să ajute la dezvoltarea agriculturii şi diminuarea semnificativă a evaziunii fiscale din domeniu, ne-a declarat Nadia Crişan, preşedintele Agriculture Task Force din cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

Domnia sa ne-a precizat: "O astfel de măsură benefică este taxarea inversă pentru carne, legume şi fructe, care va conduce la dispariţia evaziunii fiscale din domeniu. Din punctul meu de vedere, ar fi urgentă adoptarea unei astfel de măsuri pentru sectorul cărnii. Rezultatele bune ale taxării inverse din domeniul cerealelor cu siguranţă va ajuta autorităţile noastre să obţină, pentru un termen limitat de timp, de la FMI şi UE, o astfel de facilitate şi pentru sectorul cărnii".

Reprezentantul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României susţine că taxarea inversă trebuie însoţită neapărat de o strategie de reducere a evaziunii elaborată de ANAF şi Ministerul Finanţelor: "În lipsa strategiei, evaziunea va reveni. Firmele se mută dintr-o ţară în alta şi se vor redeschide cu siguranţă după ce se va încheia aplicarea taxării inverse".

O altă măsură care să vină în ajutorul agriculturii este, în opinia Nadiei Crişan, reducerea TVA pentru produse alimentare, domnia sa apreciind că România are cea mai mare taxă pe valoare adăugată pentru alimente din Europa.

Doamna Crişan a mai declarat, în cadrul conferinţei noastre, că autorităţile au făcut progrese privind cadastrul terenurilor agricole în ultima perioadă.

Domnia sa a explicat: "Sperăm ca acest cadastru să fie finalizat în maxim 5 ani, aşa cum au promis autorităţile. Este foarte important pentru marii investitori".

Reprezentantul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României a subliniat că un alt factor descurajant pentru investitori este frauda din sistemul agricol şi că ANAF şi Ministerul Finanţelor trebuie să ia neapărat un plan de măsuri pentru diminuarea fenomenului, care-i afectează pe cei buni platnici.

Nadia Crişan a mai spus că, împreună cu marile asociaţii din domeniul agricol, Coaliţia doreşte să pună la punct un plan de pomovare a produselor autohtone în afara ţării.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS