CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ", EDIŢIA A II-A / GHEORGHE DUŢU, ANRM:"Vom licita 25 de perimetre petroliere on-shore şi 8 off-shore"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Vom licita 25 de perimetre petroliere on-shore şi 8 off-shore"

"Predictibilitatea - principala provocare a domeniului" 

Autorităţile pregătesc o nouă rundă de licitaţii pentru explorarea unui număr de 25 de perimetre de resurse petroliere on-shore şi 8 off-shore, a anunţat Gheorghe Duţu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Reglementare în domeniul Resurselor Minerale (ANRM).

Domnia sa a subliniat: "Vrem ca aceste resurse să fie explorate în condiţii optime şi în parametrii economici în care evoluăm".

Predictibilitatea este principala provocare a domeniului, potrivit domnului Duţu, care a menţionat că predictibilitatea fiscală este una dintre problemele ce trebuie rezolvate cât mai curând în sectorul resurselor minerale. Domnia sa a spus că fără predictibilitate nu poate fi creat echilibrul necesar pentru explorarea unor noi perimetre de resurse minerale.

Gheorghe Duţu a ţinut să precizeze că foarte multe dintre resursele de hidrocarburi sunt aproape de epuizare şi că, în circa 4-5 ani, am putea deveni independenţi, din punct de vedere al gazelor naturale, existând şi posibilitatea să exportăm această resursă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS