Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

CONFERINTA "ENERGIA IN PRIZA" / GABRIEL DUMITRAŞCU, EXPERT ENERGIE:"Ministerul Energiei nu a mai avut leadership, de la plecarea domnului Răzvan Nicolescu"

A.M.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Ministerul Energiei nu a mai avut leadership, de la plecarea domnului Răzvan Nicolescu"

Gabriel Dumitraşcu: "Cum ai putea să urmezi un lider care în viaţa lui nu şi-a făcut decât CV-ul?" 

"Societăţi care se însănătoşiseră, de exemplu Electrica, au luat-o iar în jos", consideră Dumitraşcu

Ministerul Energiei nu a mai avut leadership, de la plecarea domnului Răzvan Nicolescu, având, acum, aşa-zişi manageri politici care, dacă erau buni manageri, îşi demonstrau capacităţile într-o companie sau instituţie, şi ar fi avut performanţă, a declarat Gabriel Dumitraşcu, expert în domeniul energiei, în cadrul celei de-a patra ediţii a conferinţei BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ".

Domnia sa a adăugat: "Cum ai putea să urmezi un lider care în viaţa lui nu şi-a făcut decât CV-ul?"

Oficialul a precizat: "Asistăm de un an şi jumătate la o degradare, care pleacă din vârful Ministerul Energiei. Mă uit la numirile făcute, multe dintre ele respectabile. Dar, nu ştiu cum se întâmplă că, printre aceşti respectabili, se strecoară tot felul de sinecurişti. Este uşor să-ţi trimiţi un prieten, doi la Consiliul de Administraţie de la Electrica, să primească nişte sume fără să apere interesele companiei. Am văzut CV-uri modificate, tocmai pentru a corespunde criteriilor. Nu politicul este cel care parazitează companiile, ci domnii care temporar au pâinea şi cuţitul în mână. Societăţi care se însănătoşiseră, de exemplu Electrica, au luat-o iar în jos".

Domnul Dumitraşcu a adăugat că, în urmă cu 40 de ani, tot sectorul energetic era extrem de predictiv, motiv pentru care au apărut diverse modele reducţioniste care au funcţionat ani de zile, dar, de 10 ani, aceste modele, ca de exemplu Strategia Energetică, nu mai funcţionează, deoarece nivelul de intensitate al interconexiunilor a crescut înt-un ritm accelerat, iar orice model aplicat nu a putut ţine sub control această rată de evoluţie.

"În momentul actual, cred că suntem în faţa unei greşeli similare, încercând să aplicăm un model reducţionist la o situaţie complexă şi scăpăm din vedere un capitol esenţial", a subliniat Gabriel Dumitraşcu.

Potrivit domnului Dumitraşcu, imediat după modelarea strategiei, care este în curs de desfăşurare, şi ale cărei rezultate vor apărea în următoarele zile, trebuie să avem o abordare din punct de vedere a rezilienţei, iar aceste tratamente de rezilienţă vor fi cheia unei supravieţuiri energetice în viitor.

Acesta a conchis: "Ne vor trebui sisteme eficace. Diferenţa dintre eficacitate şi eficienţă este extrem de fină. De pildă eficienţa reprezintă faptul că lucrurile făcute sunt bine, şi eficacitatea că lucrul bun trebuie făcut. Oare vom avea capabilitatea să ştim ce trebuie făcut pentru sistem, pe fiecare dintre componente? Probabil trebuie să concepem modele de guvernanţă care să folosească creativitatea şi inteligenţa".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. D-le Dumitrascu domnii care temporar au painea si cutitul in mana sunt pusi TOTI tot de politic! De asta nu cred ca se va insanatosii ceva in tara asta!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS