CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / BALDAN, ITALO ROMENA:"Băncile trebuie să se implice mai mult în finanţarea proiectelor europene"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene /

Băncile trebuie să se implice mai mult în finanţarea proiectelor cu fonduri europene, apreciază Matteo Baldan, responsabil pentru Proiectele cu Fonduri Europene din cadrul Direcţiei Credite a Băncii Italo Romena. Domnia sa a declarat: "Având în vedere că întregul sistem bancar, în colaborare cu Asociaţia Română a Băncilor, face demersuri pentru a adresa propuneri concrete instituţiilor competente, aş dori să evidenţiez principalele aspecte pe care le-am identificat pentru o mai bună absorbţie. Conceptul cheie este siguranţa asupra exigibilităţii creditelor acordate. La fel de important este necesitatea de a dispune de fluxuri stabile şi previzibile în timp şi de a defini perioade limită pentru întârzieri".

Oficialul Băncii Italo Romena a mai spus că îmbunătăţirile care trebuie aduse sistemului actual pentru accelerarea absorbţiei variază de la simplificarea birocraţiei, eliminarea lipsei de cultură financiară a principalilor beneficiari, la modalităţile de alocare.

Banca Italo Romena a acordat credite de 11 milioane de euro pentru mai multe proiecte finanţate din fonduri europene, de la agricultură, turism, industrie, până la resurse umane. Matteo Baldan a subliniat că cele mai multe proiecte de succes ale băncii sunt în agricultură, dând exemplul unei investiţii în producţie viticolă din Timişoara.

Domnia sa a subliniat că ţara noastră trebuie să se preocupe de o mai bună absorbţie, dar şi să atragă cât mai mulţi bani în agricultură.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS