CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" / CRISTINA CHIRIAC, DIRECTOR GENERAL WTC:"Trebuie să avem grijă cum aplicăm insolvenţa, dacă vrem o economie sănătoasă"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa /

"Trebuie să avem grijă cum aplicăm insolvenţa, dacă vrem o economie sănătoasă"

Codul insolvenţei trebuie să echilibreze şi să şteargă toate neajunsurile legislative existente în materie, consideră Cristina Chiriac, directorul general al World Trade Center (WTC) Bucureşti, care susţine că, dacă ne dorim o economie sănătoasă, atunci "trebuie să avem grijă cum aplicăm insolvenţa".

Domnia sa a atras atenţia că, în Codul insolvenţei, ar trebui făcută o ierarhizare a companiilor, considerând că nu este firească "generalizarea" acestora.

Cristina Chiriac a declarat: "Propun clasificarea companiilor în mari şi mici, la fel ca în economie. Nu se poate egaliza o societate cu doi angajaţi cu una cu 400. Este inadmisibil! În cazul unei companii mari, cu 400 de angajaţi, vor fi afectaţi de restructurare toţi salariaţii".

Directorul WTC a menţionat că este extrem de importantă perioada procesului de restructurare a unei companii, iar reducerea acesteia de la trei la un an, conform prevederilor din proiectul Codului insolvenţei, nu este deloc binevenită.

Doamna Chiriac a afirmat: "Reorganizarea este un proces de durată. Cea mai mare problemă a companiilor private aflate în insolvenţă este perioada scurtă de reorganizare a activităţii. Este imposibil să reorganizezi o societate într-un an de zile fără să periclitezi locurile de muncă sau viaţa economică a companiei".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS