Gala BURSA 2018

CONFERINTA FONDURILE EUROPENE - EDITIA A VIII-A/ADINA MOGA, MINISTERUL COMUNICAŢIILOR ŞI PENTRU SOCIETATEA INFORMAŢIONALĂ:"Un nou apel de finanţare destinat mediului privat va fi prezentat în scurt timp"

S.A.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

"Un nou apel de finanţare destinat mediului privat va fi prezentat în scurt timp"

Un nou ghid destinat finanţării mediului privat a fost elaborat, la nivelul Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, împreună cu toate părţile interesate, astfel încât un nou apel va fi lansat, cel mai probabil, la sfârşitul lunii august, a anunţat, ieri, Adina Moga, director general OIPSI în cadrul ministerului.

Domnia sa a spus: "În urmă cu aproximativ o lună şi jumătate am lansat mediului privat o provocare. Am fost extrem de plăcut surprinsă să văd că, după publicarea unei prezentări pe pagina de Facebook a ministerului, peste 50 de solicitanţi interesanţi de fonduri, reprezentanţi ai mediului privat, s-au prezentat la o discuţie. I-am rugat să ne spună ce nevoi şi aşteptări au de la minister pentru ca noi să putem să răspundem cerinţelor lor. Consultarea a fost foarte benefică şi s-a ajuns la o dezbatere extrem de interesantă. S-au conturat, astfel, câteva idei de finanţare a mediului privat. Oportunitatea de finanţare rezultată, în acest mod, a fost înaintată Autorităţii de Management, care urmează să găsească soluţii pentru implementarea acestor idei".

Doamna Moga estimează că, la finalul lunii august, va fi lansat pe piaţă un nou apel privind finanţarea mediului privat.

Potrivit acesteia, una dintre cele mai mari provocări în gestionarea fondurilor europene la care a trebuit să răspundă direcţia pe care o reprezintă în cadrul ministerului, a fost reprezentată de închiderea programului început în anul 2013, privind axa 3 de finanţare.

"Provocarea cea mai mare la care a trebuit să răspundem a fost care va fi volumul fondurilor pe care noi să încercăm să îl adunăm de pe piaţă din supracontractare în aşa fel încât atunci când vom închide acest program să avem un grad de absorbţie cât mai ridicat. A fost o provocare serioasă pentru că trebuia să ţinem cont, în acel moment, de posibilităţile interne legislative şi trebuia să anticipăm probleme viitoare pe care beneficiarii le vor avea în desfăşurarea contractelor. Pot să vă spun că acestei provocări i-am găsit pe parcurs rezolvare şi sper ca acest program să se închidă în scurt timp cu o absorbţie de peste 90%", a explicat doamna Moga.

În ceea ce priveşte noul program de absorbţie de fonduri derulat la nivelul ministerului, Adina Moga precizat că, din totalul de 550 de milioane de euro gestionat în prezent, doar 50 de milioane sunt destinate sectorului privat (IMM-urilor).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - verfici calitatea de peste 600 de ori pe zi
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită