CONFERINTA "ENERGIA IN PRIZA" / VIOREL GAFIŢA, ROMELECTRO:"Cercetarea şi dezvoltarea arată ca un deşert cu două-trei oaze"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Cercetarea şi dezvoltarea arată ca un deşert cu două-trei oaze"

Ţara noastră a rămas cu tot mai puţini specialişti în energie, iar "oamenii nu-şi mai asumă responsabilitatea în funcţiile extrem de importante pe care le au", a afirmat Viorel Gafiţa, preşedintele Romelectro.

Din graficele şi strategiile pe care le avem, sectorul energetic de la noi pare pregătit pentru 2030, dar nu ştim ce vom face mâine, a subliniat domnia sa, precizând: "Arătăm ca un deşert, în cercetare şi dezvoltare, cu două-trei oaze, în care competenţele dispar. (...) Sistemul energetic va intra într-o mare problemă de continuitate, dacă vom pierde în continuare specialişti. Dacă entităţile din România vor depinde de expertiză care nu se mai regăseşte pe plan local, atunci problema capătă dimensiuni destul de importante".

În opinia specialistului, deşi avem poziţie geografică bună, potenţial, premize, tehnologie, sistem energetic destul de bun, totuşi vom rămâne în continuare neimportanţi, pentru că nu ştim să valorificăm ceea ce avem.

Domnul Gafiţa a mai precizat că situaţia pe piaţa contractărilor din domeniu este destul de proastă, subliniind: "Lucrăm cu 3-5 subcontractori în insolvenţă, dar şi cu 1-2 beneficiari în insolvenţă".

Printre altele, domnia sa a adăugat: "Ne-am pregătit foarte bine componenta externă şi ne zbatem să facem export, încercăm să menţinem contractul cu piaţa europeană (...), ne-am dus către pieţele potenţial de nişă".

Potrivit lui Viorel Gafiţa, Grupul Romelectro are o nouă companie - Romelectro Arabia - propunându-şi să devină un hub pentru societăţile autohtone.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS