CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / OVIDIU DEMETRESCU, EXPERT ÎN ENERGIE:"Scoaterea din funcţiune a CET-urilor va stinge lumina în Bucureşti"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Scoaterea din funcţiune a CET-urilor va stinge lumina în Bucureşti"

"Există bani pentru investiţii, dar nu sunt folosiţi" 

Faptul că majoritatea CET-urilor din Capitală vor ieşi din funcţiune în anul 2020 înseamnă că vom stinge lumina în Bucureşti, este de părere Ovidiu Demetrescu, expert în energie, apreciind că, pentru că punerea în funcţiune a unui CET, este nevoie de circa trei şi nu mai avem acest timp la dispoziţie. Investiţiile în energie presupun o perioadă de până la cinci ani, a completat domnia sa.

Domnul Demetrescu a mai precizat, printre altele, că, dacă nu avem o voce în procesul de reglementare a domeniului energetic, atunci nu putem avea nici pretenţii să fim auziţi: "Trebuie să avem o voce în sector, dar trebuie să avem şi unele ţinte, consultare şi coerenţă. Altfel, vom face doar ce vor hotărî alţii".

Potrivit specialistului, avem bani pentru investiţii în sectorul energetic, există resurse, dar nu sunt folosite: "SAPE a câştigat din despăgubirile cu ENEL peste 400 de milioane de euro, bani care, în mod teoretic, ar fi trebuit investiţi în domeniul energiei. Pentru acest lucru a fost creat SAPE - ca un fond de investiţii în industria energetică. Eu nu am văzut vreo redirecţionare a acestor fonduri în energie. Probabil au luat alt drum, cel al dividendelor".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Va felicit d-le Demetrescu, este realitatea cruda care caracterizeaza energia in prezent.Ma bucur ca mai sunt oameni verticali si seriosi, care nu spun povesti din carti de dragul de a vorbi.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS