CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" / STAN TÎRNOVEANU, ZRP INSOLVENCY:"Avem nevoie de o reglementare care să corespundă realităţii"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa /

"Avem nevoie de o reglementare care să corespundă realităţii"

Reorganizarea în termen de un an a unei companii aflate în insolvenţă, aşa cum prevede proiectul Codului insolvenţei, nu poate fi posibilă în toate cazurile, conform afirmaţiilor domnului Stan Tîrnoveanu, co-managing partner la ZRP Insolvency, care consideră că acest termen ar trebui să dispară din noua reglementare.

"Este posibilă reorganizarea în termen de un an? Se va reorganiza o societate în totalitate într-un an?", se întreabă domnia sa, menţionând că un plan de reorganizare trebuie să fie o haină pe trupul debitorului, pentru ca să poată fi realizat cu succes. "Niciunde în lume nu există astfel de termene. Sper că această prevedere va dispărea din Codul insolvenţei".

Reprezentantul ZRP Insolvency a subliniat că, într-un proces de reorganizare, trebuie găsită logica business-ului. "Cred că trebuie să avem o reglementare care să corespundă realităţii, să avem un studiu de impact privind reorganizarea unei companii. Nu se poate lua un singur exemplu, trebuie gândit un plan de reorganizare coerent, cu respectarea atât a drepturilor creditorului, cât şi ale debitorului".

Potrivit domniei sale, majoritatea elementelor de noutate din cadrul proiectului de Cod al insolvenţei sunt susceptibile de a eficientiza procedura prin dezgheţarea activelor, asigurarea finanţării, creşterea predictibilităţii şi impunerea unui standard în ceea ce priveşte activitatea practicianului în insolvenţă.

Printre altele, avocatul a subliniat că, din ansamblul reglementărilor procedurale civile şi fiscale, rezultă că drepturile creditorilor garantaţi nu pot fi afectate prin executarea individuală.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Cum vreti ca bancile sa ofere credite cand insolventa si inchiderea societatilor pentru a nu plati creditele si datoriile la stat a devenit sport national pentru asa zisele IMM, iar la asta contribuie in mare masura si avocatii specializati?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS