Gala BURSA 2018

CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ, EDIŢIA A III-A / AURORA NEGRUŢ, MINISTERUL ENERGIEI:"Evoluţia companiilor energetice pe bursă a fost una bună"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Evoluţia companiilor energetice pe bursă a fost una bună"

Deşi evoluţia companiilor energetice listate la bursă este una bună, piaţa de capital din ţara noastră nu este sigură, opinează Aurora Negruţ, director în cadrul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri.

Doamna Negruţ a menţionat că, mai ales în prima parte a anului bursier, când au fost acordate dividende, pe piaţa de capital au avut loc fluctuaţii mari.

"Nuclearelectrica, Romgaz şi Electrica au suscitat interesul investitorilor de pe piaţa de capital românescă şi de pe cea internaţională, în unele cazuri înregistrându-se suprasubscrieri şi de cinci ori", a mai spus domnia sa.

Reprezentantul ministerului de resort a subliniat că, urmare a listării companiilor din domeniu, acţionarii minoritari au avut posibilitatea să propună persoane competente în conducere, unele societăţi obţinând creşteri în rezultatele financiare.

Aurora Negruţ a ţinut să menţioneze că listarea companiilor energetice pe bursă a avut ca obiective principale maximizarea veniturilor la buget, atragerea investitorilor în respectivele societăţi, acordarea posibilităţii investitorilor privaţi să participe la management, creşterea competitivităţii operaţionale, finanţarea prin piaţa de capital şi creşterea vizibilităţii societăţilor energetice pe bursă.

Activitatea companiilor de profil este afectată de evoluţia preţului electricităţii, susţine doamna Negruţ, apreciind că rezultatele unor societăţi precum Romgaz sunt influenţate de schimbările climatice.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - verfici calitatea de peste 600 de ori pe zi
Cotnari
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.afeer.rowww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.roALB Romania 2018www.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită