Gala BURSA 2018

CONFERINŢA "FONDURILE EUROPENE" - EDIŢIA A VI-A / ANGHELUŢĂ VĂDINEANU, CENTRUL NAŢIONAL PENTRU DEZVOLTARE DURABILĂ:"Sistemul de absorbţie trebuie restructurat şi perfecţionat"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

"Sistemul de absorbţie trebuie restructurat şi perfecţionat"

Sistemul actual de absorbţie a fondurilor europene nu poate garanta creşterea nivelului şi eficienţa utilizării acestora în perioada 2014-2020, astfel încât acest sestem trebuie restructurat şi perfecţionat, potrivit lui Angheluţă Vădineanu, preşedintele Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă.

În aceste condiţii, reforma sistemului de absorbţie a fondurilor europene este o problemă reală, opinează Vădineanu.

Gradul de absorbţie la care vom ajunge din banii alocaţi în perioada 2007-2013 este un motiv de oarecare satisfacţie, dar suntem departe de nevoia pe care ţara noastră o are, este de părere domnul Vădineanu.

Domnia sa consideră că există o strânsă corelaţie între nevoia de reformare a sistemului de dezvoltare şi crearea condiţiilor de sustenabilitate.

"Dezvoltarea durabilă este obiectivul general al tuturor politicilor şi programelor UE şi, deci, şi a statelor membre. Cred că important este să spunem ce trebuie făcut pentru a elimina barierele existente, din punct de vedere operaţional, pentru adaptarea unor legi etc., astfel încât atât consultanţii, cât şi beneficiarii să ştie ce trebuie să facă în procesul de accesare a fondurilor europene", a spus domnul Vădineanu, precizând că nu ne putem gândi la viitor fără să privim către capitalul natural, care este biodiversitatea.

Fondurile europene disponibile în exerciţiul financiar 2007-2013 nu au contribuit în măsură necesară la limitarea efectelor recesiunii economice mondiale asupra economiei naţionale şi la stimularea creşterii economice, potrivit domniei sale, care menţionează că s-au menţinut sau se pot menţine condiţiile de dezvoltare ne-sustenabilă a sistemului socio-economic naţional.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.afeer.rowww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.roALB Romania 2018www.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită