CONFERINTA "ENERGIA IN PRIZA" / MIHAI PĂUN, CRENERG:"Investiţiile în infrastructura energetică, o soluţie sigură pentru ieşirea din criza blocajelor financiare"

A.M.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Investiţiile în infrastructura energetică, o soluţie sigură pentru ieşirea din criza blocajelor financiare"

Mihai Păun: "Anul acesta am reuşit să intrăm ca parteneri în trei proiecte europene" 

Investiţiile în infrastructura energetică reprezintă o soluţie sigură pentru ieşirea din criza blocajelor financiare şi pentru creşterea economică atât în România, cât şi în Europa, a declarat Mihai Păun, vicepreşedinte în cadrul Asociaţiei Profesionale Centrul Român al Energiei, la cea de-a patra ediţie a conferinţei BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ".

Potrivit domnului Păun, necesarul de investiţii în infrastructura europeană de electricitate şi gaz este estimat la circa 200 miliarde euro, pentru următorii zece ani.

Domnia sa a subliniat că este foarte important mecanismul de selecţie al proiectelor de interes comun european pentru atingerea obiectivelor energetice, proiectele beneficiind de un statut aparte, un tratament preferenţial în statele membre, care reduce durata de implementare a investiţiilor la circa trei ani şi jumătate şi care oferă un cadrul de reglementare transparent, predictibil şi stabil.

Domnia sa a mai spus: "Anul acesta am reuşit să intrăm ca parteneri în trei proiecte europene: unul care se referă la regenerabile, în parteneriat cu Transelectrica, unul pentru securizarea infrastructurii critice în domeniul energiei, în parteneriat cu Electrica, şi unul care face referire la demonstrarea pe scară largă a soluţiilor integrate şi a modelelor de afaceri pentru reţelele inteligente europene. Valoarea totală de finanţare a acestor proiecte se ridică la 1,3 milioane de euro".

Reprezentantul CRENERG a mai adăugat că asociaţia contribuie la Strategia Energetică Naţională cu opinii, comentarii şi chiar într-o etapă precedentă a pus umărul la treabă.

Oficialul a precizat: "CRENERG are o relaţie directă cu Parlamentul European, nu numai prin membri români ai Parlamentului, dar şi prin alţi membri cu care, în decursul anilor, am devenit apropiaţi. La fel, cu Comisia Europeana. Avem o relaţie constantă şi tot mai eficientă cu Ministerul Energiei, contribuind la poziţii şi consultări pe care le lansează la Bucureşti".

Mihai Păun a mai spus: "Asociaţia Centrul Român al Energiei este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, care reprezintă interesele companiilor de stat şi private, active în piaţa de energie românească, în relaţia cu instituţiile europene la Bruxelles. Prin membrii săi, asociaţia îşi doreşte să influenţeze politica energetică europeană, în vederea susţinerii şi promovării investiţiilor. Sunt 15 membri activi din sectorul public şi privat, dintre care şi Electrica, CE Oltenia, Romgaz, Transgaz, CEZ România, E.ON România".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS