CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" / DANIEL FLOREA, DEPUTAT PSD:"Noua lege va fi un mare pas înainte, chiar dacă e perfectibilă"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa /

"Noua lege va fi un mare pas înainte, chiar dacă e perfectibilă"

Dezbaterea din Senat pe marginea Codului insolvenţei se va încheia la începutul săptămânii viitoare, după care va ajunge în plenul Camerei Deputaţilor, fiind unul dintre proiectele legislative urgente, asumate de Guvern şi Parlament, conform afirmaţiilor domnului Daniel Florea, deputat PSD, membru în comisia juridică, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor. Domnia sa îşi exprimă speranţa că acest Cod va fi adoptat până de Paşti (n.r. - luna aprilie).

Daniel Florea arată că noul Cod al insolvenţei este un instrument pentru mediul de afaceri: "Trebuie să ne raportăm la realităţile economice care impun un mediu de afaceri predictibil. S-a spus despre Legea 85/2006 privind insolvenţa că este favorabilă debitorilor, că e greoaie, că permite prea multe modalităţi de interpretare, că prevede termene prea lungi, care permit tergiversarea soluţionării dosarelor în instanţe. Vrem rezolvarea acestor lucruri acum. Am văzut toate propunerile pentru Cod, pe care le-am primit de la CSM, de la mediul de afaceri, de la practicieni. Noua lege va fi un mare pas înainte, chiar dacă e perfectibilă. Codificarea legilor speciale, a materiei, este ceea ce trebuie să ne asumăm cu toţii".

Domnia sa a menţionat că este un lucru bun renunţarea la introducerea în Cod a insolvenţei administrativ-teritoriale pentru că aceasta ar fi creat probleme de natură politică.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS