CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ", EDIŢIA A II-A / FRANK HAJDINJAK, E.ON:"Nu ne vom implica în super-proiecte de centrale electrice"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Nu ne vom implica în super-proiecte de centrale electrice"

Sectorul energetic din ţara noastră are nevoie de investiţii foarte mari, potrivit afirmaţiilor domnului Frank Hajdinjak, director general al E.ON România, care menţionează că societatea pe care o conduce îşi continuă planul de investiţii în reţelele de distribuţie a electricităţii şi gazelor, care este unul record pentru anul curent.

Frank Hajdinjak a declarat: "E.ON nu se va implica în super-proiecte de centrale electrice, uriaşe, ne interesează investiţiile mici, apropiate de consumatori". Domnia sa, care are şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei Companiilor de Utilităţi ACUE, a adăugat că liberalizarea pieţei electricităţii din ţara noastră s-a bucurat de succes, că este o piaţă fluidă, în care toate elementele din lanţul de aprovizionare sunt "la locul lor": "Avem mulţi producători. Piaţa are toate componentele necesare".

În schimb, spune domnul Frank Hajdinjak, situaţia nu este aceeaşi pe piaţa gazelor, care trebuie, la rândul său, "fluidizată", drept pentru care liberalizarea acestui sector trebuie amânată. "Ar fi o greşeală să nu se amâne liberalizarea pentru segmentul consumatorilor casnici. Ţara este în recesiune, trebuie să fim atenţi să nu împovărăm şi mai mult consumatorul", afirmă reprezentantul E.ON, menţionând că, deja, preţurile din domeniu sunt la limita superioară şi orice creştere va fi greu de suportat. Domnul Hajdinjak mai atrage atenţia că, pe piaţa gazelor, consumul este în scădere şi consideră că ar fi bine ca micii agenţi economici să rămână şi după 1 ianuarie 2015 în piaţa reglementată.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS